Kazançlı Alışveriş

                                              

Ahiretin tarlası hükmünde olan şu fani dünya hayatını ebedi mutluluğu kazandıracak hayırlı işler ve salih ameller yaparak geçirmek Allah"ın yardımına ve bizim gayretimize bağlıdır. Allah bu hususta bize  gerekli yardımı yapmış yolu göstermiştir. Bizim yapmamız gereken bu yola girip ebedi hayatımız için hazırlık yapmaktır.

 

Yüce Allah elim azap tan kurtaracak kazançlı bir ticaret için bize yol gösteriyor:

 

“Ey iman edenler! Sizi acı bir azaptan kurtaracak ticareti size göstereyim mi?

 

Allah"a ve Resulüne inanır, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihad edersiniz. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.

 

 İşte bu takdirde O, sizin günahlarınızı bağışlar, sizi zemininden ırmaklar akan cennetlere, Adn cennetlerindeki güzel meskenlere koyar. İşte en büyük kurtuluş budur.

 

 Seveceğiniz başka bir şey daha var: Allah"tan yardım ve yakın bir fetih. Müminleri (bunlarla) müjdele.” (Saff 10-13)

 

 Dünyanın aldatıcılığına  ve cazibesine kapılmadan müslümanca yaşamak, islami şuur ve eğitimi gerektirmektedir.

 

Bu eğitimi ve şuuru nasıl elde edeceğiz?

 

Resmi eğitim müfredatımızda böyle bir ders olmadığına göre ailede ve özel programlarla  ahirete iman ve ahirette mutluluğu sağlayacak ameller dersini sürekli işlemeliyiz.  Toplumda Allah yolunda malıyla ve canıyla çalışan örnek insanlar gençlerimize bu şuuru kazandırmalıdır.

 İslami cemaatlar toplumdaki ahlaki çöküntüyü önlemek için gençlere Allah korkusu ve Ahirete İman şuuru vermek için kapsamlı çalışmalar  yapmalıdır. Kur"an bu konuda bütün İslam toplumuna sorumluluk yüklemektedir:

 

“Siz insanların iyiliği için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz; iyliği emreder, kötülükten meneder ve Alla"a inanırsınız. Ehl-i kitap da inansaydı, elbet bu, kendileri için çok iyi olurdu. (Gerçi) içlerinde iman edenler var; (fakat) çoğu yoldan çıkmışlardır.” (Al-i İmran 110)

 

Allah"ın rızasını ve cenneti kazanmak için muhakkak bu dünyada malımızdan ve canımızdan fedakarlık yapmamız gerekiyor. Kur"an"ın ifadesiyle “malımızı ve canımızı Cennet karşılığında Allah"a satmamız” (Tevbe 111) gerekiyor. Kazançlı alışveriş budur.

 

 

 

Bu yazı toplam 621 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar