Halk Eğitimdeki Usta Öğreticiler Maske Üretmeye Başladı

Halk Eğitimdeki Usta Öğreticiler Maske Üretmeye Başladı

Ne varsa yine Usta Öğreticilerde var! Çubuk Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleye katkı sunmak amacıyla gönüllü olarak evlerinde haftalık ortalama 10 bin maske üretiyor.

Çubuk Kaymakamlığı ve Belediyesinin desteğiyle Çubuk Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleye katkı sunmak amacıyla gönüllü olarak evlerinde maske üretiyor. Gönüllüler haftalık 10 bin maske üreterek ilçenin maske ihtiyacını karşılayacaklar.

 

Usta öğreticiler başta sağlık çalışanları ve diğer kurumları ile vatandaşların maske ihtiyacına destek vermek amacıyla haftalık 10 bin maske üretimi yapıyor.

Merkezde müdürü Mustafa Mesçioğlu, yaptığı açıklamada, küresel bir tehdit oluşturan koronavirüsle mücadelede kendilerinin de maske üreterek destek vermek istediklerini belirtti.

-Gece gündüz maske üretiyorlar

Çubuk Kaymakamı Adem Keleş ve Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın katkıları ve gönüllü halk eğitim ailesi ile ilçenin maske ihtiyacını karşılamak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

-Sokağa çıkma yasağında da evlerde maske üretiliyor

Tamamen gönüllü 30 usta öğreticinin katkılarıyla bu üretimi gerçekleştirdiklerini dile getiren Mesçioğlu, ‘’Devletimizin bütün kurumlarıyla yürüttüğü bu mücadeleye bizde katkı vermek istedik. Maskenin salgınla mücadelede stratejik önemi nedeniyle çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. Hem sosyal mesafeyi korumak hem salgınla mücadele kapsamında yayınlanan kurallar uymak hem de sokağa çıkma yasağında da çalışa bilmek için usta öğreticilerimiz maskeleri evlerinde dikiyorlar. Arkadaşlarımızın malzemelerini kurumda görevli arkadaşlar hazırlıyor evlere servis yapıyorlar. Daha sonra evlerde dikilenleri kendi yaptığımız sterilize makinasında sterilizelerini yaptıktan sonra paketleyerek dağıtıma hazır hale getiriyoruz’’ dedi.

Kendilerine destek veren her kese teşekkür eden Mesçioğlu, çalışmalarının koronavirüs ile mücadele tamamlana kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

-Gönüllüler maske ürettikleri için mutlular

Usta öğreticilerden Ceylan Köse, başta sağlık personeli olmak üzere tüm ilçe halkı için maske ürettiklerini ifade ederek, ‘’Çok güzel bir iş yaptığımıza inanıyorum. Kurum müdürümüz böyle bir proje yapmak istediğini söyleyince çok heyecanlandık ve herkes bu işi gönüllü olarak yapmak istedi. Hem sosyal mesafeyi korumak için hem de sağlık açısından bu üretimi evlerde yapıyoruz. Günlük 300 ila 500 arasında maske dikiyorum. Eşimde bana yardım ediyor. Böyle bir imkan verildiği iççin çok mutluyuz ve gururluyuz’’ diye konuştu.   

-Eşlerde destek veriyor

Eşine maske üretiminde destek verdiğini kaydeden Ömer Köse’de, ‘’Ben de boş zamanımda bu mücadeleye destek vermek için evde maske üreten eşime yardımcı oluyorum. Dikişten devam eden iplikleri kesiyorum, düzenlemelerini yapıyorum. Hoca hanımda seri bir şekilde üretmiş oluyor’’ şeklinde konuştu. 

-Üretilen tüm maskeler sterilize ediliyor

Halk Eğitim Müdürü Mustafa Mesçioğlu’nun talebi üzerine eşiyle birlikte maske sterilize cihazını tasarladıklarını ve yaptıklarını anlatan meslek öğretmeni Recep Ceviz ise, ‘’Bizde elimizden gelen bu yeteneği cihazı yapmak için kullandık. Tüm maskeler işlemleri tamamlandıktan sonra tek tek cihazda sterilize edildikten sonra dağıtımları yapılıyor. Böylelikle vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile maskelerini kullanmış oluyorlar’’ ifadesini kullandı.

https://www.dailymotion.com/video/x7tfmhx 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.