Kararın gerekçesini bilmiyorum

Kararın gerekçesini bilmiyorum

AK Parti Disiplin Kurulu Tarafından Partiden İhracına karar verilen Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, "Karar ne Olursa olsun partimle yola devam edeceğim. 873 milyar devleti zarara uğrattığım yönünde çıkan haberler kesinlikle gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Bugün Çubuk Belediye Meclis salonunda basın toplantısı düzenleyen Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca ihraç kararının Girişim A.Ş ile ilgili olmadığını, ihraç ile ilgili kararın gerekçesini bilmediğini söyleyerek basında çıkan haberleri kesin bir dille yalanladı.

AK Parti'den Merkez Disiplin Kurulu kararı ile dün ihraç edilen Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, karara itiraz edeceğini, ancak Partisine herhangi bir kırgınlığının bulunmadığını ve başka bir partide siyaset düşünmediğini belirtti.
Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, düzenlediği basın toplantısı ile partiden ihraç edilmesini değerlendirdi.
Daha önce böyle bir kararın çıkmasını beklemediğini ifade eden Belediye Başkanı Tuğluca, "Şahsım ve arkadaşlarım itibariyle gerek parti disiplinine aykırı gelebilecek gerekse de çevremizdekileri sıkıntıya sokabilecek en ufak bir yanlışlığa tevessül etmedik" dedi.
Partiden ihraç kararının gerekçesini görmediğini ve yazılı olarak da kendisine ulaşmadığını ifade eden Tuğluca, ancak basında çıkan haberlerde kendisinin ilçedeki mezbahanın özelleştirmesi sırasında belediyeyi 878 bin YTL zarara uğrattığının iddia edildiğini ve bu gerekçe ile partiden uzaklaştırıldığının yazıldığını söyledi.
Bu özelleştirmenin yargıya intikal ettiğini vurgulayan Tuğluca, ilk bilir kişi raporunda rakamın 878 bin YTL çıktığını, ancak daha sonraki bilirkişi raporunda rakamın 54 bin YTL'ye düştüğünü ve takas esnasındaki değer tespitinde de rakamın buna yakın olduğunu belirtti. Tuğluca, ancak bu rakama da itiraz ettiklerini kaydetti. Tuğluca, tekrar bilirkişi raporu hazırlanacağını ve kendilerinin yaptığı değer tespiti ve trampa işleminin doğruluğunun ortaya çıkacağını savundu.
Tuğluca, yargı kararı henüz kesinleşmemiş bir konuda bu tür yayınlar yapılmasının kendisini son derece rahatsız ettiğini ve bu konuda basından titizlik beklediklerini söyledi. Tuğluca, mezbaha ile ilgili yaptıkları işlemin isabetli olduğuna inandığını da sözlerine ekledi.
"Partime herhangi bir kırgınlığım bulunmamaktadır" diyen Tuğluca, bu kararın tekrar gözden geçirilmesi için gerekçeli kararın yazılı olarak kendisine ulaşmasından sonra başvuruda bulunacağını bildirdi.
AK Parti İlçe Teşkilatı'nın iki kez feshedilmesi, merkezden atama yapılması ve parti içi hesaplaşma olasılığının sorulması üzerine Tuğluca, gerekçeli karar kendisine ulaşmadığı sürece bu konuda yorum yapmayacağını ve ilçe teşkilatının parti genel merkezine ve ilçe teşkilatına bağlı ayrı bir kurum olduğuna işaret etti. Tuğluca, "Müdahale şansımız olmaz, olamaz" dedi.
İhracın kesinleşmesi durumunda başka bir partiye geçip geçmeyeceğinin sorulması üzerine Tuğluca, AK Parti'nin kurucu ilçe başkanı olduğunu ve AK Parti dışında bir parti ile ilgili düşüncesinin olmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
34 Yorum