Hasayad Başkanı Yeniden Tandoğan

Hasayad Başkanı Yeniden Tandoğan

Hasta ve Hasta Yakını Haklarını Savunma Derneği (HAYASAD), 5. Olağan kongresini yaparak yeni yönetimini belirledi.

HAYASAD"ın 5. Olağan Kongresinin Ankara – Altınpark Belediye Evinde 15 Ağustos 2009 Cumartesi günü saat 13.00 de sade bir programla yapıldığını söyleyen HAYASAD Başkanı Ahmet Tandoğan, iki listenin oylandığı kongrede başkanlığa ikinci kez oy çokluğu ile kendisinin seçildiğini belirtti. Kendisine oy veren ve vermeyen tüm üyelere teşekkür eden Tandoğan,"" İkinci kez seçildiğim HAYASAD"ın tüm ülkede etkin hale gelmesi için çalışmalar yapacağız. İki yıl içerisinde yurt genelinde temsilcilikler vereceğiz. Ayrıca 11-14 Kasım 2009 da 1. Uluslararası Hasta Hakları Kongresi düzenleyeceğiz""dedi

HAYASAD hakkında da bilgi veren Tandoğan, ""Hastalar ve hasta yakınları, ne yazık ki sahip oldukları hakları bilmiyorlar. Biz HAYASAD olarak, vatandaşlarımıza bu konuda her türlü eğitim ve desteği vermeye çalışıyoruz"" şeklinde konuştu.

HAYASAD ile hasta hakları konusunda vatandaşlar önceki yıllara göre daha bilinçli ve hak arama mercilerine rahatlıkla ulaşabilir hale geldiğini ifade eden Tandoğan, hasta ve yakınlarının sorunlarının önemli bir kısmının hastane yönetimi, hekim şikayeti, yetersiz bilgilendirilme, saygınlık, rahatlık görememe gibi konularında olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.