İşte birlik örneği

İşte birlik örneği

Kargın Mahallesi sakinlerinin bir tek dileği var. Mezarların tahrip edilmemesi. Gazetemiz daha önce söz konusu alanda “define avcıları” tarafından kazılar yapıldığını kamuoyu ile paylaşmıştı.



700 yıl önce Akyurt Cücük mahallesi Cücük çiftliği diye anılan Hacıbektaş Veli"nin de ziyaret ettiği Şah Kalender Veli"nin Oğlu Hamdi Sultan"ın mezarı (türbesinde) bir araya gelerek yaşadıkları Çubuk İlçesi Kargın mahallesinde daha önce çıktıkları yağmur duasından bu yana yağmurlarında bir nebze yüzlerini güldürmesinden dolayı şükür duası ve aynı zamanda yağmurların devamı için dua ettiler.


Yıllardır merakla takip ettiğimiz Hamdi Sultan Türbesi yanında mezarlar açılmış, bunun üzerine gündeme getirmemiz üzerine buraya olan ilgi biraz daha artmıştı. Gizli yapılan etkenlikler artık açık ve kalabalık bir şekilde yapılması sevindirici ve dikkat çekici.


Çubuk Kargın mahallesi sakinlerinin bir araya gelerek imece usulü birde aş evi yapılmaları dikkat çekenler arasında yani tarihine sahip çıkıyorlar ve onu yaşatıyorlar.


Kargın mahalle sakinlerinin bir tek dileği var o da bu mezarların tahrip edilmemesi, hiçbir şey bulamazlar, bunlar çileli insanlar, dünya malına, paraya pula tamah etmediler bu nedenle bu mezarlarında da herhangi bir kıymetli eşya yada ziynet eşyası bulamazlar, Çubuk Belediye Başkanlığı ve Akyurt Belediye Başkanlığından talepleri, buraya su ve elektrik getirilmesi ve bunun yanında korumaya alınıp ağaçlandırma çalışması yapılması.

www.ufukgazetesi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum