KAYMAKAM'DAN MUHTARLAR DERNEĞİ’NE ZİYARET

KAYMAKAM'DAN MUHTARLAR DERNEĞİ’NE ZİYARET

İlçe Kaymakamı Cemal Şahin, Çubuk Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çakır ve yönetim kurulu üyeleri İlçe Kaymakamı Cemal Şahin ve Yazı İşleri Müdürü Alaattin Zararsız’ı kapıda karşıladılar.

Şuayip YAMAN

İlçe Kaymakamı Şahin muhtarlara, çetin Kış şartlarına rağmen Köy Hizmetleri ve İl Özel İdaresi’nin köylerde yaptığı çalışmalar konusunda bilgi verdi. Özellikle köy yollarının açılması ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Muhtarların sorunlarını dinledi.

Yoğun kar yağışı sonucu kapalı olan köy yollarının öncelik sırasına göre (taşımalı eğitim, hastalık, cenaze işleri) açıldığına dikkat çeken İlçe Kaymakamı Şahin, bu yollardaki çalışmaların kimi zaman kepçe ve greyderlerle 24 saat devam ettiğini söyledi.  

İlçe Kaymakamı Şahin, “Göreve geldiğim günden beri tüm köyleri ziyaret etmeye çalıştım. Köyleri yüzde yüze yakın gezdik. Gezmediğim 2-3 köy kaldı. İnşallah oraları da en kısa zamanda ziyaret edeceğim.  Gezdiğimiz yerlerde vatandaşlarla birebir görüştük. Mahallelerin, köylerin talepleri neler, bizden, devletten ne istiyorlar?  Tespitleri aldık. Bunları Valilikle paylaştık. Burada mahalle, köy ayrımı yapmadık. Önemli olan hangi adımı atacağız. Sizlerden talebim, görev yaptığınız yerlerde gören gözümüz, duyan kulağımız olun, bizi bilgilendirin. Köylerden, alt-yapı olarak bizler sorumluyuz. Eksiklikleri görüyoruz. Öncelik sırasına göre eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz.

Sizler projeler yapın. Bunlar; Seracılık, bağcılık, arıcılık, meyvecilik olur. Bunları gözden geçirelim ve başlatalım. Bu konuda kaynakları israf etmemeliyiz. Doğru projeler yapalım. Bunu da doğru insanlar yapmalı. Bu projeler ve kişiler köylerde iyi tespit edilmeli. Biz sizlerle her zaman işbirliğine hazırız.

İlçenin; Karagöl’ü var, Barajı var, Agat Taşı var, turşusu var. Üniversitesi var. Yarın buraya en az 25 bin öğrenci gelecek. Bunun ekonomik girdisi olacak. Örneğin, yurtlar yapılacak. Bunun için doğru adımlar atalım. Neticede güzel bir şehir olalım.

Endişeniz olmasın, eksiklikler zamanla giderilecektir. Çünkü bu bir süreçtir. Yakın zamanda yapılacaktır” dedi.

İlçe Kaymakamı Şahin, daha sonra Yukarı Emirler Köyü Muhtarı Kenan Taştoka, Yenice Mahallesi Muhtarı Mustafa Kalender, Kızılca Mahallesi Muhtarı Orhan Gülle, İkipınar Mahallesi Muhtarı Bayram Bal,  Mahmutoğlan Köyü Muhtarı Müslim Toprak, Kapaklı Mahallesi Muhtarı Süleyman Kamışlı,  Susuz Köyü Muhtarı Kalender Bekgeldi, Aşağı Emirler Köyü Muhtarı Orhan Bartan, Kışlacık Köyü Muhtarı Remzi Ünal, Kösrelik Köyü Muhtarı İskender Bektaş’ın köyleri ile ilgili sorunlarını dinledi. Konuyla ilgili sorularını yanıtladı.

Muhtarların ilgisinden son derece memnun olan İlçe Kaymakamı Şahin son olarak , “Hemen her konuya olan İlginizi olumlu buluyorum. Birlikte çalışmak istiyorsunuz. Bu amaçla köy, mahalle ayrımı yapmadan çalışacağız” dedi.

Ziyaret, resmiyetten ziyade bir sohbet havasında içinde geçti.  Dikkat çeken bir diğer hususta, İlçe Kaymakamı Şahin’in muhtarlara ismiyle ve köyü ile hitap etmesi idi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.