HAKSEVER ; “BEN SİZDEN ÇUBUK’U İSTİYORUM”

HAKSEVER ; “BEN SİZDEN ÇUBUK’U İSTİYORUM”

1994-1999 yılları arasında Çubuk Belediye Başkanlığı yapan Süleyman Haksever, Saadet Partisi’nden Çubuk Belediye Başkan Adayı olarak seçmenden destek ve oy istedi.

Şuayip YAMAN

Saadet Partisi (SP) Çubuk Belediye Başkan Adayı Süleyman Haksever, Atatürk Parkı’nda seçmenlerle bir araya geldi.

Haksever, Yoğun bir ilginin olduğu mitingde seçim otobüsü üzerinden halka seslendi.

Haksever yaptığı konuşmada, Nüfusa bağlı kalkınma planlar, geleceğe ilişkin misyon ve vizyon belirleme, stratejik amaçlar ve ölçülebilir hedefler belirleme doğrultusunda hizmetlerimiz birer birer icra edilecektir. Bu itibarla ilçemizi özgün, estetik ve modern şehirleşme ufkuyla, yeniden dizayn edip cazibe merkezi haline getirilecektir.

 

Belediyemiz, mevcut kaynakları en verimli şekilde kullanmanın yanı sıra yeni kaynakları da üretecektir” diyen Haksever, diğer proje ve hedeflerini ise konu başlıkları ile şöyle sıraladı;

 

  • Kapısı halka açık,”Şeffaf Bir Belediyecilik” anlayışı sergilenecektir.

 

  • İşsizliğin çözümüne dair özel sektör ve devlet yatırımlarının ilçemize çekilmesi ve yatırım yapması için gereken destek ve teşvikin sağlanmasıdır. Daha önce imar planında belirlenen Organize Sanayi Bölgesi tekrar ihdas edilecektir. En önemli önceliğimiz ilçemizin işsizlik sorununun çözümüne yönelik plan, proje ve çalışmalarımız önceliklerimiz arasındadır.

 

  • İlçemizin en önemli geçim kaynağı hayvancılık, et ve süt ürünleridir. Tüm engeller kaldırılacak, belediyemiz tarafından her türlü destek verilecektir.

 

  • Belediyemizce, Kalkınma Ajansı, Sanayi Bakanlığı, TÜBİTAK, Avrupa Birliği teşviklerinin Çubuklu girişimcilerimizin hizmetine sunulması amacı ile “Ücretsiz Danışmanlık Ofisi” kurulması sağlanacaktır. Dolaysıyla tarım ve hayvancılıkla iştigal eden üreticilerimizin devletin ve Avrupa Birliği’nin hibe kredi kaynaklarından  yararlandırılması sağlanacaktır.

 

  • İlçemizde yatırım yapmak isteyenlerin fizibilite ve proje başvuruları belediyemiz tarafından takip edilecektir. Katma değeri yüksek ve kalıcı yatırımların ilçemize  kazandırılması için her türlü destek verilecektir.

 

  •  İlçemize tarım, ticaret ve turizm alanında canlılık kazandırılacaktır. Bunu için; Karagöl, Çubuk 2 Barajı ve Orman Mahallerimizdeki yerlere; Doğa Evleri, tarihi ve turistik mekânlar, sağlıkla ilgili üniteler keza Karagöl ve Ay Kayası’na Kış Turizmi ve Teleferik gibi çalışmaların yapımı için devlet, özel sektör, iş adamlarımız ve belediyemiz ile birlikte çalışmalar yürütülecektir.

 

  •  Türkiye’de bir ilki ilçemizde gerçekleştireceğiz. İlkokul, orta ve lise dengi okullarda eğitim gören 22 bin öğrencimiz için “Online Eğitim Sistemi” ile milli müfredatına uygun eğitime katkı amaçlı bir yıl boyunca ücretsiz eğitim desteği verilecek.

 

Bu destek ile öğrencilerimizin tüm dersleri daha iyi anlamaları, kavramaları ve hiçbir     öğreticiye gerek kalmadan bütün ders ve konuları daha iyi anlamış olmaları sağlanacaktır. Belediyemiz tarafından bu işlem ücretsiz olarak sunulacak, aktivasyon kodu ile şifre verilerek online (çevrimiçi) internet üzerinden uygulamaya geçilecektir.

