İstiklal Marşının 89.Yılı Kutlandı

İstiklal Marşının 89.Yılı Kutlandı

İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 89. yılı dolayısıyla Çubuk Belediyesi, Çubuk Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa tören düzenlendi.İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 89. yılı dolayısıyla Çubuk Belediyesi, Çubuk Kaymakaml

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Belediye Meclis Üyeleri, okul müdürleri, birim müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program başladı.

 

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Lokman Özden, İstiklal Marşının, yurdun düşman işgaline uğradığı felaket günlerinde, saldırgan düşmana karşı Anadolu'da tutuşan bağımsızlık heyecanını koruyacak, vatan sevgisini ve inancını canlı tutacak bir marşın hazırlanması düşüncesi ile doğduğunu hatırlatarak, bu duyguların hiçbir zaman unutulmamasını vurguladı. Başkan Özden, ’’Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, büyük bir azim, inanç ve fedakârlıkla kazanılan istiklal mücadelemizi, muhteşem mısralarıyla istiklal marşında ebedileştirmiştir. Milletimize Allah bir daha o günleri yaşatmasın. Sevgili gençler benim sizden bir istirhamım var, merhumun dediği gibi bastığımız yerin gerçekten mukaddes topraklar olduğunu ve bu topraklar için binlerce vatan evladının seve seve canını verdiğini unutmamanızı istiyorum. Bu duygularla da geleceğiniz ve eğitimleriniz ile ilgili çok çalışmanızı istiyorum’’ dedi

 

Başkan Özden, tüm Türk evlatları gibi Çubuklu gençlerinde müthiş bir şekilde eğitim alması gerektiğinin altını çizerek, gençlerin ilçede bulunan Gazi Üniversitesi, BELTEK kursları ve Belediyenin açtığı kurslar gibi tüm imkanlardan yararlanmalarını istedi.

 

İlk olarak Mehmet Akif Ersoy’un hayatı slayt gösterisi eşliğinde anlatılırken, ardından İstiklal Marşı'nın kabul edilmesi öğrenciler tarafından canlandırıldı. Programda ayrıca ilköğretim 4. sınıf öğrencisi Sare Aybük Kos, ezbere İstiklal Marşı'nı okudu. Dinleyiciler, bu sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Daha sonra Tuğba Sucu, Mustafa Özmen ve Zeynep Yıldırım, Mehmet Akif Ersoy’un çeşitli şiirlerini seslendirdiler.

 

Programı düzenleyen ve Akif Ersoy'un hayatını anlatan şiirleri ve yazıları okuyan öğrencileri tebrik eden Başkan Özden, onlara çeşitli hediyeler vererek birde hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum