Haksever tekrar “Çubuk için varım” dedi

Haksever tekrar “Çubuk için varım” dedi

Çubuk eski belediye başkanı Süleyman Haksever tekrar “Çubuk için varım” dedi ve aday adayı olduğunu açıkladı. “Bu Sefer Haksever” sloganı ile yola çıkan, Süleyman Haksever sorularımıza da cevap verdi.

Haksever; “Siyaset, halkın değer ölçülerini iktidara taşımaktır. Dolayısıyla Yerel Yönetimler bu anlamda halka en yakın olan yönetim birimleridir. Siyasetin amacını halka hizmet olarak algılamak gerekir. En iyi hizmeti yapabilmek için en iyi donanıma, birikime ve tecrübeye sahip olmamız gerekmektedir. Esasen, siyasetin değer kazanması heyecan ve bilgi unsurlarının da ön planda olması önem arz etmektedir. “Ülkeler, iyi yetişmiş ve sağlam karakterli insanların omuzlarının üzerinde yükselecektir” Biz siyaseti bu doğrultuda anlıyoruz ve bu doğrultuda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hz. Ali"nin güzel bir sözü var; “İnsanlara faydalı olmayanı ölülerden say gitsin” diyor. Anlamını düşünen ve gereğini yapmak isteyen kişiler ve tüm insanlık bu fikir doğrultusunda yeniden kendine gelecek, hizmet anlayışını, çalışma azmini, vatan – millet sevgisini, ülkeyi Atatürk"ün dediği gibi muasır medeniyet seviyesine çıkarma gayreti bu tür yaklaşım, inanış ve düşüncelerle mümkün olabilecektir. İşte, siyasetin ana temelini ve altyapısını oluşturan çalışmaların bu çerçevede olması ve uğraşısı içerisindeyiz. Siyaset bence bu anlamda özetlenebilir.


Belediyecilikte önemli olan nedir?
Haksever; “Belediye demek, demokrasi ve kalkınma demektir. Yerel Yönetimler de özgürlüğün temelidir. Dolayısı ile vatandaş önemlidir. Diğer bir ifadeyle, millet iradesine göre siyaset yapma ve proje üretme önemlidir. Belediye Başkanları bölgenin – ilçenin sorunlarını çözmekle kalmazlar, aynı zamanda gelişmesinde de katkıda bulunmak zorundadırlar.
Bildiğinizi gibi modern kamu yönetimi anlayışında:


• Yönetimde Etkinlik
• Verimliliği Temel Alma
• Geleceğin Belirsizliklerine Karşı Hazırlıklı Olma
• Hızlı Karar Alma
• Sorunlara Süratle Çözüm Bulma
• Değişime Uyum Sağlamak, vardır.


Şayet siz Başkan adayı, daha sonra da Belediye Başkanı olursanız projeleriniz nelerdir?

Haksever; “Bu itibarla yukarıda bahsettiğim prensipler doğrultusunda İlçemiz için hayati önem taşıyan projeler hususunda önümüzdeki günler içerisinde detaylı olarak anlatma fırsatı bulacağım.
Şu kadarını anlatmakta fayda görüyorum; İlçemiz için alt - yapı sorunları ile birlikte Ankara"nın en güzel ve en nadide bir ilçesi olması yolunda AB projeleri ile destekli, sosyal – ekonomik – kültürel ve sportif alanda güçlü bir ilçe olması için projelerimiz hazır. Bu projeleri uygulamak üzere kentsel dönüşüm planları ve yeni mahallelerin oluşumu ile birlikte bir hummalı çalışmanın içinde olacağız kısmet olursa.”


AK Parti ve sizinle Çubuk"ta neler değişecek neler getireceksiniz?
Haksever; “Sn. Başbakan"ın bir söylemi var malumunuz: “Siyaset Yerelde Başlar. Kalkınma Yerelde Başlar” “Hazine, çalışıp çabalayana, eziyet çekene gözükür” Bu anlamda, Belediyecilik de milletin derdiyle ilgilenmek, acısını, sevincini paylaşmak, vatandaşın konularıyla ilgilenmek ve sorunlarını asli mecrasında çözmektir. Yapılacak olan projeleri de buna göre belirlemektir. Diğer bir ifade ile hizmet için proje üretmektir. Keza, Sosyal Belediyecilik anlayışında da insanları bir araya getirme, sosyal dayanışma, kaynaşma, birlik ve beraberliği sağlamak vardır. Birlikte yaşama sevinci vardır. Bizim projelerin başında;“ SEVGİ- HİZMET- PAYLAŞIM” vardır. Bununla beraber, ilçemizin öncelikleri arasında az evvel ifade ettiğim gibi altyapı – sosyal donatı alanları, rekreasyon alanlarının rehabilitasyonu, metropol bir ilçe olma yolunda uyum, hayvancılık projesinin ihyası ve diğer projelerimi aday olduktan sonra uygulama alanları ile birlikte anlatma fırsatı bulacağıma inanıyorum.
Kısaca, hem Belediyecilik hizmetlerinin tamamını hem de sosyal belediyecilik anlayışında insanımız sevinç – heyecan – mutluluk ve birlikte yaşama azmini sağlama olacaktır.”


Son olarak halkınıza söylemek istediğiniz nelerdir?
Haksever, “Hayat iyi – kötü mücadeleden ibaret olan kısa bir kesit. İyilik mücadelesi için mücadele vermek zorundayız. İyiliğin temel ölçüsü ise, içinde yaşanılan topluma hizmet etme duygusudur. Yöneten demokrasi anlayışının Türkiye"yi ayağa kaldıracağına inanıyoruz.
Biz çağın gerektiği yeniliklere açık ideal hedef ve tutkularımızı diri tutacak bir gönül aydınlığı içinde yeni koşular başlatmamız gerekiyor. Bu koşuyu hep birlikte el ele gönül gönüle Çubuk"lu hemşerilerimizle birlikte yapmak istiyorum.
Bu doğrultuda Belediyecilikte öncü ve örnek olarak kendini tamamen yenilemiş, imar ve altyapı sorunlarını çözmüş çağdaş bir ilçe olma özeliğini Çubuk Belediyemize kazandıracağıma inanıyorum.

Süleyman Haksever Kimdir?

Ankara Çubuk ilçesinde 1959 yılında doğdu. İlk ve Orta öğrenimimi Çubuk, Lise öğrenimini Ankara Aydınlıkevler Ticaret Lisesinde tamamladı. Ankara Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu. Kısa dönem (4 ay) Askerliğini Denizli"de yaptı. Evli ve 3 çocuk babası.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum