HAY-DER Hayırda Yarışanlar Derneği 13.Haziran günü iftar verdi.

HAY-DER Hayırda Yarışanlar Derneği 13.Haziran günü iftar verdi.

13.Haziran.2016 Pazartesi günü HAY-DER iftarı 50 kadar seçkin davetlinin katılımıyla Maltepe, Fizik Tedavi merkezinin yemek salonunda yapıldı.

   

İftara HAY-DER Genel Başkanı ve Milli Gençliğin Şeref Başkanı Nevzat Laleli başta olmak üzere HAY-DER Genel Başkan Yardımcısı ve SAĞLIK-DER Genel Başkanı Kasım Sezen, TEK-DER Teknik Elemanlar Derneği Genel Başkanı Cemil Tiryakioğlu, DİN-BİR-DER Genel Başkan Yardımcısı ve Hamidiye Camisi imamı Emrullah Kahraman, ÖĞ-DER Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, PINAR koleji kurucu üyesi Ali Bulut, HAMİDİYE Okulları kurucu üyesi Ömer Günaydın, Medine İmam Hatip Okulu Müdürü Ayhan Özkan ile HAY-DER gönüldaşları ve üyeleri katıldılar. 

İftar büyük bir manevi hava içerisinde yapıldıktan sonra ilk konuşmayı ev sahibi olarak yapan Dr. Kasım Sezen, misafirlere hoş geldiniz dedi. İkinci konuşmayı ise HAY-DER Genel Başkanı Nevzat Laleli yaparak HAY-DER’i tanıtmaya çalıştı. Laleli; 

“Ülkemizde binlerce dernek ve vakıf kuruludur. Hepsini de hayırlı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Ancak bu kuruluşlar tek bir insanın mutluluğu üzerinde çalışmakta ve bu birleri artırmak istemektedir. Halbuki HAY-DER daha işin başında çalışma sahasını üçe ayırmış ve bu sahaları “Mutlu insan, Sağlam aile, Güçlü toplum” olarak belirlemiştir. Bu sahaların her birinde çalışmalar yapılmaktadır. Mesela “Sağlam aile” sözü lafta bırakılmamış, 17 senedir bekârların evlendirildiği bir çalışma şekline dönüştürülmüştür. Şu ana kadar 80 çift yuvalarını kurmuş olup 81. Çift ise bir iki ay sonra yuvasını kuracak ve mutlu hayatlarına başlayacaklardır” demiştir. 

Ayrıca maddi imkânsızlıklardan dolayı yuvasını kurmakta zorlanan gençler, çeyiz hazırlayamayan genç kızlara, yuvası maddi imkânsızlıklar karşısında yıkılmak durumunda olan ailelere yardımlar yapılmakta, bu sebeplerle de sizlerin zekâtlarınızı derneğimize vermenizi istemekteyiz” demiştir. 

Akşam namazları cemaatle kılınmış, arkasından bir çay ikramı yapılmış ve misafirlere Genel Başkanın hazırladığı ve HAY-DER tarafından basılan; “Flört yangını ile Dünya ve ahret saadet kitapları” hediye edilmiştir. 

 

Resim  Resim 

 

 

Resim  Resim 

 

Resim 

 

Resim 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.