İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 101.YILDÖNÜMÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ...

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 101.YILDÖNÜMÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ...

12 Mart İstiklal Marşının Kabul Edilişinin 101. Yıldönümü ve Mehmet Akif ERSOY ‘u Anma Günü “ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Şuayip YAMAN

12 Mart İstiklal Marşının Kabul Edilişinin 101. Yıldönümü ve Mehmet Akif ERSOY ‘u Anma Günü “ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Milletimizin verdiği milli mücadeleye eşsiz dizeleriyle ilham veren, Türk Milletinin mutabakat metni, dünyaya bağımsızlığının ilanı, bizi biz yapan değerlerin ifadesi, varoluş mücadelemizin gür sesi ve bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklâl Marşımızın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce kabulünün 101 inci Yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu ve onurunu yaşıyoruz.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşımız; milletimizin eşsiz bağımsızlık destanı, istiklalimizin sembolü, istikbalimizin teminatıdır. Milletimizin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. 

Her dizesi, her bir kelimesi milletimizi tek yürek, tek bilek haline getiren İstiklal Marşı; vatan, millet, bayrak ve istiklal aşkının ilmik ilmik dokunduğu eşsiz bir şaheserdir.

İstiklal Marşı bizler için yalnızca bir marş değil, tarihten silinmek istenen bir milletin istiklâlini hangi fedakârlıklara katlanarak nasıl kazandığını anlatan bir destan, her bir dizesiyle geçmişten günümüze gelen ve sonsuza dek korunması gereken manevi bir mirastır.

Bu eşsiz eser, bugün olduğu gibi bundan sonra da kutsal vatanın semalarında yankılanmaya ve vatanın bölünmez bütünlüğüne, milletin birliğine kast edeceklere karşı bizlerin rehberi olmaya devam edecektir.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’ nda düzenlenen program ile kutlandı.

Çubuk Anadolu Lisesi’nin düzenlediği programa; İlçe Belediye Başkan Vekili  Lokman Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tahir Güzel, İlçe Jandarma Komutan Vekili  Başçavuş Ali Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ve şube müdürleri, İlçe Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, Okul müdürlerimiz ve sınırlı sayıda öğrenci katıldı.

Sunuculuğunu Çubuk Anadolu Lisesi Rehber öğretmeni Emine Saki’nin yaptığı program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

,Çubuk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Zeynep Büke günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

ETKİNLİKLER;

Mehmet Akif ERSOY’ un hayatını anlatan kısa film gösterimi, 

Okul öğretmen ve öğrencilerinin birlikte hazırlamış olduğu “Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet” temalı tiyatro gösterisi ile devam etti.

Anma programı; “12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif ERSOY ’u Anma  Günü” münasebetiyle, İlçemiz okullarında düzenlenen, Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ;

Resim Dalında:

1. Yavuz Selim İlkokulu’ndan Asya Ceyda Bahar,

2.  Özel Sebat İlkokulu’ndan Mehmet Emir Köse,

3. Barbaros İlkokulu’ndan Mustafa Selim Yazıcı.

 Şiir Dalında:  

1. Çubuk Ortaokulu’ndan Emirhan Tandoğan,

2. Özel Aksoy Ortaokulu’ndan Mina Çiçek,             3.

3.. Akkuzulu Ortaokulu’ndan  Sevda Koçlar. 

Kompozisyon Dalında:

1. Çubuk Anadolu Lisesi’nden Medine Bal,

2. Meliha Hasan Ali Bostan Fen Lisesi’nden Melike Çakırgöz,

3. Yunus Emre Anadolu Lisesi’nden Medine Ebrar Arslan’a, ödülleri protokol tarafından verildi.

img-5333-vert1.jpgimg-5365-vert2.jpgimg-5396-vert3.jpgimg-5417-vert4.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.