Hacı Adaylarına Seminer Verildi

Hacı Adaylarına Seminer Verildi

Bu yıl Çubuk'tan hac görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına müftülük tarafından seminer verildi.

Çubuk İlçe Müftülüğü, bu yıl kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik seminer düzenledi. 2009 Yılında Çubuk'tan toplam 240 kişi kutsal topraklara gidecek. 


Merkez Kur'an Kursunda başlayan ve yeni Cami'de devam eden seminerde hacı adaylarına haccın vecibeleri, ihrama girme zamanı ve yasakları, tavafla ilgili hükümler, beşeri münasebetler, kurban kesimi, Medine ziyaretleri ve takip edilmeleri gereken idari konular hakkında bilgiler verildi. Konu anlatımları ile başlayan seminer hac yolculuğu başlayıncaya kadar 5 ana dilim ile sonuçlanacak. Hacı adaylarına bugünden itibaren sağlık grup başkanlığında aşı yapılacak. 
İlçe Müftüsü Ali Canbolat  “Hac ibadetine hazırlık olarak, çeşitli konularda seminerlerin devam edeceğini söyleyerek, hacı adaylarından seminere devam etmelerini istedi. Çoğu hacımızın hayatında ilk defa yapacağı bu ibadetin provasını hacca gitmeden yapması gerekmektedir. Hac hakkında ne kadar bilgiyle, duyguyla dolu olursa ve ne kadar hazırlıklı olursa o kadar çok haz ve huzur duyarak bir hac yapacaktır. Bu nedenle seminerler çok önemlidir.” dedi. Müftü CANBOLAT, İlçemizde son dönemlerde yaşanan olaylara da değinerek, kutsal topraklarda bu olayların bitmesi yönünde dua edilmesini,hacı adaylarından istedi.



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum