Gökçek'ten 'içki timi' açıklaması

Gökçek'ten 'içki timi' açıklaması

Gökçek, Çankaya Belediye Başkanı'nın iddialarına çok sert yanıt verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın 'Büyükşehir Belediyesi içki timi kurdu' açıklamasıyla ilgili olarak 15 yıldır belediye başkanlığı döneminde içkili yerlere karışmadığını belirterek, "Barı yıkan, tim kuran, A takımını kuran Çankaya Belediyesi'dir. Belediye başkanlığı dönemimde kimin içkili yerine içki satamazsınız demişim" şeklinde konuştu.


Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi arasında 'içki timi' tartışması sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, geçtiğimiz günlerde Muzaffer Eryılmaz'ın 'Büyükşehir Belediyesi içki timi kurdu' açıklamasına düzenlediği basın toplantısıyla sert yanıt verdi. Keçiören'de içki skandalının ardından kendisine bazı kişiler tarafından komplo kurulduğunu söyleyen Başkan Gökçek, içkili yerlerle ilgili hiçbir zaman girişiminin olmadığını belirterek, "15 yıldır belediye başkanlığı dönemimde hangi içkili lokantaları kapatmak için zabıtalarımızı göndermişim.

Bir takım insanların deli saçması iddialarına hayret ediyorum. Belediye başkanlığı dönemimde hangi tavuğa kış demişim. Hangi bara karışmışız. Benim aleyhime bir takım senaryolar hazırlanıyor. Timler kurmuşuz, insanları sindirecekmişiz. Ankara'da iki belediyeden bahsedecek olsanız bu timleri kuran Çankaya Belediyesi'dir. Barı kuran, timi kuran Sayın Eryılmaz'dır. Belediye meclis üyelerinin kafasına silah dayanıyor. Ankara'da kağıt toplayıcıları hem Çankaya hem Büyükşehir Belediyesi ile mücadele ediyor. Meclise giren gazeteciler tartaklanmadı mı? Çankaya Belediyesi'nin zabıtalarından 70 kişi Ahlatlıbel muhtarını dövmedi mi? Maltepe esnafını hatırlayın, sopalarla Çankaya Belediyesi'nin militanları kavgalarla girmedi mi. CHP Genel Merkezi önünde kamyonlarla tim kurularak engel olmadı mı? Belediye başkanı olamayacağı için hırçınlığa giriyor. Halk nezninde rencide oluyor, intikam alıyor" dedi.

Gökçek, Çankaya'da cafe önlerinde gelişi güzel modern gecekondu yerlerini yıkmaları yüzünden Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz'ın bu tür açıklamaları yaptığını savunarak, "Çankaya'nın Bayındır ve Karanfil caddelerinde bazı kafeler caddeye taşıyor. Eryılmaz da bizim bunları engelleyeceğimizi biliyor. Bir takım kişilerin ayağına basmış olacağız. Yasal olmayan bu işleri bitirmemiz gerekir. Keçiören'de büfe olayından sonra benim aleyhime içki timi ile müdahale edilmek istendi. Siyasi olarak ahlak dışı bir olaydır.

Basın toplantımı hem Eryılmaz'a ders hem de kamuoyunu aydınlatmak için yapıyorum. İçkiyi yerlerle uğraşmaya niyetimiz yok, ancak içkili yerlere denetim yapmaktan hiçbir zaman kaçmadım. Çankaya Belediyesi terör estiren bir belediye haline gelmiştir. Ankara Belediye Başkanlığı dönemim içinde kimin içkili lokantasına, kimin meyhanesine gidip içki satamazsınız dedim. Sakarya Caddesi'nde Ankara'nın bütün meyhaneleri var. Büyükşehir Belediyesi'nin kontrolündedir. Bu caddeye 15 yıldan beri olay mı
çıkarttım. Bazı kişiler aday olamıyoruz diye içki üzerinden bana sataşıyor. 15 sene kimse beni bu oyunun içine sokamadı" diye konuştu. Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nin görevleri arasında meyhanelerde ve içkili yerlerde sadece sağlık, yangın ve gürültü denetimi yapıldığını da kaydetti.
Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz'ın ümitsizliğe düşerek son çırpınışları olduğunu ileri süren Gökçek, "CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Başkan Yılmaz'ı kesinlikle aday yaptırmayacak. Eryılmaz, Sav'a belediyenin yaptırdığı çantalardan birini gönderdi. Sav o çantayı istemeyerek resmi yazı ile geri gönderdi. Daha sonra Sav, Eryılmaz'ı CHP danışma kuruluna almadı. Sahtekarlık yapan insanların gözünün içine bakan kendisidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum