Gündoğmuşlular Şenlikte Buluştu

Gündoğmuşlular Şenlikte Buluştu

Ramazan Bayramının 3’üncüsü günü Şabanözü İlçesine bağlı Gündoğmuş Köyü’nde 16. Bahar Şenliği ve Etkinlikleri gerçekleştirildi. Hanefioğlu Emlak ve İnşaat’ın sahibi işadamı Mustafa Hanefioğlu’nun da şenlik ağalığı için yarıştığı şenliğe Ankara ve Çubuk’ta

Ramazan Bayramının 3’üncüsü günü Şabanözü İlçesine bağlı Gündoğmuş Köyü’nde 16. Bahar Şenliği ve Etkinlikleri gerçekleştirildi. Hanefioğlu Emlak ve İnşaat’ın sahibi işadamı Mustafa Hanefioğlu’nun da şenlik ağalığı için yarıştığı şenliğe Ankara ve Çubuk’tan yoğun katılım oldu.

Gündoğmuş Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Bahar Şenliği ve Etkinlikleri renkli görüntülere ve çekişmelere de sahne oldu.

Çubuk’tan katılan şenlik ağası Muammer Aktaş’a şenlik alanına uzun kuyruklardan oluşan konvoy eşlik etti. Yüzlerce kişini akın ettiği şenlik, köy meydanında gerçekleşti. Şenlikte, yöresel sanatçılardan halk konseri, hediye çekilişi, yemek ikramı ve ağalık seçimi yapıldı.

İlerleyen saatlerde çeşitli yarışmaların ve hediye çekilişlerinin yapıldığı şenlikte, ‘Şenlik Ağalığı’ seçimi de yapıldı. Gündoğmuş Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı, Hanefioğlu Emlak ve İnşaat sahibi işadamı Mustafa Hanefioğlu’nun da yarışmaya katıldığı şenlik ağalığını eski ağa 26 bin TL’ye yeniden aldı. Çekişmeli geçen açık artırmada şenlik ağalığını son anda bırakan Hanefioğlu, ‘sağlık olsun, önemli olan köyümüzün kazanması’ dedi.   

Çubuk’tan da yoğun ziyaretçi akını olan şenliğe, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, MHP İlçe Başkanı Ali Çankaya, Çubuk belediye meclis üyeleri, Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Enes Şişman, Çubuk Emlakçı ve müteahhitleri, Gündoğmuşlular ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenliğe olan ilgiden memnun olduklarını kaydeden Mustafa Hanefioğlu, Türkiye’nin dört bir yanından köylülerin şenlik için geldiğini belirterek şunları söyledi:

 “Derneği kurmadaki amacımız böyle organizasyonlarla köylülerimiz arasındaki iletişim kopukluklarını gidermekti. Sağ olsunlar dernek başkanımız ve köylülerimiz de derneğin kurulma sürecinden bu güne kadar her konuda gerek maddi gerekse manevi olarak destek oluyorlar. Köylülerimizin ve denek yönetim kurulumuzun çabaları sonucunda bu yıl 16’ıncısını düzenlediğimiz böyle bir etkinliği gerçekleştirerek köylülerimiz arası iletişimi ve kaynaşmayı sağladığımızı düşünüyorum. Köylülerimiz şenliğimize büyük bir ilgi gösteriyor. Çankırı merkezden, çevre ilerden, Ankara’dan, Çubuk’tan Türkiye’nin dört bir yanından bizi kırmayıp gelerek Şenlikte bize eşlik ettiler. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da derneğimizin çabaları ve köylülerimizin desteğiyle inşallah bundan sonraki süreçte köyümüzün gelişmesi, köylülerimizin birlik ve beraberlik içinde olması ve bu tür etkinliklerin düzenlenmesi adına elimizden geleni yapmaya çalışacağız.”

9ef1595c-3b77-4a29-9c1a-3d45980a2f74-tile.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.