İhtirazsız şair..

İnsanlığında samimi, inancında samimi.. mahrumiyet ve sefalet içerisinde kaldığı günlerde bile nefsine gem vurmasını bilen adam.. Bütün hayatını doğunun gelişmesine yükselmesine hasreden Mehmet Akif Ersoy, yazarken ve konuşurken her zaman ateşli üslubuyla kurtuluş yolunu işaret etmiştir.

“Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem

Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem” mısralarını söyleyen Akif, mevkileri ve yetkileri ne olursa olsun hiçbir zalimin veya zulmedenin önünde eğilmemiştir.

 

Cahile ve cehalete düşman olan Mehmet Akif, dini inancı ne olursa olsun dürüst, faziletli ve çalışkan insanları sever, ilme ve fenne önem verirdi. Onun içinde bir yönden garbın iyi taraflarını almamızı tavsiye ederken ruhumuzun kılavuzluğunda; “Alınız ilmini garbın alınız san"atını/Veriniz hem de mesainize son sür"atini” diyerek bizleri uyarmayı da unutmuyordu.

İslam dünyası için yeri kolay doldurulmayacak olan Akif için bugüne kadar çok şeyler yazıldı, çizildi ve konuşuldu. Bundan sonra da yazılıp, çizilecek ve konuşulacaktır hakkında. Akif"in Safahat"ını başucu kitaplarımız arasına koymalıyız ve onu elimizin altında bulundurmalıyız. Her zaman ihtiyaç duyacağımız ve okudukça ufkumuzun açılacağı Safahat"ı çocuklarımıza da okutmalıyız. Okutmanın yollarını bulmalıyız onu yeni nesillere tanıtmanın yollarını bulmalıyız ki Asım"ın nesli olan nesili Safahat ile buluşturmalıyız.

 

İşte bu duygu ve düşüncelerle yola koyulan bir yazarımız Safahat"taki manzum hikayelerden seçmeler yaparak onları öykü tadında çocuklarımıza sunmuş. Çocuk edebiyatının hikaye alanında verdiği eserleri ile tanınan yazarı Sırrı Er kardeşimiz “Çocuklara Safahat"tan Hikayeler” kitabı Akçağ Yayınları arasında çıkmış. Okuma alışkanlığının gittikçe azaldığı günümüzde çocuklarımızın anlayacağı bir dille kaleme alınmış olan bu hikayeler ile çocuklarımız Mehmet Akif"in düşünce dünyasına adım atacaklardır. O"nun ideallerini ve şiirlerini de sevdireceğinden emin olduğum Sırrı Er"in hikayeleştirdiği bu şiirleri çocuklarımızın okuması elzemdir diye düşünüyorum.çünkü çocuklarımız bu tür eserleri okuduktan sonra kişiliklerinde de gelişmeler olacağına inanıyorum.

 

Alanında ilk olma özelliği taşıyan “Çocuklarımıza Safahat"tan Hikayeler”kitabını bugünlerde tavsiye ediyorum çünkü 27 Aralık 1936"da bu dünyadan ahiret alemine irtihal eden hayatı daha büyük bir şiir olan ideal kahramanımız M:Akif"i bu vesile ile sizlerde  rahmet ve minnetle anmış olursunuz diye düşünüyorum. İnşallah yanılmıyorumdur..

Bu yazı toplam 729 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar