Hangi Bakan'ın Ayağı Çubuk'ta Şişmiş

Hangi Bakan'ın Ayağı Çubuk'ta Şişmiş

HAZİRAN ayının ikinci yarısı... O günlerde Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı ve AKP milletvekili adayı olan Zafer Çağlayan, ilk seçim turuna Ankara Çubuk’tan başlamış...


Aynı gün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Medya ve İletişim Meclisi toplantısı için Ankara’daydım. Toplantı sonrasında Çağlayan’ın ilk seçim turunu izlemek için ASO’nun Basın Danışmanı Okan Saykun ve ASO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Doğanlar’la birlikte Çubuk’a gittim.

Zafer Çağlayan, ceketi, kravatı çıkarmış, ÇUBUK küçük sanayi sitesindeki esnafı tek tek turluyordu. AKP Ankara İl Genel Sekreteri Hasan Öz, "Biraz önce gelseydiniz, çok güzel bir fotoğraf konusu vardı" dedi.

Ceketi, kravatı çıkaran Çağlayan, "salon ayakkabısı"yla seçim turu atmanın yanlış olduğunu ilk günün acemiliğiyle düşünememiş ve iki ayağı da anında su toplamış, yaralar oluşmuştu. Çağlayan iki ayağının birkaç noktasına yara bantı yapıştırıp, turunu sürdürmüştü.

İlk seçim turu saat 18.00’de tamamlandı, Ankara’ya doğru yola koyulduk, Çağlayan özür dileyip ayakkabı ve çoraplarını çıkardı. İki ayağında da yara bantları vardı. Cep telefonumla Çağlayan’ın ayaklarının fotoğrafını çektim: "Sanayi ve Ticaret Bakanı olursanız bu fotoğrafı yayınlayacağım."

Zafer Çağlayan, ayağındaki yaralardan çıkardığı dersi bir anıyla özetledi: "Yıllar önce öğrenciyken çalışmaya da başlamıştım. Atölyede bir gün matkap elimden kaydı, avucumun ortasına gömüldü. Ustam, ’Üzülme evladım, bugün ustalaşmaya başladığın gündür’ demişti. Bugün ilk siyaset dersimi aldım. Salon ayakkabısı ile seçim turuna çıkılmayacağını öğrendim."

Ankara’ya döndüğümüzde Çağlayan, ofisine 8-10 çift yumuşak ayakkabı getirti. Aralarından iki çifti aldı: "Seçim dönemini bunlarla tamamlarım."

Sanayi ve Ticaret Bakanı olunca Çağlayan’ı aradım: "O fotoğrafı basmanın zamanı geldi."

Çağlayan güldü: "O yumuşak ayakkabıları 23 Temmuz sabahına kadar giydim. Çok işe yaradı."

ASO Başkanlığı döneminde Zafer Çağlayan’ın gündeminde hep "Bölgesel Asgari Ücret" formülü vardı. Ona göre İstanbul, İzmir, Ankara gibi kentlerle Doğu’da örneğin kendi memleketi Muş’ta aynı asgari ücreti uygulamak yanlıştı. 200 YTL’leye indirilmiş asgari ücretle Muş’a yatırım çekilebilirdi.

Çağlayan’a, "Bölgesel Asgari Ücret formülünü gündeme getirecek misiniz?" diye sordum: "Güvenoyu alalım, işe koyulalım. Sıra ona da gelir."

Çağlayan, ilk seçim dersini ayağındaki yaralarla aldı, siyasette anında bakanlık şansını yakaladı... Şimdi Bakanlık’ta "Çağlayan farkı"nı görelim.

Hürriyet:Vahap Munyar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum