Kırmızı Hattaki Tüm Besicileri Kaldıracağız

Kırmızı Hattaki Tüm Besicileri Kaldıracağız

Kırmızı Hat’taki tüm besicileri kaldıracaklarını belirten Başkan Lokman Özden; “Esenboğa Havalimanını Çubuk İlçe sınırlarındaki işletmelerden çok Akyurt ilçesindeki hayvancılık işletmelerinden çıkan pis kokular tehdit etmektedir” dedi.

İlçe Kaymakamı Meftun Dallı, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan ve Belediye Başkanı Lokman Özden, Simit Sarayı’nda birlikte düzenledikleri ‘Kahvaltılı Basın Toplantısı’nda basın mensuplarının İlçenin alt yapısından- Üniversiteye kadar hemen her konuda kendilerine yöneltilen sorulara cevap verdiler.

 

            İlçenin alt yapısı, turizmi, Esenboğa Kavşağı-Çubuk Yolu çalışmaları, esnaf sorunları, besicilerle ilgili olarak Kırmızı Hat, üniversite, imar ve buna bağlı olarak yol açılması konularında bilgiler veren Başkan Özden şunları söyledi; “Tüm vatandaşlarımızın sosyo-ekonomik durumunu incelemek zorundayız. Onların sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.

 

            Üniversite konusunda Kaymakamlık, siyasiler, sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları ve Çubuk halkı ile tek vücut olduk. AK Parti İlçe Başkanımız Ankara İl Başkanımız ve Sayın başbakanımızla görüşmüştü.

 

            Burada çizilen ‘Kırmızı Hat’ içerisinde kalan ve hayvancılıkla ilgili bir takım kararların tatbiki konusunda Valilik Hıfzıssıhha Kurulu bir çalışma başlattı.

 

            Dr. Tuncay ACEHAN; “Umutlarımız Artıyor”

 

            AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Tuncay Acehan, “Başbakanlıkta yapılan bu toplantıda hayvancılıkla ilgili sorunlar dile getirildi. Başbakan havaalanı ve çevresinde yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Başbakanımızın üniversite ile ilgili hiçbir menfi (olumsuz) görüşü yok. Sadece, “VİP ile ilgili sorunu çözün” dedi.

 

İbre Çubuk’u gösteriyor. Biz çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Her türlü gerekçesiyle üniversite Çubuk’un hakkıdır. Biz katiyen kimseye yalvarmıyoruz. Hakkımızı başkalarına kaptırmak gibi bir lüksümüz de yoktur.

 

            Diğer yönden Havaalanı ve çevresi pis kokulardan dolaysıyla besicilerden temizlenecektir.

 

            Yıldırım Bayezit Üniversitesi’nin Çubuk’ta kurulması konusunda umutlarımız artıyor” dedi.

 

 

 

 

 

 

Belediye Başkanı Lokman ÖZDEN ; “Kırmızı Hat’taki tüm Besicileri Kaldıracağız”

 

          Kırmızı Hat’ ta bulunan işletmeler hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Özden;

 

 “ 1. Çubuk ilçesine bağlı Yenice, Esenboğa, Taşpınar mahallelerinde hayvan sayısı 8.198 adet büyükbaş,

 

Akyurt ilçesine bağlı Büğdüz, Balıkhisar mahallelerinde hayvan sayısı 8.720 adet büyükbaş,

 

2. Bölgenin rüzgar hakimiyeti Kuzey-Doğu:

Çubuk ilçesinin kuzey-doğudaki Taşpınar Mahallesi’nde hayvan sayısı 2.796 adet büyükbaş, 866.000 adet kanatlı,

 

Akyurt ilçesinin kuzey doğudaki Büğdüz, Timurhan mahallelerinde hayvan sayısı 6.793 adet büyükbaş, 205.000 adet kanatlı, kuluçkahane,

 

3. Esenboğa Havaalanını merkez alarak 4. km. yarıçapındaki işletmeler:

 

Çubuk İlçesine başlı Güldarpı, Esenboğa, Yenice mahallelerinde hayvan sayısı 5.402 adet büyükbaş, 525.000 adet kanatlı,

 

Akyurt ilçesine bağlı Büğdüz, Balıkhisar mahallelerinde hayvan sayısı 8.720 adet büyükbaş, 175.000 adet kanatlı hayvan bulunmaktadır.

 

Bu açıklamalara göre Esenboğa Havalimanı’nı Çubuk ilçe sınırlarındaki işletmelerden çok Akyurt ilçesindeki hayvancılık işletmelerinden çıkan pis kokular tehdit etmektedir.

          

Yanlış anlaşılmasın sadece ‘Kırmızı Hat’ üzerindeki besiciler kalkacak. Diğer mahalle olan köylerde ve diğer köylerde devam edecek. Bu besicilerimize de yeni yerleşecekleri alanlar için Ziraat Bankası aracılığı ile nakdi olarak desteklenecekler.

          

            Çubuk’ta herkes üniversiteye odaklanmışken ilçemiz bir takım unsurlar tarafından “sabote” edilmektedir. Bu nedenle de Başbakan’ın aklına Çubuk deyince kötü kokular ve ahırlar geliyor. Oysa Çubuk her yünüyle üniversiteye hazırdır. Bu nedenle de girişimlere devam ediyoruz. Her türlü çabayı gösteriyoruz.

 

           İlçe Kaymakamı Meftun DALLI; “Gelecek Nesillere Nasıl Anlatacağız?”

 

           İlçe Kaymakamı Meftun Dallı; “Çubuk’un önünde büyük bir şans var. Bu üniversite için hep birlikte gayret istiyoruz. Bunun içinde her türlü alt yapı çalışmalarını yapmaya özen gösterdik.

 

           Üniversite konusu siyasi bir olaya dayanıyor; Ama ne hikmetse her şeyde ahır kokuları bahane ediliyor. Karşımıza bir engel oluyor. Bu nedenle bu işten kurtulmamız gerekiyor. Çubuk’un geleceği üniversitenin ilçemizde kurulmasına bağlıdır. Çubuk’taki herkes üzerine düşeni yapmalı..Ufak tefek sorunlar yüzünden üniversite kaçarsa bunu gelecek nesillere anlatamazsınız. Havaalanı ve civarındaki 4 km. genişliğindeki alanda bulunan besiciler ve hem de ilçemizdeki besiciler ciddi şekilde uyarılacak” dedi.

 

           Başkan Özden: “Yeniden Yeşil Çubuk” için çaba gösteriyoruz. İmar ve İnşaat konusunda her türlü kolaylığı gösteriyoruz. Bu konuda tertemiz, pırıl pırıl bir çalışma var. 170 hektarlık alanda ‘Özel Revizyon’ yapacağız. Burada vatandaştan fazla alınan yer varsa vatandaşa geri verilecek. En dar yol 7 metre olacak.

 

            Yenice, Güldarpı, Kızılca, Dumlupınar mahalleleri ile ilgili olarak DSİ’den kaynaklanan sorunlar giderildi.

 

            Yine Kargın, Aşağı Çavundur gibi mahallelerde imarla ilgili çalışmalar devam ediyor. İmarda ilgili hiçbir kimseye taviz yok. İmarda defolu uygulamaları ortadan kaldırdık. Daha önceleri birtakım yapı denetim firmaları vatandaşları birtakım kuruluşlara bağışa zorluyorlardı. Bu tür uygulamalara bugün tanık olamazsınız.

 

            Kuruluşumuzun neresinde suiistimal, rüşvet ve kötü uygulama varsa bize bildirin, gereğini yaparız.

 

            Vizyonumuz ilçemizi ‘üniversite ve turizm’ kenti yapmak. Biz Çubuk’u silkeledik. Müfettişler Belediye’yi denetledi.

 

1608 işyerinin ruhsatları incelendi. Sonuçta 500-600 işyerinin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Bunlarla ilgili çalışmaları başlattık.

 

Biz denetime açık bir kurumuz. Devletin parasını kullanıyoruz. Bunun için alacağımızı alacağız, borcumuzu ödeyeceğiz. Devlette devamlılık vardır. Belediyenin tüm borçlarını ödeyeceğiz.

 

Dün Belediye’ye ihaleye, özellikle de mazot ihalesine bile girmeyenler şimdilerde her türlü ihaleye giriyor. Gelirlerimizi alacağız.  3,8 milyon lira olan borcumuz bugün 1,6 milyona düştü. Bu nedenle alacaklarımız alacağız. Çünkü yakıtsız araç işlemez.

 

İlçemizde dün  2 olan koruluk sayısı bugün 20’ye çıktı.

 

Karagöl mesire alanı olarak hizmete girecektir. Bunun için Çevre Daire Başkanlığı’ndan izin aldık. Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile beraber çevre temizliği yapılacaktır.

Haber:Şuayip Yaman

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.