KÖYDES Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

KÖYDES Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Çubuk Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı.

Çubuk Köylere Hizmet Götürme Birliği olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, birliğin 2009 yılı kesin gelir ve gider bütçesi görüşülerek oylandı.

Kaymakam Meftun Dallı başkanlığında toplanan meclise, 40 köy ve orman köyü muhtarı İl Genel Meclis Üyeleri ve daire amirleri katıldı. Birliğin 2009 yılı kesin hesaplarının görüşülerek onaylandığı toplantıda, Köydes tahsisatları ile 2010 yılında yapılacak işler değerlendirildi. Ayrıca, Plan ve Bütçe Komisyonu içinde Seçim yapıldı. Plan ve Bütçe Komisyonuna İl Genel Meclis Üyelerinden Şahap Topçu, Ahmet Arslan, muhtarlardan da Ali Çakır ve Remzi Ünal getirildi. Seçimin adından muhtarların istek ve talepleri de toplandı. Toplantıda köy muhtarları bulundukları bölgelerin sorunlarını aktarırken Kaymakam Dallı, muhtarların sıkıntılarının gözardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Orman Köyü muhtarları kendileri hakkında yetki ve hizmet kargaşası yaşadıklarını dile getirerek, bu konuda kendilerine yardımcı olunmasını istediler. Muhtarlar, bazı hizmetlerde Büyükşehir Belediyesine, bazı konularda da Köylere Hizmet Götürme Birliğine bağlı olduklarını, ancak her iki kurumunda yetki ve hizmet konusunda kendilerine gerekli hassasiyeti göstermediklerini vurguladılar. Kendilerinin ya Köydes'e ya da Büyükşehir Belediyesine bağlanmalarını istediler. Orman Köylerine Büyükşehir belediyesinden izinsiz kümes bile yapamadıklarının altını çizen muhtarlar, kanunlarla ellerinin kollarının bağlandığından yakındılar. Tepkilere cevap veren Kaymakam Dallı, bu konuların kanunla çözüm bulacağını ve bunun yerinin de TBMM olduğunu söyleyerek, şikayetleri hem il genel meclis üyelerinin hem de kendilerinin gerekli mercilere ileteceklerini söyledi.

Ayrıca toplantıda Devlet Su İşleri (DSİ)'nin 'Bin Yerde Bin Proje' kapsamında talep eden köye sulama göletleri oluşturacaklarını söyleyen Kaymakam Dallı, bu projeye muhtarların müracaat etmesini istedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.