KIZILAY ÇUBUK ŞUBESİ’NİN OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

KIZILAY ÇUBUK ŞUBESİ’NİN OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

Türk Kızılayı Çubuk Şubesi’nin, ‘2013 Yılı Olağan Kongresi’, ‘Kızılay Çubuk Şubesi Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Selahattin Koç ikinci kez Şube Başkanı seçildi.

 

Şuayip YAMAN

 

Şube Başkanı, Selahattin Koç yaptığı açılış konuşmasında, “Öncelikle   21 Ocak 2013 tarihinde İstanbul'da tedavi gördüğü Medical Park Hastanesi'nde çoklu organ yetmezliğinden vefat eden Kızılay Baş Danışmanı Ahmet Mete Işıkara’ya Allah’tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı dilerim.

 

1868 yılında bir avuç gönüllü tarafından tamamen insani amaçlarla kurulan Türk Kızılayı aradan geçen 144 yıl içerisinde gerek ülkemizde gerekse dünyanın dört bir yanında insan acısını dindirmek için büyük bir gayretle çalışmaktadır.

 

Kızılay’ımız insani yardım teşkilatları arasında dünyanın ilk teşkilatlarındandır. Bizler acıların paylaştıkça azalacağını yaşam çizgisi edinmiş Kızılay mensupları olarak gönüllerimize sevgiyi, ailelerimize huzuru, ülkemize birlik ve beraberliği, kardeşlik ve komşuluk duygularımızın hareketlenerek artmasını dileriz.

 

Kızılay Çubuk Şubemiz elimizdeki kayıtlardan anlaşıldığı üzere 1931 yılında Hilali Ahmer Cemiyeti Çubuk Şubesi olarak Dr. Ziyaettin Bey Reisliği altında Baytar Zühtü Bey, Sıhhat Memuru Fahri Efendi,Bakkal Mehmet Efendi, Muallim Osman Bey, Zabıt Kâtibi Bayram Bey, Tapu Kâtibi Mehmet Bey, Müstantik Sacit Bey’den oluşan yönetimle kurulduğu ve 7.06.1933 tarihinde ilçemizin Karacalar Köyü’nde açlıktan 15 gün ot yiyen 104 vatandaşa, 15 liralık yiyecek buğday ve arpa alarak yardımda bulunan Kızılay Şubemiz, şimdiye kadar hiçbir ayırım gözetmeksizin insan onurunu kırmadan aralıksız olarak yardım yapmayı sürdürmektedir.

 

Özellikle de sadece doğal afetlerde değil her zaman vatandaşın yanında olan kurum olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

 

Duygusallık sömürüsü yapmadan, yaptığı insani yardımlarda kurum reklamı yapmadan, insan onuruna saygı gösteren ve bu değerlere itibar eden Türk Kızılay’ının şubesi olarak daha çok hizmet etme ve mümkün olduğunca gerçek ihtiyaç sahiplerinin yanında olma arzusuyla çalışmalarımızı büyük bir özveriyle sürdürüyoruz. Ve ayrıca halkımızın da her konuda maddi ve manevi yardımlarını ve bağışlarını esirgemeyeceklerine inanıyoruz. Şubemize yapacağınız her türlü bağış ve yardımlarınızda bize ulaştığınızda biz sizin ayağınıza kadar gideriz.

 

Yakın zamanda bütçeyi gerçekleştirmekte sıkıntı çeken Şubemiz bugün yaklaşık 250 bin liralık bütçe yapabilmektedir. Ve bu bütçeyi gerçekleştireceğine de inanmaktadır.

 

Türk Halkının merhamet eli olan Türk Kızılay’ının küçük bir şubesinde yönetici olmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum. Türk Kızılay’ının tek gelirinin yardımsever Türk halkının bağışları olduğu ve Kızılay’a bağışlanan her kuruşun Kızılay yöneticileri bizler için büyük bir vebal taşıdığının farkında olduğumuzun bilinmesini isteriz.

 

Trük Kızılay’ının son zamanlarda kabuğunu kırma, kendini aşma ve dünya ile yarışma dönemine girdiğini görüyoruz. Şube yönetimi olarak fedakarca çalışarak her geçen gün yeni başarılara ulaşmayı arzu ediyoruz.

 

Sadece manevi doyum için hiçbir ücret almadan gece gündüz çalışan mesai arkadaşlarıma bu vesile ile tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

 

İlçe Kaymakamı Cemal Şahin, “ Türk Kızılayı, Cumhuriyet öncesine dayanan ve 144 yıldır yardım yapan kurumlarımızdan biridir. Sadece yurt içinde değil, yurtdışında da yardım faaliyetlerine aralıksız devam etmekte ve insanlığın hizmetindedir. Yardıma ihtiyacı olanların imdadına koşan bir hayır kurumudur.

 

İlçemizde 1931 yılında kurulan bu kurum, o tarihten bu yana yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürmüştür. Kaymakamlık olarak bu kurumla sürekli işbirliği içinde çalışıyoruz” dedi.

 

İlçe Belediye Başkanı Lokman Özden, “1931 yılında kurulan bu köprü tamamen gönüllülük esasına dayanan bu kurumun genel kurulunda bulunmaktan sonsuz onur ve gurur duydum. 6 Haziran 2000 yılında ilçemiz köylerinde meydana gelen deprem sonrası bu kurum personelinin nasıl bir özveriyle çalıştığına şahit oldum. Bu depremde Kızılay vatandaşın yarasını sarmış, onların imdadına yetişmişti.

