Emrullah KILIÇ

Emrullah KILIÇ

KES-KOPYALA HAYATLAR

 

Günümüzde okumayan, hatta felsefî anlamda düşünmeyen insan türü giderek toplumda ön saflara geçmektedir. Bu durum, kalitesizliğin moda haline geldiği toplumların en büyük handikaplarındandır. Gariptir ama bilmemenin ve cahilliğin revaçta olduğu bir tarih kesitinde yaşıyoruz. Avuçlarımız kızarana kadar alkışlıyoruz basitliklerimizi.

 Kültürel kodların tahrip edildiği, değersizliğin kuşe kâğıda basılı ambalajlarda sunulduğu ucube bir dünyada yaşıyoruz.

Bilgisayar tabiriyle ifade edecek olursak kes-kopyala hayatlar yaşıyoruz. Mahiyetini ve maksadını bilmediğimiz davranışları devşiriyoruz hiçbir ilke tanımadan. Hormonal dengemiz, gün geçtikçe bozulup tahrip ediyor henüz inşa edemediğimiz kimliğimizi. Suni döllenmelerle aşılama yapılarak yeni kişilikler üretilmeye çalışılıyor tüm coğrafyamızda.

Hasımlarımız da yaklaşık iki yüz seneden beri kültürümüzü tahrip etmeye çalışıyor. Bunun için de dinî değerler tahkir ediliyor. Lüks ve eğlenceyi moda haline getirip naylon hayatlar sunuyorlar altın tepsilerde. Propaganda ağıyla örülmüş her yanımız. Olduğundan farklı gösteriliyor hakikat modern sihirbazlar marifetiyle. Rüzgârın önünde ki yaprak gibi savrulan, her türlü etkiye ve yönlendirmeye açık şahsiyetsiz insanlar yetiştirmek için olağanüstü çabalar sergileniyor.

 Nefsi okşayan cazip şeylerle oyalanarak, hayatın her alanında hedefsiz bir yolda yürümekteyiz. Bozulma tüm hücreleri kuşatmış durumda. Toplumun temel dinamikleri işlevini yitirmiş, topluma yön verecek bilge kişiler ortalıkta görünmemekte artık. Meşru haklarından vazgeçen insanlar kendine modern değerler içersinde bir meşruiyet zemini aramaya yeltenmekte.  

Mesele ciddidir. Her geçen gün dünya daha da anlamsızlaşmaktadır kendi penceremizden baktığımızda. Yürekler kanamakta, vicdanlar sızlamaktadır.

Ama ümit ediyoruz…

 Binlerce gönül insanının yetiştiği medeniyetimizde daha binlercesi de yetişecektir muhakkak. Yeni Mevlanalar, Yunuslar çıkarmaya gebedir bu toprağın her karışı. En güzel şiirler yine okunacak, dillerden düşmeyen destanlar söylenecek. Sinanlar yine yükseltecek minareleri, Itriler besteleyecek nağmeleri. Hakikat her zamanki gibi haykıracaktır bu mümbit yerde. Hakikat arayışı zorlu bir yolculuktur. Ama iyi kötüden, yanlış doğrudan yine ayrılacaktır elbet.

 

Bu yazı toplam 1606 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum