Kriz kırsaldan kente büyük göç yaratabilir

Kriz kırsaldan kente büyük göç yaratabilir

Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesindeki konferans salonunda "Küresel Krizin Kooperatifçilik Üzerine Etkileri" konulu panel düzenlendi.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Tanrıvermiş, küresel ekonomik krizin etkisiyle önümüzdeki günlerde kırsaldan kente büyük göçlerin olacağını savundu.

Türk Kooperatifçilik Kurumu tarafından, Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesindeki Atatürk Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda "Küresel Krizin Kooperatifçilik Üzerine Etkileri" konulu panel düzenlendi.

Doç. Dr. Tanrıvermiş, krizin dünyaya ve Türkiye"de tarıma etkileri hakkında bilgi verdi. Türkiye"nin bu küresel krizden birebir etkilendiğini belirten Tanrıvermiş, özelliklede tarım sektöründe ülkenin fakirleştiğini savundu. Türkiye ekonomisinin uluslararası hedeflerinden saptığını da ileri süren Tanrıvermiş, şunları söyledi:"Krizin etkisiyle önümüzdeki günlerde kırsaldan kente büyük göçler olacaktır. En önemlisi de ülkemizde herkesin önümüzdeki ilk üç ayı borçlanarak geçimini sağlamasıdır. Ülkemizde ciddi sosyal ve iktisadi politikaya ihtiyaç vardır. Küresel krizden kurtulabilmek için tarımı da içerisini alacak ciddi bir ekonomik paket hazırlanmalıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.