Kurban Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Kurban Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Çubuk’ta Kurban Bayramı sevinci bayram namazı ile başlayarak, kurban kesimi ile devam etti.

Özellikle Ankara’dan kurban kesmek için gelen vatandaşlarla birlikte ilçede bulunan camiler dolup taştı. Vatandaşlar, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kurban kesimine en yakın camilere akın etti. Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’in, siyasi parti ilçe başkanlarının, belediye meclis üyelerinin ve protokolün tercih ettiği Büyük Camide, çok sayıda vatandaşın katıldığı namazda emekli ilçe Müftüsü Abdurrahman Somuncu vaaz verdi. Somuncu, vaazında birlik, beraberlik ve sevgi saygı çağrısı yaparken, ilçede eli öpülmedik büyük, ziyaret edilmedik anne, baba, yardım edilmedik ihtiyaç sahibi ve sevindirilmedik çocuğun kalmamasını istedi.

Bayram Namazının ardından her bayram geleneksel olarak yapılan camideki halka şeklindeki bayramlaşma icra edilirken, daha sonra hep birlikte dua edildi.  

Camilerden çıkan vatandaşlar kurban kesecekleri mezbahana ve kesim yerlerine giderek kurban vazifelerini yerine getiriyorlar. Bu arada Çubuk Ankara yolunda Ankara’dan kurban kesimi için gelen vatandaşlardan dolayı uzun kuyruklar oluştu. Kesim yerlerinin önlerinde ise yoğun kalabalıklar yaşandı ve bayram süresince ilçede kalabalık devam etti.

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.