Kene mangalcıları vurdu, piliç satışı durdu

Kene mangalcıları vurdu, piliç satışı durdu

KENE korkusu ençok mangalcıları keyfinden etti, piliç üreticileri zor durumda...

BEYAZ Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği (BESD-BİR) Yönetim Kurulu ve Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu Başkanı Zuhal Daştan, sektörün ciddi şekilde zararda olduğunu belirterek, 'Bu gidişe dur denmezse bazı entegreler iflas edecek' dedi.

Dünyada yaşanan global ekonomik krizin Türkiye'de de kendisini gösterdiğine ve satın alma gücünün düştüğüne işaret eden Daştan 'Bunun yanı sıra vatandaşlarımızın mangal keyfi de kene tehdidi ile karşı karşıya kalınca piliç eti üreten bizler ciddi şekilde talep daralması yaşamaktayız' dedi.

ZARAR 26 MİLYON YTL

REKABET sonucunda fiyatların devamlı düştüğünü ve toptan bütün piliç kilogram fiyatının KDV dahil 2.38'e kadar indiğini belirten Daştan, maliyetin kilogramda asgari KDV dahil 3.34 YTL olması nedeniyle kilogramda yaklaşık 1 YTL'lik zararın söz konusu olduğunu, haftalık üretimin 26 milyon kilogram olduğu göz önüne alındığında sektörün bir haftalık zararının 26 milyon YTL civarında olduğunu kaydetti. Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener de kene vakalarının ise piknik ve mangal sezonunu olumsuz etkilediğini, tüketimin bekledikleri seviyelerde gelişmediğini bildirdi.
(ANKARA HABER)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.