İşte Yeni Dünya Düzeni

 

İkinci cihan harbinin galip devletleri ABD,İngiltere,Fransa ve Rusya eski dünya düzeninin kurucularıydı.Birleşmiş Milletler,NATO ve Varşova Paktı bu bağlamda kurulmuş ve 1990" lı yıllara kadar dünyanın yönetimi bu devletler ve bu kurumların kontrolünde kalmıştı.

 

Yeni dünya düzeni ise ABD ve Rusya tarafından kuruluyor,İngiltere de içeride.Ama Fransa dışarıda kalıyor ve yerini Türkiye"ye bırakıyor.Yani yeni dünya düzeninde Türkiye de var. Hem de ABD ve Rusya"nın bu sefer gerçekten stratejik ortağı olarak.İnşaallah super devlet olacağız.

 

Her şey ABD" de başladı ve gelişti.

 

Avrupa"dan göç eden beyazların kurduğu ABD,Afrika"dan getirilen siyahlarla iki renge büründü.Daha sonra dünyanın pek çok ülkesinden göç aldı ve adeta  küçük bir dünya oldu.   Martin Luther King"le başlayan insan hakları ve demokrasi mücadelesi Obama"nın başkan seçilmesiyle mutlu sona ulaştı.

 

Aslında bu mücadele ırkçılık esasına dayalı ulus kavramıyla,vatandaşlık esasına dayalı ulus kavramının mücadelesiydi.Sonuçta vatandaşlık esasına dayalı bir ulus devlet ortaya çıktı.

 

Oysa eski dünya düzeninde ABD kapitalizmin,Rusya komünizmin merkeziydi.Gerçekte bu kutuplaşma ekonomik bir ayrışmadan ibaretti.Siyasi anlamda ise stratejik ortaklık devam ediyordu.Çünkü iki devlet taban tabana zıt iktisadi ideolojilere sahip olmalarına rağmen Hitler"e karşı birlikte savaşmışlardı.

 

ABD" nin kapitalizmin merkezi olması, Birinci Cihan Harbi sonrasında Avrupa"dan kaçan zengin Yahudilerin ABD" ye yerleşmesi ile gerçekleşti.

 

Kapitalist bir ülkeyi sermaye sahiplerinin yöneteceği çok açık.Yahudiler kısa sürede ABD"de söz sahibi oldular.Siyaseti yönlendirdiler.Avrupa"dan göçen beyaz sınıf ABD yi kurmasına rağmen kendi yurtlarında parya oldular.Ama Yahudiler sözde soğuk savaş adı altında bir savaş olduğuna ABD"lileri ikna ederek yıllarca onları oyaladılar.Sovyetlerin yıkılmasında etkin rol oynadılar. Milyarlarca dolar harcadılar.ABD deki tüm devlet kurumlarında örgütlenerek adeta ABD de iki devlet meydana getirdiler.İşi o kadar abarttılar ki ABD"yi İsrail"in uydusu yapmaya çalıştılar.

 

Oysa dünyadaki ulus devletler de uydu devletler de belliydi ve ABD bir ulus devletti. Yahudilerin bu oyunlarını bilen ABD ulus devleti, soğuk savaş biter bitmez Yahudilere operasyon başlattı.

 

Yahudi şirketleri ya batacak ya da devletleştirilecekti.

 

 

 

 

 

 

Yahudi sermayesi Çin"e akmaya başladı.Güya ABD"ye “Bize ABD mi yok? Yirmi yıl içinde Çin"i yeni ABD yaparız” mesajı verdiler.Böylece ABD"de iki güç kılıçları çekmiş oldu.

 

Bu savaş dünyada Ulus Devletlerle Küresel Sermayenin Savaşı olarak adlandırıldı.

 

Savaş ABD de başladı bütün dünyaya yayıldı.Öyle ki küresel sermayenin devleti yoktu ve bütün dünyayı yönetmek istiyordu.Globalleşme(Küreselleşme)adı altında tüm dünya devletlerini yıkmak,büyükleri küçültmek,bölüp parçalayıp yönetmek esas amaçtı.Tabi siyasi anlamda devletler yıkılırken,parçalanırken ekonomik anlamda da sermaye gruplarını birleştirmek,karları tek elde toplamak ve rakipsiz olmak amaçlanıyordu.

 

Siyasi anlamda Ukrayna"da,Gürcistan"da parayla yapılan beyaz devrimler ile BDT"nun dağıtılması amaçlanırken,Türkiye"de bölücü PKK ve Irak"ın kuzeyine yapılan yardımlarla Türkiye"nin bölünmesi hedeflenmiştir. Yine aynı parayla Avrupa"da AB destekleniyordu. Yani siyasi bölünmüşlük,ekonomik bütünlük.İşte küresel sermaye.

 

Küresel sermayeye karşı dünyayı uyaran da yine ABD oldu.ABD ulus devleti, küresel sermayenin girdiği her ülkede ulus devletle işbirliği yaparak onların o ülkedeki uzantılarını tasfiye etmeye başladı.

 

En önemli işbirliği ise ABD ve Rusya arasında gerçekleşti.Aylardır ABD"li ve Rus bürokların alt yapısını hazırladığı Obama-Putin görüşmesi ile küresel sermayeye karşı en önemli zafer kazanılmış oldu.Çünkü anlaşma sağlandı.

 

Yeni dünya düzeni belirlendi.Küresel sermaye bitirilecek.Küresel sermayenin oyuncağı olan devletler başta Çin ve AB olmak üzere kontrol altına alınacak.Bu iki gücün Ortadoğuya hakim olmasını önlemek için üçüncü bir stratejik ortağa ihtiyaç var ve bu ülke kesinlikle TÜRKİYE.Yani Türkiye, Osmanlı topraklarında yeniden hak ve adaletin temsilcisi ve güvencesi olacak.

 

ABD kaynaklı küresel sermaye bu hazırlıkları derhal Çin"e iletmiş ve Çin- Türkiye ilişkilerini geliştirme amaçlı sayın Cumhurbaşkanımız Çin"i ziyaret etmiştir.Türkiye"ye Çin kanalıyla büyük miktarda küresel sermaye akacaktı.

Türkiye, ABD-Rusya ittifakından kopacak ve küresel sermaye Ortadoğu"ya ve Afrika"ya hakim olacakken…..

 

Urumçi karıştı.

 

Çünkü ulus devletler küresel sermayeden daha güçlü ve Türkiye onların vazgeçilmez üçüncü stratejik ortağı.

 

Yani Çin kanalıyla gelecek küresel sermaye gitti.. Böyle stratejik ortaklık da olmaz..

İki ay içinde körfez sermayesi ülkemize gelmeye başlayacak,Türkiye körfez sermayesinin üretim üssü olacak ve Osmanlı coğrafyası bu üretim üssünden hakça kendi payına düşeni alacaktır.Stratejik ortaklıktan da bu anlaşılır.

 

 

 

 

 

 

 

Yani Urumçi"yi ABD ve Rusya karıştırmıştır.

 

Türkiye dışında yaşayan Türkler,o ülke ile Türkiye arasında düşmanlık sebebi değil dostluk sebebi olmalıdır.Eğer düşmanlık sebebi oluyor ise onları bizim yerimize başkaları kontrol ediyor demektir.Yapılması gereken iş, ülkemiz dışında yaşayan tüm soydaşlarımızı o ülke ile  ülkemiz arasında barış gönüllüleri yapmaktır.Ne Bosna"da, ne Çeçenistan"da, ne de Urumçi"deki kuyruk acısının sorumlusu asla Türkiye değildir.Türkiye soydaşlarımızı kontrol altına aldığında oyun bitecek,ateş sönecektir.Bu çirkin oyunlarda hayatını kaybeden tüm soydaşlarımıza Allah rahmet eylesin. 

 

Küresel sermayenin ülkemizdeki uzantılarının akibetlerine gelince onu da okurlarımızın takdirine bırakıyorum.Saygılarımla.

 

 

Bu yazı toplam 2395 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.