‘Kırda Müzik Festivali’ başlıyor

‘Kırda Müzik Festivali’ başlıyor

Ankaralı sanatseverler, yarın ve pazar günü “daha önce bir benzeri gerçekleştirilmeyen” bir festivale, KIRFEST’e davetli.

“Etkinliğin merkezden çevreye taşınması, yerli ve yabancı sanatseverler için yeni çekim merkezlerinin oluşturulması, yeni sanatseverler kazanılması” KIRFEST’in temel düşünceleri arasında yer alıyor. 

KIRFEST ile “sanata ve dünya sanatına uzun yıllar emek veren, birey ve toplum yaşamının zenginleşmesine hizmet eden sanat topluluğu ve kuruluşlarının öne çıkacağı, paylaşımcı olacağı; ulusal müzik dağarcığının, genç yeteneklerin, yeni eserlerin tanıtılacağı bir büyük buluşma-kaynaşma” amaçlanıyor. 

Besteciler, Orkestra Şefleri ve Müzikologlar Birliği’nin öncülüğünde Ankaralı 6 sanat topluluğunun bir araya gelerek oluşturdukları festival, şef Elnara Kerimova’nın yönetimindeki TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu, şef Cem’i Cem Deliorman yönetimindeki Kültür Bakanlığı Çoksesli Korosu, şef Elnara Kerimova yönetimindeki Orfeon Oda Korosu, şef Ertuğ Korkmaz yönetimindeki Orkestra Akademik Başkent, şef Burak Tüzün yönetimindeki Hacettepe Senfoni Orkestrası, şef Orhun Orhon yönetimindeki Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası gibi köklü sanat topluluklarının tamamen gönüllülük ilişkisinde gerçekleştirilecek. Ünlü sanatçılar Mesut İktu (bariton), Hakan Aysev (tenor) ve Hülya Kazan (soprano) KIRFEST’e solist olarak katılacak. Ankara Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü de KIRFEST’te, Müride Aksan’ın “Öldürülmüş Kadınlar Anısına” başlıklı koreografisi ile temsil edilecek. Ankara’nın Çubuk ilçesindeki Çubuk Gazi Üniversitesi’nin yerleşkesinde kırda gerçekleştirilecek KIRFEST, çocukluğunu Çubuk-Yenice köyünde yaşayan besteci Muammer Sun ve müziklerine adandı. KIRFEST’in programında, Muammer Sun’un koro ve orkestra için bestelediği “Bozkır’ın Sesi” ile başlayan “Cumhuriyet ve Kurtuluş Film Müzikleri seçkisi”; “Bozlak”, “Misket” gibi orkestra ve bariton için yazılmış eserleri; “Horon”, “Yörükler Yaylası”, “Lorke”nin de aralarında bulunduğu “Demet” başlıklı yaylı çalgılar orkestrası süiti ile bizden ve dünya müziklerinden seçmeler yer alıyor. “Babalar Günü” kutlamalarını da içiren festival, yurttaşları kırda çoksesli müzikle buluşturarak, “doğa-kök ve sanat”ın buluşmasını da amaçlıyor. Her iki gün gerçekleştirilecek konserler ücretsiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.