Kaymakam Sezer Ve Belediye Başkanı Demirbaş, Üreticilerle Buluştu

Kaymakam Sezer Ve Belediye Başkanı Demirbaş, Üreticilerle Buluştu

Çubuk Kaymakamı Uğur Sezer ve Belediye Başkanı Baki Demirbaş, sera ve mantar çiftliklerini ziyaret etti.

Çubuk Kaymakamı Uğur Sezer ve Belediye Başkanı Baki Demirbaş, ilçeye bağlı Taşpınar Mahallesi’ndeki seralar ve mantar çiftliklerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. 

Çubuk Kaymakamı Uğur Sezer ve beraberindeki heyet Taşpınar Mahallesi’ndeki üreticilerle buluştu.

Mahalle Muhtarı Burhan Şan ve İlçe Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle tarafından karşılanan Sezer, üreticilerin istek ve taleplerini dinledikten sonra mahalledeki seraları ve mantar üretim tesislerini inceleyerek faaliyetleri hakkında bilgi aldı. 

İlk olarak mahallede seracılık yapan Baki Reçber’in serasını ziyaret eden Sezer, seracılığın ilçede yaygınlaştırılmasının önemine işaret etti. Açık alanda ekilen sebzelerin olumuz hava şartlarından çok fazla etkilendiğini bu yıl bir kez daha şahit olunduğunu hatırlatan Sezer, şunları söyledi:

‘’Hem ülkemizde hem de ilçemizde üretimi artırmak için hepimizin var gücüyle çalışması gerekiyor. Bu ülkenin ilerlemesi ve geleceği ancak birincisi eğitim, ikincisi üretimi artırmakla mümkündür. Bizimde ilçemiz tarım bölgesi olması nedeniyle tarıma daha çok yatırım yapmamız ve bilinçli bir şekilde üretimi artırmamız  gerekiyor. Baki Reçber kardeşimiz de üretimi her geçen gün artırarak hem kendi aile bütçesine hem de ülke ekonomisine katkı veriyor. Biz üreticilerimizin hepsinin aynı şekilde bilinçli olmasını istiyoruz. Ürün kalitesi ve çeşidi açısından Çubuk gerçekten çok zengin. Bunun için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.’’

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş ise, istihdam sorunuyla mücadele edebilmenin tek yolunun üretimden geçtiğini dile getirdi. Kendi üreticileri tarafından üretilen sağlıklı ürünleri tüketmenin önemine işaret eden Demirbaş, ‘’Ben üreticilerimizi tebrik ediyorum. İnşallah bu tür seraların artması için mücadele edeceğiz. Bu tür çalışmalar aynı zamanda istihdamı artıracaktır. Hedefimiz tarımı, hayvancılığı ve tarıma dayalı sanayiyi ilçemizde geliştirmektir. Bu konuda girişimlerimiz devam ediyor’’ diye konuştu.  

Seradaki incelemenin ardından koku nedeniyle kapatılan tavuk çiftliklerinde mantar üreticiliğine başlayan girişimcileri ziyaret eden Kaymakam Sezer, kültür mantarı yetiştiricisi  Gökhan Akkan’dan üretim hakkında bilgi aldı. Akkan’ı tebrik eden Kaymakam Sezer , ‘’Her şartta ve her ortamda üretim için yatırım yapan girişimcilerimizi tebrik ediyoruz. Tüm üreticilerimize güzel örnek oluyorlar’’ ifadesini kullandı. 

Daha sonra mahalledeki çiftçilerden Muzaffer Tamer tarafından yapılan süne ile mücadeleyi yerinde inceleyen Kaymakam Sezer, haşerelerle mücadelenin el birliği ile yapılmasının önemine işaret etti. 

Mahalle muhtarı Burhan Şan’ın 1951 model traktörüne binerek süren Kaymakam Sezer, İlçe Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle’den ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cengiz Akbayra’tan yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.