Kız Kur'an Kursundan Kutlu Doğum Şöleni

Kız Kur'an Kursundan Kutlu Doğum Şöleni

Çubuk Müftülüğü Nur Mumammet Kız Kur'an Kursu Tarafından Bayanlara yönelik hazırlanan Kutlu Doğum proğramı yoğun ilgi gördü.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen proğrama İlçe Müftü vekili Nurullah Karataş,Müftülük şefi İsmail Demirtaş,Kur'an Kursu öğreticileri,öğrenciler ve çok sayıda bayan katıldı.

Nur Muhammet Kız Kur'an Kursu Öğreticileri ve Öğrencilerinin hazırladığı proğram,Saygı duruşu,istiklal marşı,Kur'an Tilaveti,Kur'an mealinin okunması ve Müftü vekili Nurullah Karataş'ın konuşmasıyla devametti.

1.20100423001826.jpg

Karataş konuşmasında şunları söyledi;Yüce kitabımızın ve Hz. Muhammed"in kendimize güveni, sevgi ve saygıyı, kardeşliği, paylaşma ve yardımlaşma kültürünü öğütleyen sesine kulak verelim. Efendimiz"in getirdiği değerlerin ve yol gösterici öğütlerinin farkına varmak ve onları bir davranış bilincine dönüştürmek dindarlığımızın olgunlaşması açısından temel hedefimiz olsun. Hayatın karmaşası içinde gözden kaçırdığımız güzelliklerin farkına varalım. Aynı coğrafyayı ve aynı değerleri paylaşan bireyler olarak korku ve düşmanlığı sevgiye, kavgayı barışa, bencilliği fedakarlığa, haksızlığı adalete, kibri alçakgönüllülüğe, küçümseme ve dışlamayı ötekine saygıya dönüştürelim. Peygamberimizin örnek hayatıyla kendi hayatımız arasında sağlam bilgiye dayalı bir köprü kurmak için o kutlu elçinin insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrı ve öğretileri etrafında gönüllerimizi birleştirelim.

karatas.jpg

ilahi-grubu.jpg

Nur Muhammed kur'an Kursu İlahi grubunun söylediği ilahilerle izleyenlerin duygulu anlar yaşadığı proğram,slayt gösterisi,Kur'an Kursunda birgün adlı piyes ve Hudeybiye'yi anlatan bir oyun sergilendi.

slayt.jpg

2.20100423001700.jpg

Şiir dinletisi ve Ashab-ı kiramın hayatından kesitlerle devameden proğram dua ile son buldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.