“KADIN MECLİSİ” İLK TOPLANTISINI YAPTI

“KADIN MECLİSİ” İLK TOPLANTISINI YAPTI

Çubuk Kent Konseyi Kadın Meclisi ilk toplantısını yaptı.

                                           Şuayip YAMAN

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündeme geçildi. Önce Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Karadağ Soba, sonrada başkan yardımcıları, sekreterler ve üyeler kısaca kendilerini tanıttılar.

 

Bugün neden buradayız? diye söze başlayan Başkan Soba açılış konuşmasında, “Kadınların düşüncelerini açıkça söyleyebilme, çözüm üretebilme ve uygulayabilme, sorunlarımıza sahip çıkabilme adına bu güzel platformda bir aradayız.

 

Ayrıca geleceğimiz, çocuklarımız, torunlarımız ve biz kadınlar için Çubuk’ta bizi yönetenlerden neler istiyoruz, elimizdeki imkânlarla neler yapabiliriz. Bir başka ifade ile daha güzel, yaşanabilir bir Çubuk için buradayız.

 

Bu platformda kesinlikle siyaset ve gruplaşma olmayacak veya yapılmayacaktır. Toplantılarda tüm şahsi sorunlarımızı bir taraf bırakıp, ilçenin sorunlarına odaklanacağız. Biz kadınların sesi olarak buradayız. Kimsenin reklam yapmasına izin vermeyeceğiz. Yönetmeliğe aykırı hareket eden arkadaşlarımızın üyeliğine üzülerek söylüyorum kesinlikle son verilecektir.

 

17.01.2015 tarihinde Çubuk 2 Barajı’ndaki, “Çubuk Kent Konseyi tarafından başlatılan "Çubuklular Tek Yürek Yabana Can Veriyor”  kampanyasına katılan tüm arkadaşlarıma, siyasilere, sivil toplum örgütlerine şahsım ve Kadın Meclisi’nde bulunan arkadaşlarım adına sağduyulu bu davranışlarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

 

Tanışmanın ardından sırasıyla;

 

  • Teşkilatlanma ve komisyonlar oluşturuldu.
  • Sonraki toplantılarda yapılacak çalışma ve faaliyetlerin ana konuları belirlendi. İçerikler üyelerle paylaşıldı.
  • İlçede faaliyet gösteren kadın esnaf, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadınlar için anket düzenlenmesine ve onların ziyaret edilmesine karar verildi.
  • Bir sonraki toplantı tarihinin belirlenmesi üzerine gündeme son verildi.

 

Kadın Meclisi’ni ziyaret eden Cumhuriyet Kadınları Derneği Çubuk Şubesi Başkanı Raziye Şengül  ve beraberindeki heyet kabul edildi. Onlarla tanışıldı ve çeşitli sohbetler edildi.

 

Çubuk Cumhuriyet Kadınları Çubuk Şubesi Başkanı Şengül, kadın hakları ile ilgili olarak kısa bir brifing verdi.

 

Toplantı toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

kent-konseyi01-vert.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum