İYİ PARTİ ÇUBUK İLÇE’DEN İFTAR...

İYİ PARTİ ÇUBUK İLÇE’DEN İFTAR...

İYİ Parti Çubuk İlçe Teşkilatı ilçedeki bir düğün salonunda iftar yemeği verdi.

 Şuayip YAMAN

 

İftar Yemeğine; İYİ Parti Ankara 2. Bölge milletvekili adayları, ilçede faaliyet gösteren siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, esnaf kooperatifleri temsilcileri ile birlikte partililer ve vatandaşlar katıldı.

 

İftar sonrası İYİ Parti Çubuk İlçe Kurucu Başkanı, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Danışmanı ve emekli müftü Mustafa AYDOS dua okudu.

 

Ardından birlik ve beraberliğin önemine değinerek iftar sofralarını paylaşan vatandaşlara teşekkür eden İYİ Parti İlçe Başkanı ÖZGÜN,"Tüm teşkilatlarımız ile seçim çalışmalarını sürdürüyoruz. 24 Haziran'da Çubuklu kardeşlerimizin Türkiye'deki gerçekleri görmesi için elimizden geleni yapacağız. İnşallah Çubuk’un kaderi 24 Haziranda değişecek.

 

Medeniyet yolunun taşlarını ancak cesurlar döşer diyerek çıktığımız bu yolda, her türlü engelleme ve karalamaya rağmen;

 

  • 3-5 kişi bir araya gelemezler,
  • Partiyi kuramazlar,
  • Kongre yapamazlar, demelerine rağmen,

 

 Bizler İYİ Parti’mizi kurduk, değil 3-5 kişiyi milyonları bir araya getirdik ve 100 bin kişinin üzerinde bir katılımla belki de Cumhuriyet tarihinin en coşkulu ve anlamlı kongrelerinden birini gerçekleştirdik.

 

An itibari ile liyakati ön planda tutup, ülkemizi daha adil ve demokratik bir anlayışla yönetmeye talip milletvekili adaylarımızla huzurunuzda olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

 Kutuplaşmanın, ayrışmanın olağan hale geldiği, sosyal devlet anlayışının ve adaletin tam manası ile tecelli edemediği bir dönemde, parti kurup sahaya inmenin kolay olmadığını biliyorduk.

 

Bu sebeple karşılaştığımız olumsuzluklar bizi yıldırmayıp, aksine İYİ Parti’mizin İYİ İnsanlarını birbirine daha çok kenetlemiştir.

 

Bizler İYİ Parti iktidarında, toplumun her kesiminin eşit şartlarda yaşaması için çalışacağız. Bunun için hepinizden destek bekliyoruz.

 

Adalet, Hukuk, Eşitlik sadece belirli bir zümreye değil hepimiz için gerekli olan kavramlardır.

Bu anlayış ile çıktığımız yolumuza çizgimizi bozmadan devam ediyoruz ve gün geçtikçe güçlenip büyüyoruz.

 

 Sevgili hemşerilerim, bu mübarek Ramazan gününde bizleri kırmayıp davetimize icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. Ramazanın peşine seçim olduğu için bizlerde iftar sofrasında siyaset yapmak zorunda kalıyoruz bunun affınıza sığınıyoruz.

 25 Haziran sabahında, İYİ’lik güneşinin aydınlattığı bir güne uyanmak dileği ile.

 Sağ olun, var olun." dedi.

 

İYİ Parti Ankara 2. Bölge milletvekili adayları; Ersönmez YARBAY, Gökhan BEKER, Faruk KÖYLÜOĞLU, Hasan SEYMEN, Tuncay TEKAY, Hüseyin ÖZLÜK, Baha Cankut SARITAŞ, Çiğdem BİNGÖL, Barış ÇALIŞKAN sırasıyla kürsüye çıkarak kendilerini tanıttılar, vaatlerini sıraladılar.

 

Milletvekili adayları yaptıkları konuşmalarda partinin programı ve vaatleri hakkında açıklamalarda bulundular.

 

 “Sen Yeter ki Yüzünü Güneşe Dön” sloganı ile meydanlara çıkan

İyi Parti Türkiye İçin Neler Vaat Ediyor?

 

İYİ Parti’nin Hedefleri Nelerdir? İYİ Parti’nin Türkiye İçin Vaatleri Nelerdir?

Her siyasi parti de olduğu gibi Meral AKŞENER öncülüğünde kurulan İYİ Parti’nin de siyaset dünyası ve Türkiye Cumhuriyeti için vaatleri ve hedefleri bulunmaktadır.

Çok yeni olmasına rağmen adından çok sık söz ettirmeyi başara bilen İYİ Parti’nin hedefleri de kendisinden çok söz ettirecek cinsten. Meral AKŞENER önderliğindeki “İYİ PARTİ” 15 temel hedefini açıkladı.

Peki,  İYİ Parti’nin 15 Temel Hedefi Nedir?

Meral AKŞENER, 25 Ekim 2017 tarihinde Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlediği toplantıda İYİ Parti’nin kuruluş konuşmasının devamında İyi Partinin hedeflerini de sıraladı.

İYİ Parti’de daha önce Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Refah Partisi ve Demokrat Sol Parti’de siyaset yapmış isimlerinde yer aldığı toplantıda Türkiye Cumhuriyeti için yapacağı yenilikleri sıraladı.

İYİ Parti’nin ilk hedefinin dünyanın en büyük ilk 10 büyük ekonomisinin içinde yer almak ve bunun yanında milli geliri kişi 14.500 dolar seviyesine çıkarmak olduğunu söyledi.

Dikkat çektiği konuların başında parlamenter sisteme tekrar geçmek ve PİSA’da eğitim seviyesi bakımından ilk 20 ülke içine girmek İYİ Parti’nin başlıca vaatleri arasında bulunuyor. Vaatler arasında parlamenter sisteme tekrar dönmek ses getirecek...

İşte İYİ Parti’nin hedefleri:

 “Ekonomide ana hedef Dünya’nın İlk 10 Büyük Ekonomisinin İçine Girmek”

En büyük icraatı ekonomik alan da yapacağı sinyalini veren Meral AKŞENER ilk hedeflerinden birinin bu olduğunu açıkladı.

“Milli Gelirimizi İlk Beş Yıl Sonunda 14.500 Dolar Seviyesine Çıkarmak”

Ekonomik anlamda büyük adımların sinyalini veren Meral AKŞENER öncülüğündeki İYİ Parti kişi başına düşen milli gelirin 14.500 dolar seviyesine çıkarmak en büyük hedeflerinden bir tanesi olduğunu açıkladı.

“Küresel Refah Endeksinde İlk Beş Yıl Sonunda 40 Ülke Arasına Girmek”

Ekonomik anlamda yapılan ilerlemelerin aynı zamanda da bir sonucu olacak olan bu Küresel refah düzeyi İYİ Parti’nin ulaşmak istediği diğer bir hedeflerden bir tanesidir.

“İlk Beş Yıl Sonuna Gelindiğinde İşsizlik Seviyesinin Yüzde 7’nin Altına Düşürmek”

Genel olarak en büyük sorunlarımızın başında gelen ve yıllardır birçok sorun başında gelen işsizlik İYİ Parti’nin de gündem maddelerinin başında gelen bir madde olarak karşımıza çıkmaktadır. İşsizlik seviyesini yüzde 7’lerin altına düşüreceğini söyleyen İyi Parti bu madde ile de ekonomik anlamda ilerlemeler kaydedeceğini gösteriyor.

“Teknoloji Endüstri Sahasında 4.0 Yenilenmesini Gerçekleştirmek”

Atom çağını yaşadığımız şu günlerde İYİ Parti bir çok sorunun teknolojik gelişmeler ışığında çözülebileceğini düşündüğünden Teknoloji Endüstri sahasında 4.0 devrimini gerçekleştirmek istiyor.

Ülkemizde Yılda Ortalama 50 Milyon Turist Ağırlamak

İYİ Parti, aynı zamanda bacasız sanayi olarak da bilinen ve ülkelerin en çok önem verdiği bir alan olan Turizm sektörünü de vaatleri arasında unutmadı. Yılda ortalama bin dolar harcayan 50 milyon turisti ülkemizde ağırlama hedefleri arasında bulunmaktadır.

“Eğitim Yaş Ortalaması 11 Yıl Olacak”

 

Eğitime de ayrı bir sayfa açan İYİ Parti hedeflerinin Eğitim yaş ortalaması hedefimiz 11 yıl olacak şeklinde vurguladı.

 

“PISA Sıralamasında En Başarılı 20 Ülke Arasında Bulunmak”

Eğitimde bir başarının göstergesi olan PISA sıralaması da İYİ Parti’nin eğitim alanında adımlar atacağının en önemli göstergesi. PISA sırlamasında ilk yirmi ülke arasında yer almak İYİ Parti’nin hedefleri arasındadır.

“Ülkemizde Kırk Yaş Altında Okur-Yazar Olmayan Kadın Kalmayacak”

 

Kırk yaş altında kadınlarda okuryazarlığa dikkat çeken İYİ Parti, ilk beş yıl içerisinde okuryazar oranı yüzde yüz gibi güzel bir hedef belirlemiş. Kadın partisi olması ve kadınlara ayrı bir sayfa ayırdığını ve değer verdiğini gösteren İYİ Parti bu hedefi ile okuma yazma bilmeyen kadınlara okuryazarlık kazandırma hedefi koydu.

“İlk Bir Yıl İçinde Yeni Anayasa İle Parlamenter Sisteme Dönmek”

İYİ Parti, seçilmesi durumunda ilk yıl yeni bir anayasa ile parlamenter sisteme dönmek istediklerini vurguladı.

“İlk Yıl Siyasi Partiler Kanunu Yapmak” 

 

İlk bir yıl içinde demokratik bir siyasi partiler kanunu yapmak.

 

“Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü”

 

Ülkemizde her yıl binlerce dönüm verimli arazi yağmur suyu ile kaybolmaktadır. İyi Parti hedefleri arasında yılda 150.000 hektar ağaçlandırma ve erozyon kontrolü hedeflemektedir.

 

“Basın Özgürlüğünü Avrupa Standartlarına Taşımak”

 

Basın özgürlüğü Avrupa Birliği standartlarını hemen uygulamak ve bununla ilgili çalışma başlatmak da iyi partinin hedefleri arasında.

 

“Gençliğim ve Kadının Pozitif Enerjisini Kullanma”

 

Gençlere ve kadınlara çok fırsat vermeye çalışan İYİ Parti gençlere ve kadınlara güveniyor. Gençliğin ve kadının pozitif enerjisini yaşamın bütün alanlarında hissettirmek istiyor. İyi Parti kurucularından 200 tanesinin 50 tanesi kadından oluşmaktadır.

 

“Türkiye Cumhuriyeti Pasaportunu Yüksek Seviyelere Taşımak”

 

Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip kişilerin birçok ülkeye vizesiz girip çıkma ve pasaportun değerini iyi seviyelere çıkartmak İYİ Parti’nin hedefleri arasındadır. Türkiye Cumhuriyeti Pasaportunun hak ettiği itibarı göremediğini düşünen İyi Parti bu itibara kavuşturmak istediklerini belirttiler.

Türkiye “İYİ” olacak!

Hak Hukuk Adalet

 

Türk töresinin mühim bir şartı yüksek vazife duygusudur. Vazifeyi her ne pahasına olursa olsun yapmaktır.

 

Diğer bir şart toplum uğrunda her çeşit fedakârlığı yapmaktır. Millete hizmet yolunda şahsi menfaatlerden şahsi zevklerden feragattir. Vazgeçmektir.

 

Kişiler kendilerini millet için feda ederler, Türk milletinin büyüklüğü böyle yükselecektir.

dscn6921-vert1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.