Karayalçın Protestosunda Emniyet Zan Altında bırakıldı

Karayalçın Protestosunda Emniyet Zan Altında bırakıldı

Kurban bayramında Çubuk'ta protesto edilen CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın dayanışma komitesi İlçe Emniyetini zan altında bıraktı.

11 Aralık 2008 tarihinde CHP Ankara İl Başkanlığı teşkilat üyeleriyle birlikte Çubuk'ta katıldığı bayramlaşma töreninde bazı vatandaşların yaptığı protesto yargıya taşındı.Karayalçını Protesto eden grubun ellerinde kesici ve delici aletler olduğunu söyleyen  Karayalçın dayanışma komitesi bununlada yetinmeyerek daha önce Çubuk'ta Alevi,Sünni çatışması yaşanmış gibi bu konuda hassas bir bölge oldunuğunu iddia ettiler.

Sıhhıye Murat Karayalçın Dayanışma Komitesi adlı oluşum, sözkonusu kişiler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Şikayet dilekçesinde olayı anlatan komite üyeleri şu iddialarda bulundu:

"Heyetimizin programa başlamasıyla birlikte Ateş Düğün Salonu'nun önünde sayıları 100-150 kadar önceden hazırlıklı oldukları her hallerinden anlaşılan bir güruh toplantımızı sabote edip olay çıkartmak üzere ellerinde çeşitli kırıcı ve kesici aletlerle komitemiz ve misafirlerimiz aleyhine uydurma sloganlar atarak komite ve misafirlerimize saldırı hamleleri yapmışlardır. Bu provakasyon Çubuk Emniyet görevlilerinin de gözlerinin önünde sergilenmiştir. Çubuk İlçesi Alevi ve Sünni vatandaşlarımızın yaşadığı bir ilçe olması nedeniyle hassas bir bölgedir. Bu nedenle bilinçli olarak tertiplendirilmiştir. Önceden organize edilmiş bu provakasyonun kimler tarafından organize edildiğinin savcılığınızca incelenip tespit edilmesini, organizatörlerin bulunarak yargı önüne çıkartılmasını, şimdiden çetin geçeceği düşünülen seçim sürecine katkı sunacağına olan inancımızdan dolayı savcılığınızca gerekli işlemlerin yapılmasına komitemiz adına saygılarımla arz ederim."


"Sıhhıye Murat Karayalçın Dayanışma Komitesi", olaya delil olarak ise polis anonsları, TGRT televizyonu ile 11 Aralık'taki akşam haberlerini gösterdi. Şahit olarak da CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Ankara Milletvekili ve Meclis Grup Başkanı Hakkı Süha Okay, Zekeriya Akıncı ile komite üyeleri Mehmet Şahin Kozan, Muzaffer Uçkan, Yusuf Elmacı gösterildi.


11 Aralık günü Çubuk'ta CHP ilçe teşkilatınca düzenlenen bayramlaşma törenine katılan başkan adayı Karayalçın'ı çıkışta bazı vatandaşlar protesto etmiş, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlarla 2004 seçimlerinde SHP ile DEHAP arasındaki seçim işbirliğine göndermede bulunulmuştu. Protestoyu izleyen Karayalçın ise bir açıklama yapmadan Çubuk ilçesinden ayrılmıştı.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum