HAY-DER İFTAR DA BULUŞTU

HAY-DER İFTAR DA BULUŞTU

HAY-DER Hayırda Yarışanlar Derneği üyeleri ile “ben de hayırda yarışmak istiyorum” diyenler iftar yemeğinde bir araya geldiler.

Geleneksel olarak her sene verilen HAY-DER iftarı, bu Ramazanda da yine coşkulu bir iftar ziyafeti olarak gerçekleşti.

            Başta derneğin Genel Başkanı Nevzat Laleli olmak üzere iftara katılanlar iftar sofrası hatıralarıyla dolup taştılar.

            İftar öncesi Kur’an-ı Kerimini, dernek üyelerinden ve lokantanın sahibi İdris Kartal’ın 8 yaşında ki küçük kızı Esra okudu. Esra kızın okudu “Amme suresi” huşu ve takdirlerle dinlendi. Kur’an-ı Kerimi müteakip, Genel Başkan Laleli, kızı ve babasını tebrik ederek onların yakalarına deneğin “Hilal içinde bir ağaç” figürü bulunan rozetlerini taktı.

            Oruçlar açıldı, yemekler yendi ve lokantanın mescidinde cemaatle namazlar kılındı.

            semaverler.jpg

            Bir çay faslından sonra Genel Başkan Laleli, iftara katılanlara ve iftarı lokantasında veren İdris Kartal’a teşekkür etti. Daha sonra Laleli;

            “Derneğimiz, insanımızın bünyesinde mevcut iyilik ve hayır duygularını geliştirmek şeklindeki gayesini 1,5 senedir gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Kötülükler değil iyilikler öne çıkarılmalıdır ki toplum birbirlerine iyilik yapan insanlarla dolsun, insanımız mutlu olsun.

            Bu yolda ki hedeflerimiz ise; “Mutlu insan, Sağlam aile ve Güçlü toplum…” sloganıyla belirlenmiştir. Her üç birim için asgariden yapılması gereken işler ise yine derneğimizin tanıtma broşüründe ortaya konmuştur. Başka bir vesile ile de inşallah bu hususları tekrar kamuoyuna duyururuz” demiştir.

            Mutlu ailenin oluşumunda en önde gelen esas, yuvanın kurulması esnasında ortaya çıkar. Daha başta yani yuvalar kurulurken, taraflar birlerini iyice tanımalı, ölçüp-biçmelidirler. Adına flört denilen ve iki tarafın da sevgi ve aşk gibi hissi duygularla dolu olduğu durumlarda verilen evlenme kararı, maalesef uzun soluklu olmamakta ve bir müddet sonra eşler, hata ettiklerini anlamaktadırlar. Boşanmaların yüzde sekseninin flört ile evlenen eşler arasında olması işte bundandır.

            Biz, yuvalar kurulurken, hisler ortaya karışmadan tarafların birlerini akıl süzgecinden geçirmelerini ve eğer taraflar birbirlerinin fiziki ve ruhi özelliklerini uygun buluyorlarsa evlenmeye karar vermeleri salık vermekteyiz. Pek tabidir ki bu evlenecek gençler, daha sonra tanışacak, görüşecek, nişanlılık devresi yaşayacaklardır. Anadolumuz da eşlerin birlerini sevebilmeleri gerektiğini de vurgulayan söz; “Nikâh da keramet vardır” sözüdür” demiştir.

            Laleli devamla; “İnsanın mutluluğu, toplumun temeli olan ailenin sağlamlığı ve toplumun güçlülüğü konuları bütün hayırların önünde olması gerekir. Bir hanımefendi, bizim bu hedeflerimizi öğrenince; “Geriye başka ne kaldı ki…” diyerek, hissiyatını dile getirmiştir.

            Bu Ramazan ayı başta olmak üzere hayır sahiplerinin maddi desteklerini derneğimize yönlendirmeleri halinde onların, hem manevi mükâfat açısından büyük mükâfatlara ermiş olunmaları sağlanmış olacak ve hem de insan, aile ve toplumun bir an önce mutlu olmaları sağlanacak…” demiştir.

           

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.