 

Yurt dışında da, bayrağında bulunan ay ve yıldızını tüm dünyaya taşıyan Türk Kızılay’ı ve İlçe teşkilatını tebrik ediyorum. Yerel yönetim olarak onların yanında ve hizmetinde olmaktan onur ve gurur duyuyorum” dedi.

 

Faaliyet Raporu Dernek Şube Yönetim Kurulu Üyesi Salih Gökmen tarafından okundu. Salih Gökmen satır başları halinde yaptığı açıklamada;

 

  • Türk Kızılayı Çubuk Şubesi’nin 226 kayıtlı üyesi vardır. Üye kayıtlarımız devam etmektedir.
  • Şubemize dilekçe ile müracaat eden fakir ve muhtaç ailelere 5 bin 850 lira maddi yardım yapılmıştır.
  • İhtiyaç sahibi 500 kişiye Ramazan ayında Kızılay Genel Merkezi tarafından şubemiz girişimleriyle 250’şer lira nakdi yardım yapılmıştır.
  • Ramazan ayı iftar saatlerinde otobüslere 4 bin 500 adet kumanya dağıtılmıştır.
  • İlçemizde ihtiyaç sahiplerine kurban eti,  kavurma (300 paket) ile, gıda ve hijyen kolileri giyecek, battaniye, nevresim ve eşya yardımında gerekli titizlik gösterilerek dağıtılmıştır.
  • Van’da gerçekleşen deprem nedeniyle, ilçe Belediyesi ile ortaklaşa kampanya düzenlenip 10 ton gıda ile birlikte, giyecek, tüp ve ayakkabı temin edilip  deprem bölgesine iletilmiştir.
  • Suriye için yine ilçe Belediyesi ile ortaklaşa ilaç toplama kampanyası yapılmış ve 25 koli ilaç temin ederek gönderilmiştir.
  • Duyarlı vatandaşlarımız sayesinde “Kızılay Kan Bağışı” her üç ayda bir yapılmaktadır.
  • Kan bağışı ve Festivaller de kan bağışında bulunan vatandaşlarımıza 12 bin 500 adet “Kızılay Sodası” ikram edilmiştir.
  • İhtiyaç sahibi öğrencilere 140 adet kaban, 140 adet bot yardımı yapılmıştır.
  • Anneler Günü’nde 25 anneye “sevgi bohçası” hediye edilmiştir.
  • İhtiyaç sahibi 41 üniversite öğrencisinin her birine 90 lira burs verilmiştir.
  • Kandillerde ve cenaze taziyelerinde Kızılay lokumu ve gül suyu ikram edilmiştir.
  • Evi yanan 3 ihtiyaç sahibine dayanıklı ev eşyası, gıda, temizlik malzemesi, giysi ve nakdi yardım yapılmıştır.
  • İhtiyaç sahibi hastalarımıza 14 adet malul arabası verilmiştir.
  • Okul çocuklarını tasarruf ve yardıma alıştırmak amacıyla 3 bin 200 öğrenciye “Kızılay Kardeş Kulübü Kumbarası” verilerek biriken paraların hesaba yatırılması sağlandı.
  • Kendi imkânları ile tatil yapamayan öğrencilere, Kızılay gençlik kamplarından faydalandırıldı.
  • Okullarda Kızılay Haftası kutlamaları münasebeti ile okullara CD, broşür ve afişler dağıtılarak Kızılay haftasının önemi anlatıldı.
  • “Kızılay’ın Kan Bağış Kampanyaları”na önem verilerek daha fazla katılım sağlanmış olup bağışçı sayısını % 200 artırarak daha çok ‘doner’ kazanılmıştır.
  • “Kızılay Kurban Bağış Kampanyaları”nda şehir merkez ve yollarına yazılı pankartlar asılarak broşür ve el ilanları dağıtılarak daha çok duyurulmasına ve bağışçı sayısının artırılmasına çalışılmıştır” dedi.

                      

CHP Çubuk İlçe eski başkanı Ali Naci Yeşiltepe faaliyet raporu hakkında yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin en güzel kurumlarından birinin genel kurulunda bulunmaktan sonsuz mutluluk duyuyorum.

 

Genel kurula katılım çok az. 100 bin nüfuslu bir ilçenin Kızılay’ının genel kuruluna bu kadar vatandaş katılmamalı. İlçeye 2-3 ayda bir kan alma aracı geliyor. Kan çok lüzumlu bir bağıştır. Kan alma  yaygınlaştırılmalı.. Hemen her okula Kızılay kumbaraları konmalı. Öğrenciler bağış yapmaya teşvik edilmeli. Böyle bir yardım kurumuna hemen herkes yardım etmelidir. Özellikle de üye sayısı artırılmalıdır“ dedi.

 

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, Türk Kızılay’ı Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç’a manevi desteğinden dolayı bir plâket verdi.

 

Seçimlere geçildi. Tek listenin oylandığı seçim açık oylama ile yapıldı. Yönetim Kurulu üyeleri, Şube Denetçisi ve Genel Merkez Genel Kurul Delegeleri 3’er yıllığına seçildiler.

 

Selahattin Koç başkanlığındaki Şube Yönetim Kurulu asil üyeliklerine; Mehmet Arslan, Salih Gökmen, Yunus Özdemir, Şeref Eğin, Ünal Esgin, Funda Konya,

 

Şube Denetçisi asil üyeliğine Uğur Fikri Aydos,

 

Genel Merkez Genel Kurul Delegeliklerine ise Mehmet Arslan ve Yunus Özdemir seçildiler.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum