#SADIK TÜRKMEN Kur'an ve İnsana Dair!
Kur'an ve İslâm literatöründe (yayınlanmış eserlerde) olmayan Ümmiler olarak bilinen Kavrama yepyeni bir anlam kazandırdım (EL-HAMD).
110. İnen Sure olan Cuma Suresinin Güncellemesine BİSMİLLÂH dedik.
Yüzyıllardan beri Bugüne yadar Kur'an / İslâm adına yayınlanmış eserlerde (literatürde) olmayan "ÜMMİLER" olarak bilinen Kavrama yeni bir anlam vermemi bana lûtfeden Yüce Rabbime sonsuz şükürler olsun!
Ki bugüne kadar İslâm Ulemasından Tefsirciler bu Kavrama: OKUMA-YAZMA BİLMEYEN olarak anlam vermişlerdir.
Şükürler olsun 80'li yıllarda: "Peygamberimiz sav. kesinlikle okuma-yazma bilmeyen biri değildi" iddiasında bulundum ve o yıllardan beri bu Ümmiler kavramına: "Kitap nedir, İman nedir bilmeyen" okuyor ve tebliğ ediyordum.
Dolayısıyla bu iddia ettikleri anlam olarak bunun içinde ve en başında: Hz. Peyamberimiz Muhammed sav. vardır! Kendisine okuma-yazma bilmiyordu, dediler?!
Bu Peygamberimize yapılmış büyük bir zulümdür! O çocukluğunden beri Dedesi Abdulmuttalib tarafından eğitilmiş, Ticaret (Alışveriş) öğretilmiş, Mekke dışına seyahetlere götürülmüş kendini her anlamda yetiştirip geliştirmiş birisiydi. Maalesef onu cahillerden saydılar.
İKRA, deyince Cebrail as.; Peygamberimize: BEN OKUMA-YAZMA BİLMEM Kİ, NASIL OKUYAYIM, dedirttiler! Doğrusu bu büyük bir iftira idi!
Uzun yıllardır bütün konuşma ve sohbetlerimde Ümmiler derken KUR'AN KÜLTÜRÜNE SAHİP OLMAYANLAR olarak dillendiriyordum. Şükür ki; bugün Cuma Suresinin GÜNCELLEMESİNİ yaparken CUMA 2. AYETİYLE zihnimde ve kalbimde daha bir yerli yerine oturdu.
Yine uzun yıllar dillendirdiğim Ümmiler kavramına verdiğim ve Mealimde de bu şekilde anlam verdiğim: Kitap nedir, İman nedir bilmeyenleri şimdi Mealimde Kur'an Kültürüne sahip olmayanlar olarak bir ekleme yapacağım ki OKUYAN TARAFINDAN daha iyi anlaşılsın.
Benim yeni kavrayışım Ümmiler: Kur'an kültürüne sahip olmayanlar! Dolayısıyla Ümmi: Kitap nedir, İman nedir bilmeyen olarak tanımlanması bana göre çok ta yerinde bir tespittir ancak Kur'an Kültürüne Sahip Olmayanlar ile GÜNÜMÜZE hitap ettiğini düşünüyorum (en doğrusunu Allah bilir).
CUMA SURESİ'nden;
Allah'ın adıyla
1. GÖKLERDEKİ ve yerdeki her şey; mülkün sahibi (kâinatın imparatoru), mukaddes (kendisine asla zarar verilemeyen), mutlak güç sahibi, hüküm (emir, yasak ve serbestlik bildiren) ve hikmet sahibi olan (kullarına katkı sağlayacak faydalı olan şeyleri emreden, zararlı olanı yasak eden) Allah’a boyun eğer.
https://www.sadikturkmenmeali.com/cuma-1/
2. O ümmîlere (Kur’an kültürüne sahip olmayıp Kitap nedir, İman nedir bilmeyenlere); içlerinden kendilerine ayetlerini okuyan, onları temizleyen, onlara Kitabı ve Hikmet’i (problem çözme bilimini) öğreten bir Rasûl gönderendir. Halbuki onlar bundan önce (kitap nedir, iman nedir bilmeyen) apaçık bir sapıklık içinde idiler.
https://www.sadikturkmenmeali.com/cuma-2/
3. (Allah o Rasûl’ü) onlardan henüz kendilerine katılmayan başkalarına da göndermiştir. O mutlak güç sahibidir, doğru hü-küm/karar verendir.
https://www.sadikturkmenmeali.com/cuma-3/
4. İşte bu Allah’ın lütfudur. Onu (Nebilere özgü Özel Hidayeti / Nübüvveti / Risâleti / Elçiliği) dilediğine (kendi seçtiği birine) verir. (Bu değerler çok çalışmakla, dua etmekle elde edilecek şeylerden değildir). Allah büyük lütuf sahibidir.
https://www.sadikturkmenmeali.com/cuma-4/
ALİ İMRAN 75 'te ise Ümmiler; kendilerini üstün seviyede görenlerin kendilerine denk görmedikleri kişiler olarak verilmiştir:
Allah'ın adıyla
“KİTAP EHLİNDEN öylesi vardır ki, ona yüklerle mal emânet etsen onu sana iade eder. Fakat onlardan öylesi de vardır ki, ona bir dinar emanet etsen tepesine dikilip durmadıkça
onu sana iade etmez. Bu da onların; “Ümmilere (kültür bakımından dengimiz olmayan ve bizden aşağı seviyede olanlara) karşı (yaptıklarımızdan) bize vebâl yoktur” demelerinden dolayıdır. Onlar bile bile Allah’a karşı yalan söylüyorlar.
https://www.sadikturkmenmeali.com/ali-imran-75/
#Ankara #İstanbul #Eskişehir #İzmir #Bursa #Sakarya #Adapazarı #Samsun #Konya #Adana #Gaziantep #Antalya #NexTteyiz #Teknofest #Türkiye #NextTürkiyeAilesi #NextTeknofestSosyal #NextTeknofest #NextSocial #NextdeFarkVar #NextSosyal

YAZIYA YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.