ANKARALAMA-2

 

Sevgili Çubukhaber okurları.. Geçtiğimiz günlerde yazmaya başladığımız sitede zaman zaman sizlerin haklı olarak tenkitlerinizi, bazen hak etmediğimiz halde takdirlerinizi alıyoruz. Herkese bu konuda şükranlarımı arz ederim. Dost acı ama doğru söylermiş. Sizde bunu yapıyorsunuz. Sizin benim yazılarıma ilişkin yaptığınız ve yapacağınız değerlendirmelere saygı duyuyorum.

Bazı kardeşlerimiz bizden çok derinlikli yazılar bekledikleri halde, onlara göre ‘sığ’ bana göre ise rahat bir üslup ile kaleme alınmış daha doğrusu kaleme dahi alınmadan direkt olarak bilgisayar klavyesinin tuşlarına basılarak yazılmış yazılarımız da oluyor. Bunu isteyerek ve bilerek yapıyoruz. Yıllardır kulis ve  mizah yazılarına alışmış üslubumuz dışında şimdilerde kişisel gelişim konularında da kalem oynatmak güzel oluyor.

 

Arada bir Başkentten ‘Ankaralama’ başlıklarıyla kulislerimiz de hoş görmenizi istirham etsem diyorum.

Bu yıl 26. sı düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nı hafta sonu Kocatepe Camii avlusunda ziyaret etme imkanım oldu. Kocatepe’nin kitapla buluştuğu mekanda Türkiye Diyanet vakfı’nın organizesiyle 74 stand kurulmuş ve binlerce kitap kitapseverlerle buluşturulmuş.

Ramazan ayının manevi havası içerisinde düzenlenen fuarda, okuyucular kitapla buluşurken aynı zamanda yazarlar ile de sıcak ilişkiler kurulmasına neden olunmaktadır.

Camilerimize yüklenen misyon da bu vesile yerine getirilmiş olmaktadır ki bildiğiniz üzere camilerimizin salt ibadet edilen yerler değil,  aynı zamanda ilim ve kültür merkezleri olma özellikleri de vardır.

Fuarı gezerken yayıncılık alanında olumlu gelişmelerin olduğunu da gözlemlerken, öte yandan kitap ve kültür fuarı ile insanımızın kitap ve kültüre yönelmesinin ardında kulluk bilicinin diri tutulmuş olması ve bu amaç ile kitaba yönelmesi ise sevindirici bir gelişmedir.

Fuar ziyaretçilerine şöyle bir göz attığımızda standlarda dolaşan ve ellerine aldıkları kitapları evire çevire inceleyen kardeşlerimizin  samimi duygular ile baktıkları eserleri ekonomil güçlerine göre almaları önemli bir göstergedir.

8 Ekim 2007 tarihine kadar açık bulunacak olan Fuar süresince Çocuk Yayınları Bölümü en dikkat çekici bölüm. Çünkü burada geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza yönelik eserler takdim edilirken, özellikle Çocuk Edebiyatçıları Birliği standında çocuklar için yazan yarlarımızın hergün standda bulunmaları önemli.

Ne diyelim bu fırsatı değerlendirerek zaman ayırıp Ankara’ya, Kocatepe Camii avlusuna kitaplarla buluşmaya ne dersiniz Güzel Çubuk’un güzel insanları..

Bu yazı toplam 1273 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar