İYİ PARTİ ÇUBUK İLÇE 1. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI...

İYİ PARTİ ÇUBUK İLÇE 1. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI...

İYİ PARTİ Çubuk İlçe Teşkilatı’nın 1. Olağan Kongresi, Çubuk Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Şuayip YAMAN

Davetli çağırılmayan Kongre’ye; İYİ Parti Çubuk İlçe Kurucular Kurulu üyeleri, Çankaya ve Keçiören İYİ Parti yöneticileri katıldı. Kongrenin tek konuğu CHP Çubuk İlçe temsilcileri idi.

 

Divan Başkanlığına Orhan AYDIN, Divan Başkan Yardımcılıklarına Sait AYDOS ve Haluk ÖZMADEN, Divan Kâtip üyeliklerine ise Melek BÜYÜKAVŞAR ve Muhammed Raşid ATA seçildiler.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 2017 yılının son 2 aylık Faaliyet Raporu ve Mali Raporu, Kurucular Kurulu üyesi Ramazan ÇATALKAYA tarafından okundu. Genel Kurul’un oylarına sunulan her iki raporda oybirliği ile ayrı ayrı ibra edildi.

 

Üç yıllık (2018-2019-2020) Tahmini Bütçesi de Ramazan ÇATALKAYA tarafından okundu. Genel Kurul üyelerinin oylarına sunuldu, oybirliği ile kabul edildi.

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER’ in Kongre’ye gönderdiği mesaj okundu.

 

Mesajda şöyle diyordu;

 

Değerli İlçe Başkanım, değerli İlçe Yönetimi ve bugün aramızda fedakârlığını göstermiş değerli üyelerimiz,

 

Medeniyetin yolunu cesurlar döşer diyerek çıktığımız bu yolda, aynı cesareti gösteren kahraman dava arkadaşlarım; İYİ Parti ve Milletim adına her birinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

 

Bu topraklar için canını ortaya koymuş şehitlerimizin ruhları Şad olsun. Bizleri bu çatı buluşturan Yüce Rabbime şükürler olsun.

 

Bizler İYİ Parti’deyiz. Çünkü bizler demokrasinin ayaklar alınmasına seyirci kalamıyoruz. Çünkü bizler haksızlığa, hukuksuzluğa karşı susup oturamıyoruz. Çünkü gençlerimiz mutsuz ve umutsuzken bizler mutlu olamıyoruz. Çünkü bizler binlerce yıllık tarihimizin ve Atatürk’ün emanetini sahipsiz bırakamıyoruz. Çünkü bizler Türk Milleti’nin huzur içinde, refah içinde, çok daha İYİ bir Türkiye’de yaşayabileceğine inanıyoruz.

 

 Türkiye İYİ olacak dedik ve bu yolda tüm gücümüzle, sizlerle birlikte, Milletimizle birlikte emin adımlarla yürüyoruz. Henüz kuruluşumuz üzerinden birkaç ay geçmiş olmasına karşın “ne mutlu bizlere ki” İYİ Parti, Türkiye siyasetinde en ön sıradan yer edinmiş ve milyonların umudu olmayı başarmış bir hareket haline gelmiştir.

 

“Kurulamaz” dediler, kurulduk. “Tutunamaz” dediler, tutunduk. Bugün de “iktidar olamaz” diyorlar. Andım olsun ki, yarın da iktidar olduğumuzu göreceğiz.

Her gün nefret saçanlar, topluma nifak sokanla, kavga etmeyi maharet bilenler, koltuğa yapışmayı başarı sayanlar İYİ Parti’yi anlayamayacaklar. 

 

İYİ Parti bir kardeşlik hareketidir. İYİ Parti bir kucaklaşma hareketidir. Nefretin, kavganın, bağrışmanın hüküm sürdüğü kara bulutları dağıtmak için buradayız.

 

Senin dilin ne? Demedik.

 

Senin inancın ne? Diye sormadık.

 

“Ne olursan ol gel” diyen Mevlana misali toplumun her kesimine kucak açtık.

 

Sizlere görev il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle bu kucaklaşmayı yurdun dört bir köşesinde sağlamak olacaktır.

 

Sizlere düşen görev liyakat sahibi her insanımıza Partimiz içinde bir yol açmak olacaktır.

 

Türkiye’nin İYİ olması için önce bizler İYİ olmalıyız. Kuruluşumuzda olduğu gibi bu sevgi mabedine katılmak ve milletine hizmet etmek için, kapımıza gelen milyonlarca vatandaşımız olacak. Her birini kucaklayın, her birini dinleyin. Ve samimi duygularla bu ülkeye hizmet etmek isteyen herkesi İYİ Parti çatısı altına davet edin.

 

Bizler ne % 40 ile ne % 50 ile yetineceğiz. Bu mücadele % 100’ün hayır duasını alana kadar devam edecektir.

 

İYİ Parti sizlerin fedakarlıklarıyla bu günlere geldi ve inanıyorum ki sizlerin aklı ve azmi ile  birlikte geleceğe yürüyecek.

 

İlçe kongreniz hayırlı olsun, Allah hepinizin yolunu açık etsin.

 

Sevgi ve saygılarımla...

 

                                                                                                 Meral AKŞENER

         İYİ Parti Genel Başkanı

 

 

Mesaj partililer tarafından ayakta alkışlandı.

 

Kurucular Kurulu Başkanı Mustafa AYDOS yaptığı açılış konuşmasında, 25 Ekim 2017 tarihinde kuruldan ve Türk siyasi hayatına bir güneş gibi doğan İYİ Parti’yi aziz milletimiz kurulduğu günden itibaren bağrına basmıştır.

 

İYİ idare edildiği her devirde düşmanları bu millete boyun eğdirememiştir.

 

Tarih boyunca olduğu gibi bugün de bu milletin pek azılı düşmanları vardır.  İçerden ve dışarıdan bizi bölmek, parçalamak isteyen bu düşmanlarımıza karşı Kahraman Ordumuz ve güvenlik güçlerimiz amansız bir mücadele vermektedirler. Şanlı Ordumuza Afrin’de verdiği muharebe de muzafferiyet vermesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyor, Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

 

İdarede zaaf millet hayatında büyük tehlikeler doğurur. Bunun en iyi şahidi tarihtir. Milleti idare edenler hata etmemelidirler. İdarecilerin hatası milletin hayatına mal olur.  Bedelini malıyla ve canıyla millet öder. Milletler idarecilerinin yanlışları sebebiyle munkariz olur.

 

İyi idare edilen millet şaha kalkar. Başarıdan başarıya koşar. Kahramanlar yetiştirir ve tarihte hak ettiği yeri alır. Yanlış idare İmparatorluğumuzun sonu olmuş fakat iyi idare edilen bu millet yedi düvele karşı kahramanca verdiği mücadele sonunda küllerinden yeniden doğmuş, CUMHURİYET kurulmuştur.

 

Her türlü zorluğa karşı Cumhuriyeti kran bu milletin birlik ve beraberliğini hazmedemeyenler ihanette işbirliği içerisindedirler.

 

İdarecilerimizin hataları millet düşmanlarına zaman zaman cesaret ve imkân vermiş, milletimizin başına tehlikeli durumlar açmıştır. Bu tehlikeler ile mücadele millet ve devletimizin kaynaklarını israf etmiş başka milletlere karşı zayıf duruma düşürmüştür.

 

İdarecilerin yapacakları en büyük hata milleti ayrıştırmaktır. Tefrika girmeden bir millete düşman giremez.

 

Son zamanlardaki en büyük tehlike budur. Bu tehlikeyi bertaraf etmek milleti kardeşlik hukukunda birleştirmek için İYİ Parti kurulmuştur.

 

İYİ Parti dertlere İYİ gelecek bir partidir.

 

“Söz konusu vatan olunca gerisi teferruattır. Sözünü ilke edinerek ülkemizin birliği, dirliği, beraberliği için vatandaşlarımız arasında, Türk-Kürt, Alevi-Sünni hiçbir ayrım yapmadan el ele verip ülkemiz ve milletimize hizmet için İYİ Parti vardır.

 

İYİ Parti ayrım yapmadan mağdur olduğuna İnandığı herkesin haklarını hukuk çerçevesi içerisinde koruyup-kollamayı vazife edinmiştir.

 

İYİ Parti’nin önceliği millet ve devletimizin çıkarlarını gözetmektir. Milli birlik ve kardeşliğimiz ile ancak bu meselelerin üstesinden gelinebilir.

Siyaset önemli bir iştir.

 

Son yıllarda siyasi partilerin parti menfaatini önde tutan anlayışları sebebiyle milletimiz kutuplaşmıştır. Bu ortamdan acilen kurtulmaya ihtiyaç vardır.

 

İYİ Parti kutuplaşmaların, kavgaların önüne geçecektir.

Son zamanlarda herkes birbirinden korkar hale gelmiş, insanımız birbirine güvenini kaybetmiş, taraf olmayan bertaraf olur. Benden olmayanın canı çıksın anlayışı hâkim olmuştur. İYİ Parti buna karşıdır.

 

Ülkemizde gelir dağılımı bozulmuş. Fakir daha fakir, zengin daha zengin olmuştur. Haksız kazançlar artmış. Rüşvetin açmadığı kapı kalmamış, devlet otoritesi zaafa uğramıştır.

 

Adaletin terazisi bozulmuş, hakkı tartmaz hale gelmiştir. Ülkemiz büyük bir ihanete uğramış, devletimizin kurumları sarsılmıştır.

 

Kıymetli Misafirler,

 

Bugün, ülkemiz insanı düşüncelerini açıkça ifade etmekten korkar haldedir. Ülkenin normalleşmeye acil ihtiyacı vardır.

 

Bunu başarmak ise İYİ Parti’nin en önemli hedefidir.

 

Milletimiz kavgalardan, kutuplaşmalardan bıkmış, usanmıştır. “İYİ Parti”  milletimizin kardeşlik ruhunu yeniden diriltecektir.

 

Hangi siyasi görüşten, hangi gruptan olursa olsun herkes, bu ülkede hür ve mutlu yaşasın istiyoruz.

 

Partimizin bunu başaracağına inanıyoruz ve onun için İYİ Parti’deyiz.

 

Devlete ve millete ihanet etmediği sürece herkes bu ülkenin eşit haklara sahip vatandaşlarıdır. Her vatandaş devletin imkânlarından eşit şekilde yararlanmalıdır.

 

Bu amaçla yola çıkan İYİ Parti’nin Çubuk İlçe Teşkilatı olarak değişik siyasi görüşlere sahip hemşerilerimizi ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilçemizde de İYİ Parti çatısı altında siyaset yapmaya davet ediyoruz.

 

“Her türlü farklılıklarımıza rağmen”  birbirimize güvenmek zorundayız. Kin, öfke ve nefretin yerine dostluk ve kardeşliğin yeşermesi amacımızdır.

 

Devlet ve milletimizin bekası bu kardeşliğin yaşatılmasına bağlıdır.  Biz bu kardeşliği yaşatacağız.

 

Bu millet korkak değildir. Bu millet kahramandır. Bu millet cesurdur.

 

Kimse bizi korkutamaz, yıldıramaz.

 

Resmi prosedürleri gerçekleştirmek için bugün buradayız. Dedi.

 

Seçimlere geçildi. Tek listenin oylandığı seçim; gizli oylama, açık tasnifle yapıldı.

 

87 delegeden 69’unun oy kullandığı seçimde Mustafa AYDOS’un başkanlığındaki Yönetim Kurulu üyeliklerine: Ramazan ÇATALKAYA, Halil İbrahim ÖZDEMİR, Nebahat EZANDEMİR, Ercan ARSLAN, Raşit Burkay ÖZGÜN, Zuhal ÜSTÜN, Sevim AYDOS, Uğur KIRIKKALE, Muhammed Raşid ATA, Sait AYDOS, Uğur ÇOBAN, Dursun TEKİN, Hülya GÜNDOĞMUŞ, Kezban KAHRAMAN, Mustafa DEMİR, Yusuf KUZUCU, Hüseyin PALA, Satılmış İRFAN, Güngör DÖVÜŞKAYA, Âdem ERKOÇOĞLU, Rasim DÖNMEZ, Mehmet GÜLMEZ, Yüksel KARAKURT, Ali Osman ÖZTÜRK, Aslıhan Tüfek ÖZDEMİR ve Melek BÜYÜKAFŞAR,

 

İl Delegeliklerine ise; Mustafa AYDOS, Ali Rıza ERCAN, Ramazan ÇATALKAYA, HALİL İbrahim ÖZDEMİR, Raşit Burkay ÖZGÜN, Sadık KARABAL, Mevlüt AYDOĞDU, Nebahat EZANDEMİR, Ayvaz KILIÇ, Muhammed Raşid ATA seçildiler.

 

Kurucular Kurulu Başkanlığından Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Mustafa AYDOS yaptığı teşekkür konuşmasında, “Kongremiz ilçe ve ülkemiz için hayırlı olsun, katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.

dscn9855-vert.jpgdscn9823-vert1.jpgdscn9785-vert3.jpgdscn9759-vert4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum