Katliamın faili PKK...

Katliamın faili PKK...

İstanbul Güngören'deki terör saldırısı tüm yönleriyle aydınlatıldı. İçişleri Bakanı faillerin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Güngören'deki terör saldırısının bütün boyutlarıyla aydınlatıldığını, saldırıyı bölücü terör örgütünün gerçekleştirdiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Güngören'deki terörist saldırının bütün boyutlarıyla aydınlatıldığını belirterek, “Kesin tespitler ve güçlü delillerle tereddüte yer bırakılmayacak şekilde olay aydınlatılmış ve faillerin büyük bölümü yakalanmıştır” dedi.

Atalay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada, basın toplantısının konusunun geçen pazar günü Güngören Menderes Caddesi'nde yaşanan acı terör olayıyla ilgili değerlendirme olduğunu söyledi.

“Ülkemizi, milletimizi derinden etkileyen, vatandaşlarımızı gerçekten üzen acı bir olay yaşamıştık. Acımasız insanlık dışı terör olayı yaşamıştık. Can kayıpları vermiştik. 17 insanımızı kaybetmiştik” diyen Atalay, olayda 154 yaralının olduğunu ve bunların büyük bir kısmının tedavilerinin tamamlandığını da kaydetti.

Atalay, “Şu anda 27 yaralımız halen hastanede. Hayati tehlikesi olan yok ama hepsinin durumuyla yakından ilgileniyoruz” dedi.

O bölgedeki vatandaşların büyük acılar çektiğini de vurgulayan Atalay, olayın meydana geldiği gece olay yerine geldiklerini ve incelemelerde bulunduklarını anımsattı.

Atalay, bütün emniyet teşkilatındaki ilgililerin de olay yerinde incelemelerini gerçekleştirdiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Bir yandan yaralıların takibini yapıyorduk. Bizzat Sağlık Bakanımız konuyla ilgileniyordu. Vatandaşlarımızı teselli ederken o gece ben şöyle bir ifade kullanmıştım; 'İnşallah çok gecikmeden olayı aydınlatacağız. Tabii gidenleri geri getiremiyoruz ama faillerini yakalayacağız. Bunların cezasını vereceğiz. Hem bizim, hem şehitlerimizin ailelerinin ve milletimizin tesellisi bu olacaktır.'

Şimdi size memnuniyetle ifade etmek isterim ki; olay bütün boyutlarıyla aydınlatılmıştır. Kesin tespitler ve güçlü delillerle tereddüte yer bırakılmayacak şekilde olay aydınlatılmış ve faillerin büyük bölümü yakalanmıştır. Yardım eden, yataklık yapan, fiilen eyleme katılanlar yakalanmıştır. Biz gerçekten bunu polisimizin de emniyet teşkilatımızın da ilgili bütün arkadaşlarımızın da önemli bir başarısı olarak görüyoruz. Burada gerçekten büyük bir başarı gösterilmiştir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.