Havaların Isınmasıyla Çubuk Haraketleniyor

Havaların Isınmasıyla Çubuk Haraketleniyor

Ankara'nın doğal güzelliklerine sahip ilçesi Çubuk'ta Traking haraketliliği yaşanıyor.

Ankara'nın doğal ve bakir alanlarına sahip Çubuk, doğa severlerinin akınına uğruyor.

Başkentin doğal ve bakir güzelliklerini görmek ve doğa sporları yapmak isteyen yerli ve yabancı turistler Çubuk'u tercih ediyor.

Son yıllarda yapılan festivaller ve tanıtımların da etkisi ile Çubuk'a ilgiyi artırıyor.

Daha öncede Atatürk'ün yaylasına dikkati çekmek için yürüyüş yaptıklarını söyleyen Atmaca Dalış ve Doğa Sporları Grubu lideri Eyüp Hacioğlu, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla Karagöl'de traking yaptıklarını kaydetti.

Grup üyelerinden Selim Yılmaz, 18 Martın hafta içine denk geldiği için daha öncesinden bir yürüyüş yapmak istediklerin ifade ederek, ''Çanakkale destanını yazan ecdadımızın yaşadığı zorlukları bir nebzede olsa bizlerde yaşamak istedik. O eşsiz ruhu unutmamak ve unutturmamak için böyle bir organizasyon düzenledik. 45 kişilik bir arkadaş grubu ile bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz'' dedi.

İlçeye gelen diğer bir grup olan Orion Traking'in lideri Hüseyin Aydoslu ise emekli olduktan sonra doğa sporlarına ilgisinin arttığını ve oluşturdukları grupla Ankara'nın doğal güzelliği olan yakın ilçelerine hafta sonları günü birlik turlar düzenlediklerini kaydetti.

Çubuk'a birkaç kez geldiklerini belirten Aydoslu, her seferinde yeni yerler ve yeni güzellikler keşfettiklerini belirterek, ''Başkentte yaşayan herkese Çubuk'u görmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü burada bakir görülmeye değer bir çok güzellikler mevcut'' dedi.

İLGİDEN ESNAF MEMNUN

İlçeye turistlerin gelmesinden çok memnun olduklarını söyleyen Çubuk Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Gaffur Zengin, ilçenin tanıtımı ile birlikte ilçeye ilginin ve ziyaretçinin her geçen gün artığını belirtti.

Zengin, şunları kaydetti:
'İlçemize ilgi her geçen gün artıyor. Bu ada esnaf olarak bizleri mutlu ediyor. İlçemizde hafta sonları bu güne kadar görmediğimiz bir hareketlilik var. Bunun neticesinde de çaycısından lokantasına, turşucusundan marketine kadar bir hareketlilik yaşanmasına neden oluyor.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.