     

Böylece dershane ayağınıza gelmiş olacaktır.  Yüklü miktarda ücret ve dershane     kavramlarından kurtulmuş olacaksınız. İlçemizde tüm okul yönetimi ve öğrencilerimiz de konu ile ilgili bilgilendirilmiş olacaktır.

 

  • Şehir içi ulaşım ve Ankara ulaşım sorunları çözüme kavuşturulacak, vatandaşlarımızın  talepleri dikkate alınarak mutlaka çözüm bulunacak.

 

Tüm mahallelerimize Pazar yanından dolmuş ve taksi ulaşım hizmetleri sunulacaktır. Kesi çözüm (hafif raylı sistem) programa aldırılacaktır.

 

  • Şehir Merkezi’ndeki her mahallemize kültür merkezleri ve sportif faaliyetleri kapsayan halı saha ve park alanları yapılacaktır. Ayrıca olimpik bir yüzme havuzu yapılarak ilçemiz halkının hizmetine sunulacaktır. İlçe takımımız Çubukspor’a sahip çıkılacaktır. İlçemizin bütün değerleri bizimdir.

 

  • Büyüklerimiz, gençlerimiz ver hanım kardeşlerimiz için  oturma, okuma,, çay içme, ve dinlenme salonları yapılacaktır. Geçmişte olduğu gibi tarihi ve turistik (Çanakkale, Konya, İstanbul, Bursa, Şanlıurfa gibi) şehirlerimize seyahatler düzenlenecektir.

 

  • İlçemiz Şehir Merkezi’nde kentsel Dönüşüm ve Çok katlı Otopark planlanmaktadır. Bu doğrultuda kültür merkezi, konferans Salonu, Sinema Salonu, Alışveriş Merkezi yapılacaktır.

 

  • Belediyemiz bünyesinde bulunan iştirakler vasıtasıyla küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği desteklenecek, geliştirilecek ve pazarlanması sağlanacak. Bununla ilgili altyapının oluşturulması ve proje geliştirilmesi suretiyle ilçemiz Ankara’nın ucuz ve kaliteli et ihtiyacını sağlayarak “Et Borsası” oluşturulacaktır.

 

  • ,İlçemizde üretilen tarımsal sebze ve meyvelerin direkt üretici tarafından pazarlanması ve satılması amacı ile ilçemizin muhtelif yerlerine orta ölçekli hal alanlarının kurulması sağlanacaktır.

 

  • Yapımı devam eden Belediye Binası revize edilerek sosyal ve kültürel amaçlı olarak kullanılacaktır. Sebze Pazarı ise hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın talepleri  ve ihtiyaçları doğrultusunda yeniden düzenlenecektir.

 

Büyükşehir’e verilen eski Pazar yerimiz görüşmeler sonucu projelendirilerek yeniden Pazar haline getirilecektir.

 

  • İlçemizin akciğeri konumundaki Çay yatağı üzerinde bulunan Millet Parkı hem Baraj ve Ankara istikametine doğru sağlı sollu rehabilite edilerek; Oturma alanları, günübirlik tesisler, yürüyüş alanları yapılacaktır.

 

  • İlçemizin merkezine yakın bölgesinde Belediyemizce arazi tahsisi sağlanmak suretiyle yeni bir devlet veya özel üniversitenin kurulması için destek verilecektir.

 

  • İlçemize ait 5 ana art el, bölünmüş yol haline getirilerek, şehircilik anlayışı geliştirilmiş olacaktır.

 

  • Belediyemiz; Uzman aile hekimi, veteriner, gıda ve ziraat mühendisi istihdam etmek suretiyle vatandaşlarımızın ayağına kadar gidip, branşları ile ilgili alanlarda hizmet vermeleri sağlanacak ve hiçbir ücret talep edilmeyecektir.

 

  • Yıldırım Beyazıt Üniversitesi bünyesinde “TEKNOKENT” oluşturulması ve ilçemize kazandırılması için her türlü destek sağlanacaktır. Ayrıca Teknik Bilişim ve Sanayi alanında gelişmelere katkıda bulunulacak (İşsizliğe de çözüm olacak).

 

  • Sosyal, kültürel ve sportif alanlarda “Çağdaş Bir Belediyecilik” anlayışı ile üreten, teşvik eden, katkıda bulunan, halkın sorunlarını bilen, vatandaş odaklı problem çözen  bir belediyecilik anlayışı sergilenecektir.

 

  • Muhtarlarımız, dernek, vakıf, birlik, federasyon ve diğer toplum örgütleri desteklenecek, istişareler edilecek ve ilçemizin problemlerinin çözümleri için birlikte istişare kararlar alınacak.

 

  • Engelli kardeşlerimize yönelik kendi kendilerine yetmesi sağlanacak. Meslek edinip üretken bir hale gelmeleri için Belediyemiz tarafından her türlü destek verilecektir.

 

  • Belediyemiz kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli çalışarak madde ve uyuşturucu bağımlılığı gibi sorunlara mutlaka çözüm bulacaktır. Bu konuda köklü ve kalıcı tedbirler alınacaktır.

 

  • Toplumun temeli olan aileye kurumuna büyük önem verilmesi için, “Evlilik Öncesi Hizmet İçi Eğitim Kursları” tanzim edilecek, hanım kardeşlerimiz için aileler destek amaçlı üretim ve pazarlama konusunda Halk Eğitim Merkezi ile birlikte çalışmalar yürütülüp, Şehir Çarşı Merkezi’nde stantlar açılacak, üretim-pazarlama yolu ile aile bütçeleri desteklenmiş olacak.

 

  • İlçe esnaflarımızın ticari faaliyetlerinin gelişmesi ve canlanması için her türlü destek, bilgi ve bilinç düzeylerinin artırılması amacı ile tüm esnaf kardeşlerimiz ile birlikte hareket edilecektir.

 

  • İlçemizin değerleri, halkımız için kullanılacaktır. İlçemiz mücavir alanları içerisinde bulunan termal sularımız ilçemizin ihtiyaçları doğrultusunda kullanıma sunularak yeni projeler geliştirilecektir.

 

  •  Bu şehir bizim. Sevgi ve kardeşlik geceleri, ikram kampanyaları, her türlü sosyal kültürel etkinlikler, temiz bir çevre, ağaç dikme kampanyaları yapmak suretiyle sosyal ve kültürel barış sağlanacaktır.

 

  • 1402 Ankara-Çubuk Yıldırım Beyazıt Projesi kimliğimize ve tarihimize uygun bir şekilde düzenlenip, turistik hale getirilmesi için çalışmalar yapılacaktır.

 

  • Belediyemiz ile Büyükşehir Belediyesi arasında bir Koordinasyon Merkezi kurularak, resmi ve idari işlerin ivedi bir şekilde çözümü için;  vatandaşlarımıza kolaylık sağlanacak. Bunun için Belediyemizce bir birim oluşturulacaktır.

 

  • Belediye yönetimimiz; Kent Konseyi, Halk Meclisleri ve Halk Günleri gibi aktivitelerle halkıyla ve çevresiyle birlikte barışık olacağı kamu kurumları ile uyum içerisinde olunacak, Korku değil, sevgi dili üzerinden iletişim sağlanacaktır.”

 

“ İlçede Korku İmparatorluğu Hâkim”

 

Çubuk’ta korku imparatorluğunun hâkim olduğunu ve vatandaşın korku ve endişe içerisinde yaşadığını, mevcut yönetimle karşı karşıya gelmekten korkan esnaf ve vatandaşın diğer siyasi parti ve partililerin bırakın yanında gözükmeyi yakınlarının yanında bile siyasi tercihini açıklamaktan korktuğuna dikkat çeken Haksever, 1994 ruhu ve azmiyle yeniden göreve talip olduğunu söyleyerek başkanlığı kazanması durumunda yapacaklarını ve projelerini anlattı.

Haksever konuşmasında sık sık, “Korku değil sevgi dilini kullanacağım, kapım yine herkese açık olacak. İlçemizde bir korku seli var.” dedi.

 

“Benim Kapım Herkese Açık Olacak”

 

Birileri korkutuluyor, bunun yenmenin yolu kapısı herkese açık bir belediye başkanlığıdır. benim kapım da herkese açık olacak.” diyen Haksever, davası olmayan hiçbir yönetimin başarılı olamayacağının altını çizdi.

 

Geçmişte sıkıntılı dönemler olmasına rağmen Çubuk ve Çubukluya güzel hizmetler yaptıklarını anlatan Haksever, vatandaşın yaşadığı sıkıntıları bildiklerini ve bunların çözümlerini de hazırladıklarını aktardı. Kendisini dinleyen vatandaşlardan 31 Martta destek istedi.

 

1994 seçimlerinde Refah Partisi’nden Belediye Başkanı seçildim. Belediye’yi Musalla Taşı’nda değil, Oksijen Çadırı’nda buldum. Belediyeyi 80 milyar borç, 53 milyar bütçeyle teslim aldım.

 

1999-2017 yıları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde İdareci ve Yöneticilik yaptım.

 

“Ben Sizden Çubuk’u İstiyorum”

 

Benim siyasetim Çubuk. Çubuk’a bir heyecan geliyor. Kim ne derse desin Çubuk hala cazibe merkezi olmaya aday.

 

Çubuk’ta Haksever, Ankara’da kimi seçerseniz seçin...

 

Ben Ankara’dan da hizmet alırım.

 

Amerika’dan, Londra’dan da hizmet alırım..

 

Mehmet Özhaseki’den, Mansur Yavaş’tan da hizmet alırım.

 

Ben bir hamalın oğluyum. Bundan gocunmuyorum. Ben bu ilçeye hizmet edeceğim. İlçenin hizmetkârıyım. Tekrar “eyvah” dememek için, Haksever deyin...

 

Ben sizlerin hep yanında olacağım. Huzurlu bir ilçe olacağız.

 

“Belediye Başkanını Seçerken Araştırmayacak mısınız?”

 

Pazardan domates, patates, soğan alırken seçiyorsunuz.

 

Peki, belediye başkanını seçerken hırlı mı, hırsız mı, çalışkan mı, dürüst mü, yalan söyler mi, işin ehli mi, işten anlar mı, işi bilir mi, araştırmayacak mısınız?

 

Bu ilçeye hamallık etmiş, hizmet etmiş bir kardeşinizim.

 

Sizlere ve bu ilçeye hizmet etmek için sizlerin oylarına ihtiyacım var.

 

Allah takdir eder, sizler de seçersiniz.

 

Sizlerin adresi bizler olacağız. İyi zamanda, kötü zamanda sizlerin yanında olacağız.  

 

Bu ilçe, bu vatan bizim.

 

Biz her yerde her işte başarıyı konuşacağız. Dedikoduyu kaldıracağız.

 

Çağın getirdiği yeniliklere açık bir gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

 

3 haftada 20 bin kişiye ulaştım. Evlerde, kahvelerde, derneklerde, köylerde onların davetlisi olarak görüştüm.

 

Elinizi vicdanınıza koyun. Belediyecilik bir vebal ve sorumluluk işidir.

 

Durmak yok, yılmak yok ekibimle beraber hepinizi Çubuk için çalışmaya davet ediyorum.

 

Esnafın da, çiftçinin de toplumun tüm katmanlarının da sorunlarını yakinen biliyorum. Onlara çare olacağız.

 

Belediyecilik; 

 

Halkın işini kolaylaştırma işidir.

 

Bir emanettir.

 

Bir sorumluluktur.

 

Şehre bütünüyle sahip çıkmaktır.

 

Yaşanabilir bir kent için;

 

Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak.

 

Bunun için sorumlu biziz.

 

Mutlu birey,

 

Huzurlu bir toplumu,

 

Birlikte gerçekleştireceğiz.

 

Hizmet anlayışımızın temelinde sevgi ve merhamet vardır.

 

Geleceğe emin adımlarla ve aydınlık yarınlara ümitle, heyecanla ve coşku içinde, bilgi, tecrübe ve liyakat anlayışımızla hizmete hazırız.

 

Hepinizi selam, sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum...” dedi.

b1eb4ce9-6d40-41b4-9273-4d44fecfbad1-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum