KENT KONSEY’İNDE GÖREV DEĞİŞİMİ

KENT KONSEY’İNDE GÖREV DEĞİŞİMİ

Çubuk Kent Konseyi Başkanının istifası sonucu boşalan başkanlık için seçime gidilirken, 2. dönem başkanlığına İsmail Tekaüt seçildi.

Şuayip YAMAN

 Kent Konseyi’nin 2. Dönem Başkanı İsmail Tekaüt oldu. Bu dönem 3 yıllık zaman dilimini kapsamış olup Belediye seçimlerine kadar devam edecektir.

Ahmet Yalçın’ın istifası üzerine boşalan Çubuk Kent Konseyi Başkanlığı’na İsmail Tekaüt oybirliği ile seçildi.

25 Nisan 2011 tarihinde yapılması gereken Çubuk Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı gerekli çoğunluk sağlanamadığı için 20 Mayıs 2011 Cuma günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Toplantı, Başkan Vekili Mehmet Emin Ertürk tarafından açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çubuk Kent Konseyi eski Başkanı Ahmet Yalçın faaliyet raporunu okudu.

Divan Başkanlığına Gaffur Özcan, divan üyeliklerine ise, Mustafa Kalender ve Metin Mutlu seçildiler.

Verilen önerge ile Çubuk Kent Konseyi Başkanlığına İsmail Tekaüt, Yürütme Kurulu üyeliklerine ise, M. Emin Ertürk, Ali Naci Yeşiltepe, Tuncay Acehan, Recep Öz, Şuayip Yaman, Yaşar Yılmaz, S. Sadi Saat ve Fatih Derin seçildiler.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Ali Naci Yeşiltepe, “Amaç, Çubuk’a hizmet olmalı. Kent Konsey’inin aldığı kararlar tavsiye kararlarıdır. Çubuk Belediyesi Meclisi bu kararlara uymak zorunda değildir. Kent Konseyi çıraklık ve kalfalık dönemlerini aştı. Artık ustalık dönemi başladı.”

Dr. Tuncay Acehan, “Yürütme Kurulu listesine baktığımda iktidar, ana muhalefet ve muhalefet temsilcilerini görüyorum. Bu nedenle tekliflerde, Belediye çalışmalarında ortak bir çalışma ortamı doğar. İktidarıyla, muhalefetiyle ve akademisyenleriyle ilçeye hizmet için yarışacak bir kadro var. Sayısal olarak az olmak önemli değil. Önemli olan çalışmaktır.”

Ahmet Yalçın, “Duygusal davranmış olsaydım. Bu toplantıda bulunmazdım. Ama sorumluluğumun bilincindeyim. Yeni yönetimin başarılı olacağına inancım tamdır. İhtiyaç duyulduğu takdirde her zaman için katkı sağlamaya ve destek vermeye hazırım” dedi.

Çubuk Kent Konseyi Başkanlığına seçilen İsmail Tekaüt yaptığı teşekkür konuşmasında, “Hizmetlerinden dolayı eski yönetime teşekkür ederim. Siyasi amaçların olmadığı bir çalışma ortamında başarılı çalışmalar yapılacağına inandığım için bu göreve talip oldum. Sizlerden çok şeyler öğreneceğim. Kim iyi şeyler yaparsa onun altına hizmeti yapan arkadaşımızın ismini yazalım” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.