KONFERANSA YOĞUN İLGİ

KONFERANSA YOĞUN İLGİ

Çubuk Dernekler Federasyonu ve Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından 'Hadis-i Şeriflerin Işığında Aile Hayatı' konulu konferansı düzenlendi.

 

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Çubuk Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Hatice Erkan, belediye meclis üyeleri, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Samiye Korkmaz ve davetliler katıldı

Kur'an-ı Kerim ve duaların okunmasının ardından Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, cahiliye döneminde ve İslamiyetin gelmesinden sonra kadınlara karşı davranışları örnekleriyle anlattı. 

İslam'da kadın ile erkeğin inanç ve ibadet konusunda eşit olduğunu ifade eden Ünal, kadın ve erkek arasındaki farkın takva ile belirlenebileceğini kaydetti. Kadının erkek üzerindeki haklarının, erkeğin kadının üzerindeki haklarının dinimizde net bir şekilde ortaya konulduğunu belirten Ünal, "Allahın yarattığı hiçbir varlığa şiddet yakışmıyor" dedi. 

Ankara

(Anadolu Ajansı) 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum