HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDEN YILSONU SERGİSİ...

HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDEN YILSONU SERGİSİ...

Çubuk Halk Eğitim Merkezi 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı Sonu Sergisi Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Şuayip YAMAN

Kursa ilgi oldukça fazla idi.

Serginin açılışına; İlçe Kaymakamı İbrahim ÇENET, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut GÜLER, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin ÇAM, İlçe Jandarma Komutanı  Ütğm. Umut GÜRSES, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Aytunç ATEŞ, kurum müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, kurs eğitmenleri ve kursiyerler katıldı.
 

Sunuculuğunu Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Resim Kursu Öğretmeni Seda KALENDER’in yaptığı program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Halk Eğitim Merkezi Kurum Müdür Yardımcısı Müslüm GÖZİL’in günün anlam ve önemini ifade eden konuşması ile devam etti.

Kurum Müdür Yardımcısı Müslüm GÖZiL konuşmasında, Çubuk Halk Eğitimi Merkezi 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı sene sonu sergi açılışına hoş geldiniz.

Şu anda sergilenen ürünler içim şimdiye kadar 100 çeşit kurs açıldı ve 25 branşta binlerce el işi göz nuru eser ortaya çıktı, sergilendi ve ekonomiye kazandırıldı. Halen 125 kursumuz ve 2400 kursiyerimiz var.

Özellikle meslek edindirme kurslarına ağırlık veriyoruz. Bunların içinde Suriyelilere yönelik kurslar da yer alıyor ve bu sayede bu vatandaşlarımızın aile bütçelerine katkı sağlamalarına imkân veriyoruz.

Halk eğitimi merkezi olarak açılan kurs çeşitliliği yüze yaklaşmıştır. Bu bağlamda da zaman  zaman  yüze yakın öğretmen ve usta öğretici ile birlikte çalışmaktayız.

Kurslarımız özellikle istihdama yönelik  meslek edindirme,  yetenek geliştirme , kültürel ve sanatsal , unutulmaya yüz tutmuş sanatlar  ve çeşitli spor ve okuma –yazma  kurslarından oluşmaktadır.

Önceki eğitim ve öğretim yılına ait verilere göre kurs çeşidi, kurs sayısı ve kursiyer sayıları yaklaşık % 35 oranında artış göstermektedir.

Kurum binamızın yetersizliğinden dolayı ilçemizde uygun ve müsait olan birimleri kullanmaktayız. Buradan bize bu imkânı sağlayan tüm kurum müdürlerimize teşekkür ederiz.

Bu çalışmalar için desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitimi Müdürümüze, Belediye Başkanımıza ve Kaymakamımıza da  ayrıca teşekkürlerimizi  sunarız.

Belediye Başkanımızın önderliğinde ortak protokollerle istihdam yaratacak çeşitli  İŞ-KUR kursları açmakta ve süreklilik arz etmektedir.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol çerçevesinde BEL-MEK, Aile –Yaşam Merkezi  ve Hanımlar Lokali ile de işbirliğimiz böylece pekişmiştir.

 Özellikle Aile –Yaşam Merkezi Müdürü Sayın Meltem SANDIKLI, Hanımlar Lokali Müdürü Berrak BELLİGÜCÜK ‘e desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Kurumumuzda görev yapan tüm öğretmen ve usta öğreticilerimiz yetişkin eğitiminde yeni yaklaşımlar ile ilgili oryantasyon (uyum, alıştırma) eğitimi almışlardır.

Kurs gözlemlerimizde çekilen resimler web sayfamızda duyurulmakta olup kurs on-line başvuruları ve memnuniyet anketleri hizmeti sunulmaktadır.

Kurumumuz:  Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, AFAD, Göç ve Acil Durum Eğitim Daire Başkanlığı ve Alman Uluslararası  İşbirliği Kurumu (GİZ) ile protokol yaparak ‘İş Karşılığı Ücret Projesi’ne başlamıştır.

Projenin finansmanını Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) karşılamaktadır. Kadın ve erkek Türk ve Suriyelilere 200 kişiye meslek edindirme kursları başlamıştır. Bu kurslarımızdaki kursiyerler ise ihtiyaç sahibi olanlardır. Kurslara katılanlara ücret ödenmektedir.

Uluslararası hareketlilik KA1 projesi raporu yazılarak Ulusal Ajansa başvuru yapılmış olup KA2 projeleri için ortak arayışımız devam etmektedir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine ERDOĞAN himayelerinde “Okuma Yazma Seferberliği” kapsamında ilçemiz okullarında ve merkezimizde yaklaşık 342 kişiye “Yoğunlaştırılmış Temel Düzey Okuma Yazma” kursları açılmıştır.

Tüm bu çalışmalar kurumumuzun Çubuk halkına daha verimli ve istihdama katkı sağlayıcı hizmetler vermek içindir. Katılımlarınız için hepinize teşekkür eder saygılar sunarım.

İlçe Kaymakamı İbrahim ÇENET serginin açılışında yaptığı konuşmada, “Herkes bir meslek sahibi olmalı..

Bize iş için müracaatta bulunan ve meslek sahibi olmayanları işe yerleştirmekte sıkıntı yaşıyoruz.

Burada birbirinden güzel el işi göz nuru binlerce eser var. Bunlar özellikle hanımların desteğiyle ortaya konuyor. Herkesin hayatta en az bir mesleği olmalı.

Memurların dahi bir mesleği olmalı. Memurluk bir meslek değildir, görevdir. Tarihimize baktığımızda Osmanlı'da sultanlarının dahi bir mesleği oluyordu. Kimi kuyumculuk, kimi marangozluk mesleğine sahipti. Hem dünyaya hükmedip, hem de bir mesleği icra ediyorlardı.

Bu kurslar kadınlarımızın ufkunu ve müteşebbis ruhunu geliştirmeye yatkın kurslardır. Aynı zamanda da onların ailelerine bir katkı sunmaktadır.

Temennim, bu kurslar da yapılan ürünlerin festival ve fuarlarda da sergilenmesidir.

Özellikle kadınların açılan kurslara katılmasını tavsiye ediyorum.”

Kurslarda başarılı olan kursiyerlere belge takdimine geçildi.

  • Okuma-Yazma kursunda başarılı olan kursiyer Huriye KARAVELİ’ye,
  • Yabancılar için Türkçe Eğitim Kursunda başarılı olan Kursiyer Enaia ALKOJA’ya,
  • Yoğunlaştırılmış Okuma-Yazma kursunda başarılı olan Kursiyer Menevşe GÜRSES’e,

Belgeleri İlçe Kaymakamı İbrahim ÇENET tarafından takdim edildi.

  • Takı Tasarım kursunda başarılı olan Kursiyer Emine ŞKODA’ya,
  • Giyim Üretim kursunda başarılı olan Kursiyer Zeliha BEKTEŞ’e,
  •  Kilim Dokuma kursunda başarıl olan Kursiyer Nurhan KILIÇ’a,

Belgeleri İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Mesut GÜLER tarafından takdim edildi.

  •  Arıcılık kursunda başarılı olan Kursiyer Pembe ÇETİN’e belgesi İlçe Kaymakamımızın eşi Ebru ÇENET tarafından takdim edildi.

Wushu kursunda başarılı olan Türkiye Birincisi Onur ÇELİK’e belgesi İlçe Milli Eğitim  Şube Müdürü.Şenol AĞBABA tarafından takdim edildi.

Wushu kursunda başarılı olan Kyokshın Karate Türkiye Birincisi Fahriye ERDEMİR’e belgesi İlçe malmüdürü Zeki ÇOBAN ve  İlçe Nüfus Müdürü Hüseyin AYVACI tarafından takdim edildi.

İşaret dili Kurs Eğitimcisi Seher SAYGILI tarafından “Yakında Döneceksin Mehmedim” adlı şiirin işaret dili ile sunumu yapıldı.

Kurs protokol ve katılımcılar tarafından gezildi. Ürünler hakkında kursiyerlerden bilgi alındı.

 

Gitarist Bünyamin ÇEVİK ve Flüt Sanatçısı İrfan ORHAN, sergi boyunca çeşitli eserleri çaldılar ve seslendirdiler...

hemdsc_0062-tile.jpg

hem1-tile-001.jpghem3-tile.jpghem4-tile.jpghem5-tile.jpgdscn2970-tile2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.