"Köylü Ressam" Öğrencileri Resim Yapmaya Teşvik Ediyor

"Köylü Ressam" Öğrencileri Resim Yapmaya Teşvik Ediyor

Çubuk'ta "köylü ressam" olarak anılan ressam Halil Basri Uluğ, yaptığı çalışmalarla öğrencileri de resim yapmaya teşvik ediyor.

 

Hayri Arslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde atölye çalışması yapan Uluğ, öğrencilerin hayallerini renklerle anlatmalarına yardımcı olarak, içlerinde kalmış resim yapma aşkını ortaya çıkarmaya çalışıyor. 

Ressam Uluğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki yetenekleri keşfetmek amacıyla "Öğrenciler Hayallerini Renklerle Anlattı" atölye çalışmasını başlattığını belirterek, deneyimlerini öğrencilere aktardığını ifade etti. Resim yapmada kullanılan araç ve gereçleri öğrencilere tanıtan Uluğ, daha sonra renklerin ve yağlı boyaların kullanımını anlatarak, kartpostalların tuvale yansımasını sağladı. 

Başka yerlerde de bu tür çalışmalar yaptığını bildiren Uluğ, "Doğup büyüdüğüm köyümde yaptığım atölye çalışmasında, hayatlarında ilk defa resim yapma fırsatını köylülerim yaşamıştı. İlk defa resim yapmalarına rağmen ilginç ve o kadar da güzel resimler ortaya çıkmıştı. Bu atölye çalışmalarını geliştirerek devam ettirmek istedim. Görüldüğü gibi buradaki arkadaşımız, ilk defa yağlı boya çalışması yaptı ve profesyonelleri dahi kıskandıracak eserler ortaya çıkardılar. Bu yetenekleri bulup çıkarmaya ve yetenekleri keşfetmeye çalışacağız" dedi. 

Grafik öğretmeni Gönül Can ise öğrencilerin birbirinden güzel ve başarılı eserlerle duygularını anlattıklarını söyleyerek, çalışınca nelerin başarabileceklerini ispatladıklarını bildirdi. 

Öğrenci Elif Türk de çalışmalara çekinerek başladığını, ancak Halil Basri Uluğ'un motive etmesi sayesinde, hayal ettiği eski İstanbul sokaklarını yapmaya çalışığını söyledi. 

Türk, "İlk defa denememe rağmen yaptığım resmin sonucunu görünce içimdeki yeteneği keşfettiğimi fark ettim. Bundan sonra bu yeteneğimi geliştirerek devam ettireceğim" dedi. 

Halime Coşkun ise eline fırçayı alınca kendisine bir öz güven geldiğini kaydederek, resim yapmaya devam edeceğini ve Ressam Uluğ'a teşekkür ettiğini dile getirdi. 

Ankara

(Anadolu Ajansı)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.