İlçemizde Futbol‏

Çubukta fubol  25 TEMMUZ 1959 yılında Çubukspor'un kurulması bir anlamda organize olmuş. Genellıkle Yukarı Mahallenin gençlerinden oluşmuş buna ek olarak, daha sonra Karşıyaka(Şimdiki Barbaros ve Atatürk mahallesi) mahallesinin gençlerinin kurduğu Esenspor'un oyuncularıyla birleşerek dahada güçlenmiş.At çayırı diye hitap ettiğimiz yeşil alan (Eskiler daha iyi bilir) 1959 dan bu yana ilçede futbol oynanmaya uygun tek saha olarak kalmıştır.

Çubuksporun kurulduğu yıllarda ilçe nüfusumuz 5 bin kadarmış. Ve her yer yeşil alanmış. Futbol her yerde oynanabiliyordu. Çubuk Lisesi ve Yıldırım Beyazıt ilkokulu bahçeleri,şimdiki Millet Parkı,Gökçedere köyünün çayırları Sünlü Köyünün çayırları ve stadın arka tarafındaki boşluk benim hatırladıgım kadarı ile oyun alanları idi.
Amatör küme yıllarında kulüp bünyesinde yetişen önemli oyuncular ve özellikle Sadullah Acele'nin Boluspor, Göztepe ve Beşiktaş'ta oynaması ve milli olması Çubuk Gençliğinin futbol sevgisini öne çıkarmıştır. Bu sevgi köylerimize de yayılarak   Esenboğa, Yenice, Sünlü ve Aşağı Çavundur gibi  harman yerlerini  özellikle bahar aylarında futbol sahalarına dönüşmüştür.
Daha sonraki zamanlarda merkezde ve  köylerde düzenlenen futbol turnuvaları İlçemiz insanlarının futbol tutkusunu dindirmiştir. Fakat ilçemiz deki futbol takımı bir türlü profesyonel olamamiş düzenli bir altyapı sistemi kurulamamış günlük başarılar elde edilerek anlık sevinçler yaşanmış ve bunun sonucunda futbol bir tutku olarak kalmış.
Günümüzde ise Çubuk Şehir Stadı dışında futbol oynamaya imkan veren alan malesef yok. İlçe merkezindeki tek halı sahanın bakımsız saglıksız ve  paralı olduğu gerçeği, gençliğe verilen önemin bir göstergesi olarak görülebilir.
 
Daha sonraki haftalarda detaylı olarak ilçemizde futbolun nerelerde oldugunu ve nasıl buralara geldıgını ve gunumuzde neler yapılması gerektıgını  ve ilçemizdeki futbol takımlarının çalısmalarını sizlerle paylaşacagım...Çubukta başarılı futbol günleri sizinle olsun.

Bu yazı toplam 1843 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar