İstanbullu öğrencileri ‘1402 Ankara Savaşı Panoraması’nı inceledi

İstanbullu öğrencileri ‘1402 Ankara Savaşı Panoraması’nı inceledi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler, Çubuk Şehir Müzesini ve ‘1402 Ankara Savaşı Panoraması’nı gezerek incelemelerde bulundu.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler, Çubuk Şehir Müzesini ve ‘1402 Ankara Savaşı Panoraması’nı gezerek incelemelerde bulundu.

Çubuk’un yetiştirdiği değerlerden biri olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi İktisat Tarihçisi Doç. Dr. Faruk Bal yönetiminde bir dizi incelemelerde bulunmak için Ankara’ya gelen İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğrencileri, Ankara’nın Çubuk ilçesini ziyaret etti.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ı da ziyaret eden öğrenciler daha sonra Çubuk Şehir Müzesi’ni ve ‘1402 Ankara Savaşı Panoraması’nı gezerek incelemelerde bulundu. Bizzat Başkan Acehan’ın gezdirerek bilgi verdiği inceleme gezisinde öğrenciler, geçmişte yaşayan insanların günlük hayatta kullandıkları araç gereçleri ve araçların tarihsel süreçteki gelişimleri ile dünya tarihine damgasını vuran ve tarihi süreci etkileyen 1402 Ankara Savaşı’nı panorama eşliğinde inceledi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Faruk Bal, “Gerçekten çok güzel bir müze yapılmış. Çubuk’un tarihini de bence en güzel bir şekilde yansıtıyor. Dolayısı ile bizim geçmiş tarihimizi de yansıtmış oluyor. Özellikle de yapılan animasyon tarihi bence yeniden yaşatıyor. Çok güzel düşünülmüş. Biz tarihi kitaplardan okuyoruz veya sözlü olarak anlatıyoruz, fakat bunun geçtiği mekanları ya da savaşın nasıl geçtiği hakkında bir fikrimiz olmuyor. İşte bu animasyon adeta sizi savaşın içine çekmiş oluyor. Bizi misafir ettiği için Belediye Başkanımız Tuncay Acehan Beye çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 Üniversite öğrencilerinin ilçelerine gösterdiği ilgiden memnun olduklarını dile getiren Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’da, bizzat öğrencilere eşlik ederek 1402 Ankara Savaşını anlattığını belirtti.

Başkan Acehan, şunları söyledi:

“Öğrencilerimizle sabah kahvaltı da buluştuk daha sonra ilçemizin sokaklarını biraz gezdik. Şimdi de Bekirağalar Konağı’nda ki müzemizi beraber geziyoruz. Onları misafir etmekten büyük bir onur ve gurur duydum. Bu gençlerimize de güzel bir gezi yaparak ilçemizi tanıttığımızı düşünüyorum. Animasyonda 28 Temmuz 1402’de Çubuk ilçesi sınırlarında olan Ankara Savaşı’nı animasyonunu beraber izledik. Onlara Çubuğun tarihi olaylarını arkasından Çubuk’unu değerli agat taşını ve turşusunu kendilerine tanıttık.”

2dsc01158.jpg2dsc01249.jpg2dsc01243.jpg2dsc01224.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.