Güney Kore Büyükelçisi Çubuk'ta

Güney Kore Büyükelçisi Çubuk'ta

Çubuk Belediyesinin düzenleyeceği 3. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’ne bir ekip ile katılacak olan Güney Kore Büyükelçisi festival hakkında bilgi almak için ilçeye geldi.


Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca’nın daveti üzerine ilçeye gelen Güney Kore Büyükelçisi Chans Yeob Kım festival hakkında uzun, uzun bilgi aldı. Başkan Tuğluca’ya ilçe hakkında da çeşitli sorular yönelten Büyükelçi Chans Yeob Kım in en çok ilgisini Organize Hayvancılık Projesi çekti. Organize Hayvancılık Projesi hakkında sık, sık sorular soran Büyükelçi projeyi yakından takip edeceklerini belirterek, uygun bir zaman da hayvan pazarını da görmek istediklerini belirtti. Çubuk Belediyesi ve halkı isterlerse Köre den bir kardeş belediye yapmak istediklerini belirtti.

Festival etkinlikleri içerisinde Güney Kore ile dostluk gecesi düzenleneceğini belirten Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca Kore’nin Türk halkı açısından önemli bir yere haiz olduğunu belirtti. Bu seneki festivale Kore Gazileri Derneğinin de katılacaklarını dile getiren Başkan Tuğluca Büyükelçiyi festival süresince ilçede ağırlamaktan onur duyacaklarını belirtti.



Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca şunları söyledi;” İki senedir düzenlemiş olduğumuz Uluslar arası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali etkinlikleri içerisinde yurt dışından birçok ülkeyi misafir ediyoruz. Misafir ettiğimiz ülkelerle dostluklar kurarak ülkelerin kültürlerinin birbirleri ile kaynaşmasını sağlamaktayız. Festivalimize katılan ülkelerin büyükelçiliklerini ilçemizde misafir ederek onlara ilçemiz ve festivalimiz hakkında bilgiler vermekteyiz. Güney Kore Büyükelçisinin de ziyaretinin amacı festival yapılacak mekanları ve ilçemizi tanıtmaktır. Göreve geldiğimiz günden bu güne ilçemizi her ortamda ve platformda tanıtmaya çalıştık ve tanıtmaya devam edeceğiz.” Dedi


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.