HAYATA BAŞLARKEN

HAYATA BAŞLARKEN

 

İnsan üç beş damla kan… diyor şair.İnsan yeryüzünün halifesi….diyor yaratan. İnsan kainatın en mükemmel meyvesi…diyor ilim. İnsan, insan, insan…Kainat insanla önem kazanıyor, insan hayatla! Öyleyse nedir insan, kainat nedir, hayat ne?

       İnsan düşünen varlık. Yeryüzüne en aciz bir biçimde gelmesine karşın yeryüzünün ve belki kainatın efendisi. Yerine göre ifade edilemeyecek kadar alçak. İşte önümüzde iz bırakanlar. İşte efendiler efendisi Hz. Peygamber(sav.) ve işte adını bile anmaya değer görmediğimiz zülüm izcileri….

       Kainat, bütün ihtişamıyla ve cazibesiyle insanın idrakine verilmiş… en küçük görünenin en büyüğe vurulması. Akıl almaz büyüklük ve küçüklük arasındaki münasebet. “Sen olmasaydın bu alemi yaratmazdım.” Kutsi beyanıyla “yeryüzü ve gökyüzünün Rabbi…” sıfatında bunca büyüklük farkına rağmen, yeryüzü ve gökyüzünün birlikte anılmasındaki incelik… Bütün bunlar kainat nedir derken bize bir şeyler anlatmaya yetmiyor mu?

       Ve hayat, peki hayat nedir? Hayat bir sahne ve bizlerde sanatçı ama hepimizde başrollerde oynuyoruz. Önemli olan arkamızda güzel sözler bırakabilmek. İşte hedef bu!

        Bütün bir hayat boyu insan olduğunun farkına varıp ve insan olmayı planlayanlar ve özlerini araştıranlar bir gün mutlaka mükemmele ulaşacaklardır. Yaratıcı her günün başlangıcında “Yok mu isteyen istediğini vereyim” diye nida ederken kainatın bütün güzelliği önümüze serilmişken ve Allah bize yaşama güç ve kuvveti vermişken durmakta neyimize… yeter ki neyi nasıl istediğimizi bilelim.

        Merhaba kainatın en güzel yaratılmışları. Bundan böyle sizlerle bu kösede hayata ve insana ait olan, beni yönlendirmiş, kimi zaman düstur olmuş, kimi zaman bir trafik işareti gibi yolumu belirlemiş, bazen de ruhumdaki güzelliği ortaya cıkarmış yazıları paylaşacağım. Bazıları belki hatırlatma olacak bizlere, kim bilir beklide duyup kulak asmadığımız yazılar olacak. Bazen  Yaratanın sözlerini, bazen de gökler ötesi yolculuğa çıkarmış hikaye ve şiirleri paylaşacağım sizlerle.

       Hani efendiler efendisi veda hutbesini sonlandırırken “bu sözlerimi burada olanlar olmayanlara anlatsın” diyor ya benimde işte hedefim buna binaen acizane bi şekilde yukarıda dediğim gibi bana hayatı anlatan yazıları sizlerle paylaşmak . Yaratıcının huzuruna O\'nun rızasını kazanmış olarak gitmek için. Buyurun güzellikleri paylaşmaya.

                   

                                                        HADİS-DUA

   

 Allah\'ım! Beni iyilik ettikleri zaman iyilikleri ile sevinen ve kötülük ettikleri zaman istiğfar edenlerden eyle.

 

 Allah\'ım! Beni ilimle zengin et. Hilmle süsle ve bana takva ihsan et. Sağlıkla güzelleştir.

 

 Allah\'ım! İnsanlar arasında hor ve hakir görülmekten, hastalıktan, fakirlikten ve kainatın kanunlarından istifade edememekten sana sığınırım. Amin        

Bu yazı toplam 1901 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum