İYİ PARTİ İLÇE TEŞKİLATI’NDAN İSTİŞARE TOPLANTISI...

İYİ PARTİ İLÇE TEŞKİLATI’NDAN İSTİŞARE TOPLANTISI...

Halil İbrahim Özçelik’in İYİ Parti İlçe Başkanlığını 19.03.2022 tarihinde bırakması üzerine göreve getirilen Raşit Burkay Özgün ve yönetimi ilk İstişare Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

Şuayip YAMAN

Toplantı, Pasha Lounge Kafe’de 28.07.2022 Cumartesi günü geniş bir katılımla gerçekleştirdi.

Genişletilmiş istişare toplantısında konuşan İYİ Parti İlçe Başkanı Raşit Burkay Özgün düzenli olarak istişare toplantıları yapacaklarını belirterek şunları söyledi:

Demokratik toplumsal düzen, ‘yönetişim’ kavramıyla vurgulandığı üzere tek tek her bireyin yönetim süreçlerine katılmasına imkân tanınması ile söz konusu olabilir. Bu bağlamda inancımız ve geleneğimizde kamusal meselelerin çözümünde merkezi bir yere sahip olan “istişare” siyaset etme biçimimizin temel referanslarından olacaktır. Tekelci bir akıl ve katı hiyerarşik bir parti yapılanması yerine kolektif aklı ve esnek parti yapılanmasını hedefliyoruz. Bu doğrultuda öncelikle ilçe yönetiminde sonra da Çubuklu hemşerilerimizle düzenli olarak istişare toplantıları gerçekleştireceğiz. Bu amaçla bugün burada İlçe Yönetimi olarak toplanmış durumdayız. Bu toplantılar süreklilik arz edecek.

Bu toplantılarda siz konuşacaksınız biz dinleyeceğiz, notlar alacağız ve siyasetimizi bu şekilde inşa edeceğiz. Müsaadenizle bir hususa özellikle değinmek istiyorum. İktidarın liderlik kadrosu ve sözcüleri muhalefeti gayri milli, şer odağı, ipi dışarıda olanlar şeklinde ötekileştirip nefret nesnesine dönüştürerek meşru siyaset zemininden çıkarmak istemektedir. Biz bu yalan ve iftiralara kulak vermeyeceğiz, hep gerçekleri haykıracağız. Milletimizin refah, huzur ve mutluluğu için projeler üretip, bunları gerçekleştirmek için mücadele edeceğiz. Muhalefetimizi demokratik ölçülerde yapacağız.” Dedi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Özgün, basın mensuplarının ilçenin sorunları ile ilgili sorularına verdiği cevaplarda şunları söyledi;

“ İlçe kamuoyunda; İktidar Belediyesi’nin ilçede yaptığı bazı hizmetleri desteklediğimize dair bazı yorumlar bizim de kulağımıza geliyor.

. İlçe halkının lehine olan hizmetleri tabii ki takdir eder, alkışlarız. Ama bu hizmetlerin dört dörtlük olduğunu tabii ki kabul etmiyoruz. Eleştirilerimizi tabii ki Meclis toplantılarında dilimizin döndüğü kadar dile getirmeye çalışıyoruz. Ama çoğunlukta olmadığımız iin bu öneriler kabul görmüyor. Bu nedenle de onların dediği oluyor. Bunun neresi desteklemek?

 Ha birde “onlar yapmadı” dersek vatandaşı karşımıza almış oluruz. Biz vatandaşı rencide etmeden muhalefet yapacağız.

Fiziki olarak çok güzel bir Devlet Hastanemiz var. . Ama vatandaş memnun değil.

Yeterli sayıda uzman doktor ve tıbbı araç ve gereç yok. Bir EMAR için vatandaşlarımız Pursaklar’a veya Ankara’daki hastanelere sevk ediliyor.

Hastane de muayene olmak için insanlar sabahın erken saatlerinde randevu kuyruğuna giriyor. Diğer tahliller için bile birkaç haftaya randevu veriliyor. Bu yüzden Hastane önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Bu sorunlarla ilgili vatandaşlardan çok sık şikâyetler alıyoruz. İktidara geldiğimizde bu sorunlara hemen çözüm bulacağız.

Çubuk-Ankara ulaşımı ve ilçenin trafik sorunları ile ilgili olarak ilgili komisyonumuz ile birlikte çalışmalarımız sürüyorTamamlandığında bu sorunların çözümü için ilgili mercilerle görüşmelerimize en kısa zamanda başlayacağız.. . Bu konuda ilçedeki STK’lardan da destek almayı düşünüyoruz.

Hizmetler ve hizmetlerin akışı yönünde bize gelen sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bu konuda muhtarlarımızı dinliyoruz.

 

Bunların yanı sıra ilçede faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ile de koordineli çalışmalara yapacağız. Onların da değerli fikir ve projelerinden istifade edeceğiz.

 

 Her şey “Yaşanabilir Bir Çubuk İçin “ olacak.

 

Yeni yönetimimizin ilk toplantısı sinerji ve birlikteliği sağlamaktı. Bunu da sağladık zannederim.

 

Daha İYİ ve güzel günlere... Dedi.

 

İYİ Parti Çubuk İlçe Başkanı Raşit Burkay Özgün, ‘İstişare Toplantısı’nın ardından İYİ Parti Yönetim Kurulu Adına yaptığı Basın Açıklaması’nda:

 

“Değerli basın mensupları ve çok kıymetli hemşerilerimiz;

 

 2017 yılında kurulan ve kurulduğu günden bugüne ürettiği doğru politikalar ve geliştirdiği doğru söylemler ile halktan gördüğü teveccüh katlanarak artan İYİ Parti’in, yeni ilçe yönetim kurulumuzun, ilk toplantısına hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.

 

Kıymetli hemşerilerimiz, uzun yıllardır süre gelen adaletsiz, hukuksuz ve liyakatsiz yönetim anlayışının tabii sonucu olan, ekonomik dengelerdeki kaçınılmaz bozulma ile baş başa kalan ülkemizde, insanımızın refahı ve huzurunu sağlamak amacı ile bir araya gelen bizler, Genel Başkanımız Sn. Meral AKŞENER önderliğinde, ülke genelinde çalmadık kapı, derdi ile dertlenmediğimiz vatandaş kalmayacak ilkesi ile çalışıyoruz.

 

Bu çalışmalar neticesinde oluşturulan raporlar bize gösteriyor ki, vatandaşımız hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı altında ezilmektedir.

 

Her ne kadar iktidar güdümündeki ana akım medyada, bu sıkıntıların dünya geneline yayıldığı algısı oluşturulmaya çalışılsa da, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki enflasyon % 10

Seviyelerinde, bizde ise resmi kaynaklara göre Haziran ayı enflasyonu % 78,62 özel bazı girimlerin ölçtüğü ve bizim yaşamımızda hissettiğimiz hayat pahalılığına daha yakın olan enflasyon verisi % 175,5’dir. Yani gelişmiş bir ülkede birkaç günlük çalışma ile elde edilen kazanç ile satın alınan bir ürünü, bizler birkaç aylık çalışmamız sonucu alabiliyoruz. Bunun tek sebebi yanlış yönetim ve sistemdir.

 

Bu sorunun çözümü Türk Tipi Başkanlık Sistemi diye ortaya atılan, hiçbir gerçekliği ve sürdürebilirliği olmayan Tek Adam sisteminden bir an önce vazgeçip, liyakat ve samimiyet üzerine inşa edilecek ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’dir.

 

Bu sistemi de inşa edecek olan, mevcut Başkanlık sistemine ilk günden beri en yüksek sesle karşı çıkan İYİ Parti’dir.

 

İşte tam olarak bu sebeple tüm vatandaşlarımızı, Ülkemizdeki değişim meşalesini yakan, kuruluşu ile ülke siyasetini değiştiren, Büyükşehirler Belediyelerindeki değişimin altında en güçlü imzalardan biri olan İYİ Parti’ye davet ediyor, hepinizi saygı ve sevgilerimizle selamlıyoruz İfadelerine yer verdi...

img-20220731-wa0007.jpgimg-20220731-wa0006.jpgimg-20220731-wa0002.jpgimg-20220731-wa0000.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.