İşverenlere ve İş Arayanlara Müjde!

İşverenlere ve İş Arayanlara Müjde!

İşverenlere ve İş Arayanlara Müjde!

 

            Değerli İşverenimiz,

Türkiye İş Kurumu olarak işgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda; iş ve işçi bulmaya aracılık hizmetini etkin bir şekilde sunma, işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik aktif istihdam politikaları yoluyla istihdamı kolaylaştırma, koruma, geliştirme, çeşitlendirme ve işini kaybedenlere geçici, bir süre gelir desteği sağlama misyonuyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Kurumsal kapasitesi ve hizmet çeşitliliği sürekli gelişen Kurumumuz gerek ulusal gerekse uluslararası alanda tanınırlığını artırmakta olup, 3 yıl süreyle Dünya Kamu İstihdam Birliği Başkanlığına seçilmiş bulunmaktadır.

            İşgücü piyasasının en önemli aktörlerinden olan değerli işverenlerimiz de Kurumumuzun hizmetlerinin odak noktasında yer almaktadır. İşverenlerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü yetiştirmeyi, temin etmeyi ve işverenlere sunmayı görev olarak benimseyen Kurumumuz bu kapsamda çeşitli hizmetler geliştirmekte ve uygulamaktadır. Bu hizmetler arasında en önem verdiğimiz programlardan biri olan İşbaşı Eğitim Programı sayesinde işverenlerimiz işe almayı istedikleri kişiyi hiçbir maliyete katlanmadan kendileri yetiştirme, iş arayanlarımız da işi başında öğrenip, mesleki deneyim ve tecrübe kazanma imkânına sahip olmaktadır.

          İşbaşı Eğitim Programı’nın işverenlere sağladığı faydaları aşağıdaki gibi ifade etmek mümkündür:

·         İşe almayı planladıkları kişilerin mesleki gelişim ve deneyim kazanmasını gözleme

·         Herhangi bir maliyete katlanmadan işe almayı planladıkları kişileri yetiştirme

·         İşgücü maliyetinin azalması ile rekabet avantajı sağlama

·         Katılımcıları istihdam ederek teşviklerden yararlanma

·         Katılımcılara yaptıkları ekstra ödemeleri vergi matrahından düşme imkanı

Günlük en az 5 en fazla 8 saat, haftalık en fazla 6 gün ve 45 saat olarak uygulanabilen işbaşı eğitim programı toplamda da en fazla 160 fiili gün düzenlenmektedir. Bu süre zarfında Kurumumuz tarafından programa katılan kişilere aylık net asgari ücret düzeyinde 1.300 TL( günlük 50 TL) cep harçlığı ödenmekte, genel sağlık sigortası ve iş kazası ve meslek hastalığı primleri de yine Kurumumuz tarafından karşılanmaktadır. İşverenlerin katılımcılara herhangi bir ödeme yapma yükümlülüğü bulunmayıp, eğer Kurumumuzun yaptığı ödemeye ilave olarak katılımcılara ödeme yapmak istenirse bu ödemlerinde brüt asgari ücretin yarısı kadar olan tutarı vergi matrahından düşülebilmektedir.

        İşverenlerimizin işgücü maliyetlerinin azaltılmasına katkıda bulunarak rekabet avantajı elde etmelerine imkân sağlayan bu programı tamamlayan kişilerin istihdam edilmesi durumunda da teşvikten yararlanılabilmektedir. Buna göre; 31.12.2016 tarihine kadar başlayan işbaşı eğitim programını tamamlayan; 18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük olan kişilerin program sonrasında 3 ay içinde işe alınması durumunda işe alan işverenler imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteriyorsa 42 ay, diğer sektörlerde faaliyet gösteriyorsa 30 ay süre ile SGK işveren primi İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaktadır.

        İşbaşı Eğitim Programı ile ilgili daha geniş ve detaylı bilgiler, Kurumumuza kayıt olup iletişime geçtiğinizde başta iş ve meslek danışmanınız ve Kurumumuzun idareci ve personeli tarafından gereken her türlü desteğin sağlanacağını bilmenizi ister, saygılarımızı sunarız.

 

ANKARA ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU ALTINDAĞ HİZMET MERKEZİ

Altındağ Caddesi No: 47 Dışkapı/ ANKARA

Tel:(0312) 317 0362

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.