Halk Ekmek, Yerli Üreticilerin Ürünlerini Satışa Sundu

Halk Ekmek, Yerli Üreticilerin Ürünlerini Satışa Sundu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, kadın üreticilerin ağırlıklı olarak bulunduğu kooperatiflerden satın aldığı ürünleri satışa sunarak, kırsal kalkınmaya yönelik yerli üreticileri teşvik etmeyi ve ekonomik yönden desteklemeyi amaçlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, kırsal bölgelerde üretilen salça ve turşu gibi günlük tüketilen ürünleri, tüketicilerle buluşturmaya başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla kadın üreticilerin çoğunluğunu oluşturduğu kooperatiflerden salça, turşu gibi satın alınan birçok ürün, Halk Ekmek Fabrikasının Gimat Satış Mağazasındaki raflarında yerini aldı.

Yerli üreticileri ekonomik yönden desteklemek ve vatandaşların da uygun fiyattan ürüne ulaşmalarını amaçlayan proje ile ilk etapta Çubuk, Kalecik ve Ayaş ilçelerindeki kooperatiflerle iş birliği yapıldı.

- 20 Nisan'dan itibaren bütün satış mağazalarında

Açıklamada görüşlerine yer verilen Halk Ekmek Genel Müdür Yardımcısı Tarkan Dervişoğlu, yerli üreticilerin ürettiği ürünlere tüketicilerin yoğun ilgi gösterdiğini ve kent genelindeki bütün satış mağazalarında 20 Nisan Pazartesi gününden itibaren ürünleri satışa sunacaklarını belirtti.

Kent genelinde kırsal kalkınmayı desteklemek için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Dervişoğlu, şunları kaydetti:

"Son 4-5 aydır yaptığımız çalışmaların neticelerini alıyoruz. Ankara'nın Polatlı, Kızılcahamam, Çubuk, Kalecik gibi ilçelerindeki kooperatiflerle iş birliği yaparak, kırsal kalkınmaya destek vermeyi amaçladık. Bu haftadan itibaren kooperatif ürünü olan yumurtayı, Ayaş'ın salçasını, Çubuk'un turşusunu Ankaralıya uygun şartlarda sunmaya başladık."

 

Çubuk Turşusu, Bizim Köy Sepeti’nden alınır. Bizim Köy Sepeti, Bizim Çubuk Turşuları, Bizim Köy Tarhanası, Bizim Köy Sucukları, Meşhur Bizim Çubuk Yöresel Ürünlerini üreterek Türkiye’nin her yerine kargoyla satışa sunmaktadır. Bizim Köy Sepeti’ndeki tüm ürünler bizim köyde üretilen ve doğal, organik ev yapımı ürünlerdir. 

#BizimKöySepeti #BizimÇubukTurşuları #BizimKöySucukları

Yağmur YİĞİNER

WhatsApp/BİP/SMS: 0 (552) 808 35 37

Sağlıklı, Ev Yapımı Organik Yöresel Ürünlerimizden Siparişlerinizi Bekleriz

 @bizimkoysepeti @bizimcubuktursulari @bizimkoysucuklari

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.