Kurban Kesim Fiyatları Belirlendi

Kurban Kesim Fiyatları Belirlendi

Vekaleten Kurban Kesim Fiyatları Belirlendi.



Kurban Bayramı'na Az Bir Süre Kala, Türk Kızılayı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Hava Kurumu Kurbanlık Fiyatlarını Belirledi.


Kurban Bayramı'na az bir süre kala, Türk Kızılayı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Hava Kurumu kurbanlık fiyatlarını belirledi. Türk Kızılayı ve Diyanet İşleri Başkanlığı kurban bedelini 240 YTL olarak belirlerken, Türk Hava Kurumu"nun kurban bedeli ise 230 YTL olarak belirlendi.

Türk Kızılayı, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vekaleten kurban kesimi kapsamında bu yıl ki kurban bedelini 240 YTL, yurt dışından yapılacak bağışlar için de 130 Euro olarak belirledi. Kızılay, veterinerlere seçtirdiği kurbanların kesimini, Et ve Balık Kurumu kombinalarında, noter huzurunda yapacak. Kesilen kurban etleri hijyenik ortamda kavurma haline getirilip, Türk Gıda Kodeksine uygun şekilde paketlenerek yurt içinde ihtiyacı olan vatandaşlara 650 Şube aracılığı ile belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.


Dini vecibelere uygun ve hijyenik koşullarda kesilen kurbanların etlerinden üretilen kavurmanın, yarım kilogramlık bir örneğiyle, kurbanların nerede kesildiğini gösteren noter onaylı bir belge de kampanya sonunda bağışçıya gönderilecek.

Vatandaşlar, kurban bedelini, Türk Kızılayı'nın, tüm bankalardaki 2868 nolu hesabına yatırabilecek. Ayrıca Kızılay büroları, kurumun kendi internet sayfasıyla ya da 168 Türk Kızılayı Çağrı Merkezi"nden bağışlar yapılabilecek.

TÜRK HAVA KURUMU

Türk Hava Kurumu bu yıl ki kurban bedelini 230 YTL (190 ABD Doları/ 135 EURO) olarak belirledi. Et Balık Kurumu"nun iş birliğinde gerçekleştirilecek vekaleten kurban kesimi kapsamında kurban etleri Et ve Balık Kurumu tarafından kavurma yapılacak ve yıl içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara Mülki Amirler vasıtasıyla dağıtılacak.

2007 yılında 65.268 kg kavurma dağıtımı yapan Türk Hava Kurumu, yaptırılan kavurmaları bu yıl 100 bin ihtiyaç sahibi vatandaşa dağıtmayı hedefliyor.

Kurban bedelleri 19 Aralık 2007 saat 17:30"a kadar, T.C. Ziraat Bankası, T. Halk Bankası, T. İş Bankası, T. Vakıflar Bankası, Akbank, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, HSBC, Finansbank, Denizbank, Fortis, Oyakbank, Şekerbank ve TEB"e, 21 Aralık 2007 saat 16.00"a kadar da, internet, Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı veya Şubelerine yatırabilicek.

MEHMETÇİK VAKFI



Şehit Mehmetçiklerin yakınlarıyla gazi ve engelli Mehmetçiklere ve çocuklarına destek olmak isteyenler, kurbanlarını vekaleten Mehmetçik Vakfı'na bağışlayabilecek. Vakıf, kurban bedelini 230 YTL, yurt dışında yaşayan vatandaşlar için 190 dolar veya 135 avro olarak belirledi.

Kurban bedelleri, “www.mehmetcik.org.tr” internet sitesinden kredi kartıyla ödenebilecek ya da Ziraat Bankası Tandoğan Şubesi, Vakıflar Bankası Hava Kuvvetleri Şubesi, Halk Bankası Meşrutiyet Şubesi, İş Bankası Balgat Şubesi, Garanti Bankası Yenişehir Şubesi, Oyakbank Çankaya Şubesi, Türk Ekonomi Bankası Balgat Şubesi ve Finansbank Necatibey Şubesi'ne havale yapılabilecek. Vatandaşlar, YTL için 1996, dolar için 1997, avro için 1998 hesap numaralarına kurban bedellerini yatırabilecek.

Vekalet kurbanlar, modern tesislerde, hijyenik koşullarda, vakıf personeli huzurunda, veteriner denetiminde, noter gözetiminde, din görevlileri nezaretinde ve dini vasıflara uygun olarak kesilecek. Bağışçılara “noter onaylı kesim tutanağı ve teşekkür belgesi” de gönderilecek.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarından ortaklaşa yürütülen vekalet yoluyla kurban kesimi kampanyasında kurban bedeli bu yıl 240 YTL olarak belirlendi.

Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar, kurban bedellerini, en geç 19 Aralık 2007 Çarşamba günü mesai bitimine kadar; Vakıfbank ve Halkbank'ın bütün şubelerinde açtırılan “Türkiye Diyanet Vakfı Kurban Hesabı”na yatırabilecekler. Ayrıca kurumun internet sitesinden (www.diyanetvakfi.org.tr) visa ile ödeme yapabilecekler. Vakıfbank ve Halkbank şubelerinin bulunmadığı yerlerde ise en yakın İl veya İlçe Müftülüklerine müracaat edilebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum