KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASINA ÇUBUKLU KADINLAR İLGİ ODAĞI OLDU

KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASINA ÇUBUKLU KADINLAR İLGİ ODAĞI OLDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen kutlamalara Çubuk’tan da ev hanımları katıldı. Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ın eşi Müberra Acehan’ın daveti ve Çubuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü A

KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASINA ÇUBUKLU KADINLAR İLGİ ODAĞI OLDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen kutlamalara Çubuk’tan da ev hanımları katıldı.  Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ın eşi Müberra Acehan’ın daveti ve Çubuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Aysel Neşeli tarafından Çubuklu kadınlarda bu özel güne katılarak Çubuk’u temsil ettiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eşi Nevin Gökçek’in ev sahipliği yaptığı kutlama programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, büyükelçi ve bürokrat eşleri, kadın milletvekilleri, her meslekten bürokrat ve iş kadınları, sanatçılar ve Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ın eşi Müberra Acehan’ın daveti üzerine Çubuk’tan ev hanımları da katıldı.

Çubuklu kadınların ilçeye öz atasözleri ve manileri okuduğu programda, Çubuklu anneler protokolün ilgi odağı oldu. Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ın eşi Müberra Acehan, Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş’ın eşi Rabia Demirbaş ve Çubuk Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Soba’ın da eşlik ettiği programda Çubuklu hanımlar unutulmaz bir gün yaşadılar.

_dnr3422.jpg_dnr3439.jpg_dnr3443.jpg-EMEKÇİ KADINLARIN DEFİLESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Sheraton Otel’de düzenlenen programda konuklar, önce BELMEK kursiyerlerinin çizdiği resimlerinden oluşan resim sergisini gezdiler. Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokali Kadınlarından oluşan Halk ekibinin İzmir yöresine ait halk oyunlarının gösterisi ile başlayan program, Bala, Çubuk, Akyurt gibi Ankara’nın farklı ilçelerinden kadınların yöresel giysilerini tanıttıkları kısa bir defilenin ardından da kadınların, yörelerine ait maniler ve yaşamlarından kısa örnekler verdikleri bir gösteri izleyenlere sunuldu.

Kazan İlçesinden gelen Satı Kadının torunu Satı hanımın konuşmasının büyük alkış aldığı program davetlilerin konuşmalarıyla devam etti.

 -EMİNE ERDOĞAN’DAN BAŞKAN GÖKÇEK VE NEVİN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün Türkiye Dünya Kadınları için hayırlara vesile olması dilekleriyle konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Bu güzel programı düzenleyerek bizleri bir araya getiren Sayın Melih Gökçek ve değerli Hanımefendi Nevin Gökçek’i tebrik ediyor, kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle tüm vefakar, cefakar, çilekeş mazlum ve mağdur kadınları yürekten selamlıyorum” dedi.

Kadınlar Günü vesilesiyle bir hafta süreyle kadın sorunlarının tartışılacağını ifade eden Emine Erdoğan, “Kadın sorunları bir haftaya sığdırılamayacak kadar önemlidir. Özellikle kadın sözcüğünün şiddetle yan yana geldiği böylesi bir çağda, kadına karşı şiddet başta olmak üzere mücadele etmemiz gereken nice meseleler var” diye konuştu.

 

-“MAĞDURLARA ÜLKEMEZİNİ YAPTIĞI YARDIMLARDAN ONUR DUYUYORUM”

Emine Erdoğan Suriye’de bir insanlık dramı yaşandığına dikkat çekerek, “Ben her şeyden önce bir vatandaş ve kadın olarak mazlum ve mağdurlara ülkemizin yaptıklarından onur duyuyorum. Ülkemiz Suriye’den Irak’tan ölümden kaçıp bize sığınan bu insanlara sadece kapı açmakla kalmadı. Çocuklara eğitim, kadın ve gençlere meslek edindirme kursları açarak savaşın mağdur ettiği insanlara cömertçe el uzattı” dedi.

-EMİNE ERDOĞAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’E ÖVGÜ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 20 yıla yakın bir süredir Ankara’nın yanı sıra kadınlara da çok özel hizmetler yaptığını hatırlatan Emine Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik pek çok projesi diğer belediyelerimize örnek oldu. Hayat karşısında direncini yitirmiş kadınlarımıza sunduğu konukevi hizmetleri, engellilere hizmet ve rehabilitasyon merkezleri ve yaşlılara destek ünitelerine kadar sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini verdi. 18 yaş üstü kadınlarımızın sosyal kültürel ihtiyaçlarına cevap veren Hanım Lokalleri önemli hizmetlerden biridir. Bu mekanlar, kadınlarımız için önemli sosyalleşme alanları olmuştur. Belediyemizin çok önemsediğim bir diğer hizmeti ise BELMEK projeleridir. ‘Her ev bir atölye olacak’ sloganıyla toplumumuzda kültür, sanat, estetik bilincini yaygınlaştırarak, ebrudan, gümüş işlemeciğine kültürel zenginliklerimizi koruyup geliştirmeye büyük katkı sağlamaktadır.”

-BAKAN İSLAM’DAN ŞİDDETLE MÜCADELE MESAJI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da yaptığını kısa konuşmasında kadına yönelik şiddetin, toplumsal şiddetin çok önemli bir parçası olduğuna dikkat çekerek, Bakanlık olarak bu çalışmaların koordinatörü durumunda olduklarını ifade etti.

Sadece kendi Bakanlığı’nın bu kadar yaygın bir toplumsal sorunu ortadan kaldırmasının mümkün olmadığına değinen İslam, “Onun için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı özellikle şiddet konusunda mücadelesini sürdürürken başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız olmak üzere ilgili tüm bakanlıkların yardım ve desteğini almaktadır. Kurumsal çalışmaları biraz daha sıkılaştırabilmek için fiili uygulamaları daha görünür hale getirebilmek için yaptığımız bir dizi çalışmanın önümüzdeki dönem sonucunu alacağımızı umuyorum” dedi. .

-BAŞKAN GÖKÇEK: “KADINA ŞİDDET BİZ ERKEKLERİ UTANDIRIYOR”       

           Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek konuşmasına, “Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun. Teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim “diyerek başladı. 

Kadına şiddetin, gündemin en önemli konularından birisi olduğunu ifade eden Başkan Gökçek,  “Biz erkekleri utandıran, kadınlara karşı şiddet kullanma olayı bizi derinden etkiledi. Bu konudaki Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın hassasiyetleri için bütün kadınlarımız adına ben de buradan teşekkür ediyorum” dedi. 

         Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara yönelik pek çok faaliyetleri olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “Bu sene itibariyle bitirilen bir proje var. Bu projeyi de Emine Erdoğan’ın isteği üzerine başlattık. Gazi Üniversitesi ile yaptığımız Anne Üniversitesi projemizden de ilk mezunları verdik. Hanım Lokalleri’nde her türlü rehabilitasyonu bulabilirsiniz. Ayrıca Başkentin dört bir tarafında açtığımız Aile Yaşam Merkezlerimize, Meslek Edindirme kurslarımıza, BELMEK’lere de gelebilirsiniz. Buraların hepsi sizlerin” dedi.

          Dar gelirli kadınların da belediye olarak her zaman yanlarında olduğunu ve her zaman desteklediklerini kaydeden Başkan Gökçek, “İnşallah bundan sonraki günlerde de hayatınız hep güzel olur. Bu vesile ile Dünya Kadınlar Gününüzü bir kez daha kutlar, hepinize saygılar sunarım” diye konuştu.

-NEVİN GÖKÇEK: “KADINA ŞİDDETE BİRLİKTE ENGEL OLMALIYIZ”

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi ve SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek de “Ne zaman bir kadının cesaret ve inancıyla yol alırsa başarıya ulaşır” sözleriyle başladığı konuşmasında, kadınların; çocuğun, ailenin, toplumun ve ülkelerin gelişimde başrol sahibi olduğunu söyledi. Bu nedenle kadınların sadece bir gün değil 367 gün hatırlanması gerektiğini ifade eden Nevin Gökçek, yıllardır ev ev dolaşarak çaresiz ve hayat mücadelesini yarıda bırakmış kadınları güçlendirdiklerini söyledi.

Bu çabaların yeterli olmadığının da altını çizen Nevin Gökçek, şunları söyledi:

“2015’in ilk ayında kadınlar yüzde 70 oranında kendi hayatına dair karar almak isterken, öldürüldü. Geçtiğimiz yıl öldürülen kadın sayısı ise 300’e yakın. Kadınların yüzde 40’ından fazlası ise, fiziksel ve cinsel şiddet kurbanı. Kimi ayrılmak, kimi çalışmak, kimi sadece fotoğraf çekmek istedi. Sarai Siera isimli kadın sadece turist olarak geldi ve fotoğraf çekmek istedi ve öldürüldü. Ayşe Paşalı, eski kocası tarafından şiddete uğradı yetmedi, öldürüldü. Üniversiteli Fatma Nur Çelik ise eve gelen bilgisayar tamircisi tarafından öldürüldü. Son olarak da Özgecan kızımız evine giderken erkek terörüne maruz kaldı ve öldürüldü” dedi.

Kadınların ötelenmesine, dışlanmasına, tacize ve şiddete maruz kalmasına birlikte engel olunması gerektiğinin altını çizen Nevin  Gökçek, “Erkek olsun, kız olsun, çocukların aklının karanlık yerine, ayrımcı söylemleri kazımadan, adaleti, merhameti ve Allah korkusunu öğreterek, yetiştirilmeliyiz” diye konuştu.      

- IŞIN KARACA KONSERİ

Konuşmaların ardından ünlü ses sanatçısı Işın Karaca’nın muhteşem konseriyle devam eden programa katılan tüm Başkentli kadınlar, Karaca’nın şarkılarına eşlik ederek, unutulmaz bir gün yaşadılar. Konserde sahneye çıkarak, gelini Hülya Gökçek’in bugün doğum günü olduğunu ifade eden Nevin Gökçek, konuklar içinde doğum günü olanları da sahneye davet ederek, geliniyle birlikte konukları içinde sürpriz doğum günü pastasını hep birlikte kestiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum