Emrullah KILIÇ

Emrullah KILIÇ

KIYAMETİ BEKLERKEN

Geçen hafta dikkatimizi bir haber celbetti. Habere göre Rusya'nın güney batısında bulunan Penza eyaletinde kendilerini 'Gerçek Ortodoks Tarikatı' olarak tanıtan 30 kişi yeraltında kazdıkları sığınakta Mayıs 2008'de kopacağına inandıkları kıyameti beklemeye başladı.

Cemaat mensupları, Rus Ortodoks kilisesini ticarileşmekle suçlayıp, kendilerini gerçek Ortodoks olarak tanımlamışlar. Tarikat müritleri teknolojiyi reddediyor. Televizyona bakmıyor, para kullanmıyor, çalışmıyor ve çocuklarını okula göndermiyorlar. Modern dünyanın debdebeli hayatına tepkilerini bu şekilde ortaya koyuyorlar.

Meseleye gülüp geçmek yerine farklı bir açıdan bakalım istedik.

Onlar kıyameti yeraltında beklemeyi tercih etmişler. Belki kıyametten kaçıp kurtulacaklarını zannedecek kadar saflar, belki de orada özel ayinlerle bekleyecekler kıyameti. Şimdilik kimseye bir zararları yok.

Peki, herkes böyle mi bekliyor dersiniz kıyameti?

Protestanlardan Scofield İncil'ini referans alan Hıristiyan Evanjelik geleneğe göre, kıyametin kopmasından önce Hz. İsa yeryüzüne ikinci kez gelecek ve az sayıdaki yeniden doğuşçu Hıristiyan'ın ruhları semaya yükselecek. Onlar rahat koltuklarından, iyiler ordusunun başındaki İsa ile kötüler ordusunun başındaki Deccal arasında Armagedon'da geçen, kanlı kıyamet savaşını seyredecekler. Bu nedenle Hz. İsa'nın dönebilmesi ise yeryüzünde sahnenin hazırlanmasına bağlıdır.

Bu sahnenin hazırlanması için bir yığın aşama var. Yahudilerin Filistin'e dönüp İsrail devletini kurmaları, Kudüs'ü başkent yapmaları, Mescid-i Aksa'nın yerine III. Süleyman Mabedi'nin inşa edilmesi gerekiyor. Tüm bunların İncil tarafından öngörüldüğüne, bu çerçevede İsrail devletinin yaptıklarının Tanrı'nın iradesine uygun olduğuna inanılıyor. Yine öğretiye göre, sahnenin hazırlanması konusunda İsrail'e yardım etmek, kıyametin çabuklaştırılması için ne gerekiyorsa yapmak gerekmektedir. (Grace Halsel, Forcing God's Hand,Tanrıyı Kıyamete Zorlamak, Kim Yayıncılık, 2002)

Kıyametin üzerine kopacağı neslin şu anki nesil olduğuna inanan Evanjelik Hıristiyanlar ile Kudüs'ü başkent yaparak bölgenin hâkim gücü olmak isteyen İsrail arasındaki ittifak kıyameti çabuklaştırmaya yönelik dinci! bir ittifaktır. Bu kutsal ittifakın Mehdi"si ise her sabah düzenli olarak dini kitap okuyan Evanjelik George W. Bush'dur.

Evanjelikler ve İsrail kıyametçileri Rus tarikatı gibi yerin altına inmiyor. Tanrısal bir görev iddiasıyla yerin üstünü çıkarlarına göre dizayn ederek kıyameti bekliyorlar.

Peki biz?

Kur"an"ın ifadesiyle "Kıyamet muhakkak kopacaktır, bunda hiç şüphe yoktur." (Hac, 22/7) ve ”Kıyamet ansızın gelir." (En'am, 6/31)

 O halde;

Kıyamet ne zaman kopacaktır" diye soran bir kişiye Allah Rasulü"nün: "Kıyamet günü için ne hazırladın?" hadisi gereği hareket ederek kendimizi hesap verebilir bir duruma getirmeye çalışmak en güzel bekleyiş olacaktır.

Bu yazı toplam 1592 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum